Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ανοικτός πόλεμος Σαμαρά - Μεϊμαράκη - Χάος στη Νέα Δημοκρατία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ                   Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2015
Ανοικτός πόλεμος Σαμαρά - Μεϊμαράκη - Χάος στη Νέα Δημοκρατία

Πόλεμος μεταξύ Β. Μεϊμαράκη και Αντ. Σαμαρά άνοιξε με αφορμή τις ευθύνες για το φιάσκο των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία. Οι δηλώσεις που έκανε ο μεταβατικός ο μεταβατικός πρόεδρος, ο οποίος είχε διοριστεί από τον πρώην πρωθυπουργό, άναψαν τα αίματα και πλέον στη Νέα Δημοκρατία όλοι είναι εναντίον όλων.
Απολογήθηκε… με αιχμές, αποκαλύψεις και σαφέστατα μηνύματα προς κάθε κυβέρνηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος σήμερα το πρωί προσερχόμενος στη Συγγρού, έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για όλους και για όλα αποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο, κατά την προσωπική του εκτίμηση, που οδήγησε στο φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ.
Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και να οριστεί μεταβατικός, σχετικά με την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, επισημαίνοντας ότι δεν αποχωρεί από τη διαδικασία. Ακόμη, πρόσθεσε, πως θα ζητήσει από τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Γιάννη Πλακιωτάκη, να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
«Το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε:
Την ώρα που το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να το σώσουμε, αυτοί κάνουν επιθέσεις και ζητούν και την παραίτησή μου;
«Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;», ανέφερε και σημείωσε:
Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα.
Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, εάν παραιτηθεί από περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας και από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης  χαρακτήρισε ως μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες την χθεσινή, «εκκωφαντική» σιωπή του.

«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντηση πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».
Η απάντηση
Με αφορμή τις κατηγορίες Μεϊμαράκη, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν τα εξής :
«Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου