Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Αυτό είναι το νέο 20ευρω

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2015

Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το οποίο κυκλοφορεί επισήμως στην ευρωζώνη αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, παρουσίασε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Αυτό είναι το νέο 20ευρω
Η παρουσίαση έγινε στο Μουσείο της Τράπεζας ενώπιον μαθητών της Α’ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου της Βαρβακείου Σχολής, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκεί εκπαιδευτική επίσκεψη.
Μιλώντας στους μαθητές, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι το νέο χαρτονόμισμα έχει ένα πρόσθετο και καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το παράθυρο με προσωπογραφία στο ολόγραμμα. Το παράθυρο είναι διαφανές και όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, αποκαλύπτεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, η οποία είναι ορατή και από τις δύο όψεις του.
Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, το νέο χαρτονόμισμα έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς η συγκεκριμένη εικόνα της Ευρώπης, η οποία κοσμεί όλα τα χαρτονομίσματα της νέας σειράς, προέρχεται από ένα αρχαιοελληνικό αγγείο που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και το οποίο κατασκευάστηκε από Έλληνα τεχνίτη, το δεύτερο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή του Τάραντα, στην Κάτω Ιταλία.
Κλείνοντας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε: «Σήμερα 338 εκατομμύρια πολίτες σε 19 ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται το ευρώ. Η εμπιστοσύνη στο κοινό μας νόμισμα, το οποίο έχει αποδείξει την αξιοπιστία του διεθνώς, μας κάνει όλους πιο δυνατούς».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου