Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Πυροβολισμοί σε κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού στο Κολοράντο, 3 νεκροί


Φωτογραφία Αρχείου
Πυροβολισμοί σε κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού στο Κολοράντο, 3 νεκροί
Σε κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού στο Κολοράντο των δυτικών ΗΠΑ σημειώθηκαν αιματηροί πυροβολισμοί αργά χθες προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό εννέα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν το περιστατικό αυτό είχε σχέση με τον αγώνα κατά των αμβλώσεων.
"Θέλω να πω στους συγγενείς των θυμάτων, ότι μια φοβερή τραγωδία σημειώθηκε στο Κολοράντο Σπρινγκς. Χάσαμε δύο πολίτες και θρηνούμε την απώλεια ενός πολύ γενναίου αστυνομικού", δήλωσε ο Τζον Σάδερς, ο δήμαρχος της δεύτερης πόλης της πολιτείας, που βρίσκεται νότια του Ντένβερ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Σπρινγκς, ο αστυνομικός Γκάρετ, 44 ετών, ήταν αρμόδιος για την ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης. Χθες κλήθηκε από τη δημοτική αστυνομία που ζητούσε ενισχύσεις.
Εννέα άνθρωποι, μεταξύ τους πέντε αστυνομικοί νοσηλεύονται. "Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή επί του παρόντος", δήλωσε η Κάθριν Μπάκλεϊ, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Οι αρχές παραδέχτηκαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη τα κίνητρα του ενόπλου που εισέβαλε στην κλινική αμβλώσεων, ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν από τις 17:00 τοπική ώρα (02.00 ώρα Ελλάδας), ύστερα από πέντε και πλέον ώρες ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN και το Denver Post, μετέδωσαν ότι ο δράστης ονομάζεται Ρόμπερτ Λιούς Ντίαρ και είναι περίπου 50 ετών. Δημοσίευσαν επίσης τη φωτογραφία ενός μεγαλόσωμου άνδρα, στην οποία διακρίνεται από πίσω, την ώρα που οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες. Έχει κοντά μαλλιά ξυρισμένα, φορά λευκό μπλουζάκι και στρατιωτικό παντελόνι.

Εσωτερική τρομοκρατία
Οι δυνάμεις της τάξης ανησυχούν και θέλουν να διαπιστώσουν αν ο ένοπλος, ο οποίος έδρασε κυρίως με πυροβόλο όπλο, μπορεί να είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στο κτίριο, το οποίο οι αρχές ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή.
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε προειδοποιήσει ότι ο δράστης είχε μαζί του "μηχανισμούς" αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί για πρόκειται για εκρηκτικά.
Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από την εσπευσμένη απομάκρυνση ανθρώπων από το κτίριο, μέσα στο χιόνι, οι οποίοι δεν φορούσαν καν πανωφόρια, μερικοί με δάκρυα στα μάτια.
Ούτε η αστυνομία, ούτε η ομοσπονδία κέντρων οικογενειακού προγραμματισμού είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι αυτή η μη κερδοσκοπική οργάνωση που λαμβάνει δημόσιες επιδοτήσεις ήταν ο στόχος του δράστη.
Τα κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού είναι στις ΗΠΑ τα μεγαλύτερα που παρέχουν γυναικολογικές υπηρεσίες: προληπτικές εξετάσεις, αλλά και αντισυλληπτικά και επεμβάσεις για διακοπή της κύησης.
Οι αμβλώσεις κυρίως είναι η αιτία για να αποτελούν τα κέντρα αυτά στόχο συχνών διαδηλώσεων ή επιθέσεων από ακραίους πολέμιους των αμβλώσεων.
Πρόσφατα, αυτά τα κέντρα βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης, μετά τη δημοσίευση διαφόρων βίντεο που υποδηλώνουν ότι η οργάνωση αυτή πωλούσε εμβρυϊκά κύτταρα.
Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί, προσπάθησε επανειλημμένα να διακόψει τη χρηματοδότηση με δημόσιους πόρους της οργάνωσης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό.
"Δεν γνωρίζουμε πλήρως τις συνθήκες και τα κίνητρα αυτού του εγκλήματος, και δεν ξέρω αν ο οικογενειακός προγραμματισμός ήταν ο στόχος της επίθεσης", δήλωσε η Βίκυ Κάουαρτ, εκπρόσωπος της οργάνωσης, πριν καταγγείλει "εξτρεμιστές κατά της άμβλωσης που διαμορφώνουν ένα τοξικό περιβάλλον ικανό να τροφοδοτήσει την εσωτερική τρομοκρατία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου