Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2015

  • Γύρο τηλεφωνημάτων προς τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου θα έχει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να τους ενημερώσει για την ατζέντα του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και να δρομολογηθεί η σύγκλησή του άμεσα, με το Σάββατο να αποτελεί την ενδεδειγμένη ημέρα.
  • Με 39 ψήφους υπέρ, 12 κατά και τρεις αποχές εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής το νομοσχέδιο για την θέσπιση «πολιτικής Συμβίωσης» με πρόνοιες που επιτρέπουν την αναγνωρισμένη και διά νόμου συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών αλλά και ετερόφυλων που δεν επιθυμούν θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο.
  • Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ της Πέμπτης για το θέμα των εσωκομματικών εκλογών. Νέο ραντεβού δόθηκε ραντεβού για την Παρασκευή.
  • Η κυβέρνηση διαψεύδει πληροφορίες ότι η κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ήταν σε συνεννόηση με τους δανειστές προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει το ασφαλιστικό.
  • Πρόσκληση του προέδρου του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν προς τον Προκόπη Παυλόπουλο, να επισκεφθεί το Ισραήλ, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Παυλόπουλος αποδέχτηκε την πρόσκληση και εκδήλωσε την πρόθεσή του να το πράξει στις αρχές του 2016.

Κόσμος

  • Δύο διακεκριμένοι Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την Πέμπτη με την κατηγορία της βοήθειας σε τρομοκράτες, αφού δημοσίευσαν υλικό που έδειχνε τις κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών να στέλνουν όπλα στη Συρία.
  • Καθήκοντα ανέλαβε ο νέος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα. Ο γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος υποσχέθηκε να σπάσει «τον φαύλο κύκλο της λιτότητας», δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει «μετριοπαθές» πρόγραμμα που θα σέβεται τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας.
  • Ρώσοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης συνέλαβαν 14 τούρκους επιχειρηματίες από μία ομάδα 60 επιχειρηματιών για παραβίαση των όρων της βίζας, σε μία κίνηση που θεωρείται αντίμετρο για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16. Κατά άλλες πληροφορίες  συνελήφθησαν 39 επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι επιχειρηματίες θα κρατηθούν για 10 ημέρες σε στρατόπεδο προτού απελαθούν.
  • Στην ανάγκη δημιουργίας ενιαίου μετώπου κατά του Ισλαμικού Κράτους συμφώνησαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο. Ο ρώσος πρόεδρος έστειλε νέα προειδοποίηση προς την Τουρκία, λέγοντας ότι «παίζουν με τη φωτιά όσοι εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της τρομοκρατίας».
  • Μαχητικά αεροσκάφη Tornado για αναγνωριστικές πτήσεις πρόκειται να αναπτύξει η Γερμανία στη Συρία προς υποστήριξη της Γαλλίας στη διευρυμένη μάχη που ζητά εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, επιβεβαιώνοντας την ανάληψη «πιο ενεργού ρόλου» εκ μέρους του Βερολίνου. Παράλληλα, το Βερολίνο θα θέσει στη διάθεση της Γαλλίας και αεροπλάνα ανεφοδιασμού, καθώς και μία φρεγάτα.

Οικονομία

  • Σε σειρά νομικών ενεργειών προχωρά ο ΟΠΑΠ κατά του Δημοσίου για την επιβολή πρόσθετης φορολόγησης στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού και για τις αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο των VLTs (παιγνιομηχανήματα), γεγονός που οδήγησε την ΟΠΑΠ ΑΕ στην αναστολή της δραστηριότητας των VLTs. Για την αναστολή της επένδυσης ο Οργανισμός διεκδικεί 1 δισ. ευρώ.
  • Την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους η ΓΣΕΕ, o ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ και ο ΣΕΤΕ, μετά από συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τη συμμετοχή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν ότι αποτελεί κοινή διαπίστωσή τους ότι από το 2010 που σηματοδοτεί την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, παρατηρείται ουσιώδης ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου.
  • Οι χορηγήσεις δανείων από τις τράπεζες της ευρωζώνης αυξήθηκαν τον Οκτώβριο με τον υψηλότερο ρυθμό εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια και η προσφορά χρήματος, στην ευρύτερη μορφή της, αυξήθηκε περισσότερο του αναμενόμενου, σύμφωνα με την ΕΚΤ. Τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 0,6% από 0,1% τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δανεισμός στα νοικοκυριά σημείωσε άνοδο 1,2% έναντι 1,1%. Οι επιδόσεις αυτές είναι οι καλύτερες από την αρχή του 2012.

Αθλητισμός

  • Για ένα ακόμα παιχνίδι, το τελευταίο εντός έδρας στην φετινή ευρωπαϊκή του διαδρομή ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σημειώσει γκολ άρα και νίκη, απέναντι στην Γκαμνπάλα του Αζερμπαϊτζάν και φυσικά έμεινε με τις ελάχιστες εντυπώσεις της προσπάθειας που κατέβαλαν οι παίκτες του στο χωρίς ενδιαφέρον παιχνίδι, δεδομένου πως το παιχνίδι της πρόκρισης είχε χαθεί για την ελληνική ομάδα και πριν την έναρξη του αγώνα, με τη νίκη της Κρασνοντάρ επί της Ντόρτμουντ.
  • Γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως είχε αποκλειστεί και μαθηματικά, καθώς η Κράσνονταρ είχε επιβληθεί της Ντόρτμουντ, ο ΠΑΟΚ έπαιξε για το γόητρο κόντρα στην Καμπάλα στην 5η «στροφή» του Europa League, αλλά δεν έσωσε ούτε αυτό (ΠΑΟΚ - Καμπάλα 0-0). Μάλιστα, το «στείρο» αποτέλεσμα έφερε νεύρα στον Μπερμπάτοφ, ο οποίος μετά την αλλαγή του στο 71' πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να δώσει το χέρι στον Τούντορ. 
  • Τον αποκλεισμό, όμως, γνώρισε και ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς ηττήθηκε στην Πράγα από την Σπάρτα (Σπάρτα Πράγας – Αστέρας 1-0) και απώλεσε και μαθηματικά τις πιθανότητες να βρεθεί στους «32» της διοργάνωσης μέσω του 11ου ομίλου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου