Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Κίνα: Ερχεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωνοποιημένων ζώων του κόσμου

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2015

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωνοποιημένων ζώων του κόσμου, που θα έχει τη δυνατότητα να ρίχνει στην παγκόσμια αγορά ένα εκατομμύριο βοοειδή το χρόνο, σκοπεύουν να δημιουργήσουν από κοινού Κίνα και Νότια Κορέα.

Κίνα: Ερχεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωνοποιημένων ζώων του κόσμου
Η κινεζική εταιρία βιοτεχνολογίας BoyalLife ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην επαρχία Τιανγίν της Κίνας και εκτός από μοσχάρια θα είναι σε θέση να κλωνοποιεί και σκύλους και είδη ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Xu Xiaochun τόνισε ότι βασικός στόχος της κοινοπραξίας θα είναι η μαζική παραγωγή μοσχαριών υψηλής ποιότητας, που θα μπορέσει να καλύψει την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του κρέατος στην Κίνα. 
«Μπορώ να σας πω ότι το κλωνοποιημένο μοσχάρι είναι το νοστιμότερο που έχω φάει!» είπε σε ομάδα δημοσιογράφων ο Xu, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι η εταιρία του θα συνεργαστεί με την Sooam Biotech, με έδρα τη Νότια Κορέα.
Η εταιρία αυτή έχει κλωνοποιήσει περισσότερα από 550 κουτάβια από το 2005 αλλά διοικείται από τον αμφιλεγόμενο επιστήμονα Hwang Woo-suk. Η φήμη του Νοτιοκορεάτη δέχτηκε τεράστιο πλήγμα το 2005 όταν αποκαλύφθηκε ότι η «πρωτοποριακή» του μελέτη για ανθρώπινα βλαστοκύτταρα είχε βασιστεί σε ψευδή στοιχεία. 
Παρόλα αυτά, ο δρ. Hwang έχει προσφέρει σημαντικό επιστημονικό έργο στην παγκόσμια κοινότητα, καθώς είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να κλωνοποιήσει σκύλο. Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι δύο εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους. Πέρσι, οι εταιρίες Sooam και BoyalLife ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να κλωνοποιήσουν μια σπάνια ράτσα Θιβετιανών σκύλων. 
«Το εργαστήριο στο Τιανγίν θα δημιουργεί και σκυλιά της αστυνομίας, τα οποία θα εκπαιδεύονται για να βρίσκουν βόμβες και να κάνουν έρευνες και διασώσεις» ανέφερε ο κ. Xu, που δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα κλωνοποιημένα αυτά σκυλιά χρησιμοποιούνται ήδη στην Κίνα και το Αφγανιστάν για να εντοπίζουν ναρκωτικά. 
Σε πρώτη φάση, η κοινοπραξία θα προσπαθήσει να παράγει 100.000 μοσχάρια ανά έτος ενώ σε δεύτερη φάση θα αυξήσει τον αριθμό αυτό στο ένα εκατομμύριο! Το κινεζικό πρακτορείο Xinhua τονίζει ότι η παραγωγή αυτή θα ξεκινήσει το 2016, μετά από επένδυση ύψους 31 εκατομμυρίων δολαρίων… 
Φυσικά, για το κατάλληλο… αντίτιμο, και πιο συγκεκριμένα για 100.000 δολάρια, η νέα αυτή εταιρία θα κλωνοποιεί και το αγαπημένο σκυλί μιας οικογένειας. 
Η κλωνοποίηση είναι ένας τομέας βιοτεχνολογίας, στον οποίο η Κίνα έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια και έχει αφήσει αρκετά πίσω την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ. Το Ινστιτούτο Ρόζλιν, όπου κλωνοποιήθηκε η γνωστή σε όλους Ντόλι, έχει γυρίσει… σελίδα και δεν ασχολείται πλέον με αυτό τον κλάδο της βιοτεχνολογίας.
Η απόφαση αυτή συμβαδίζει και με την ψήφιση νόμου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο τον Σεπτέμβριο αποφάσισε να απαγορεύσει την κλωνοποίηση ζώων φάρμας αλλά και τη διάθεσή τους στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. 
Πηγή: Financial Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου