Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2015

  • Την κήρυξη γενικής απεργίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα και από το ΠΑΜΕ.
  • Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Τα πλοία όλων των κατηγοριών ακινητοποιούνται στα λιμάνια όλης της χώρας την Πέμπτη από τις 00.01-23.59. Σύμφωνα με την ΠΝΟ, «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές κατ’ εντολή του τρίτου μνημονίου».
  • Απάντηση σε κυβερνητικές διαρροές, περί αμφισβήτησης της σταθερότητας της κυβέρνησης από εξωθεσμικά κέντρα σε συνεργασία με κόμματα που έφθασαν να ζητούν ακόμη και συμμετοχή σε οικουμενική κυβέρνηση για να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, έδωσε η Ένωση Κεντρώων, θυμίζοντας ότι ζητά οικουμενική κυβέρνηση από το 2009 και απορρίπτοντας σχέσεις με τη διαπλοκή.
  • «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου για το προσφυγικό. Μετά την αιχμή, ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε αυτό που συμβαίνει στον αέρα με τα όσα συμβαίνουν στη θάλασσα του Αιγαίου, λέγοντας: «Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές».
  • Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας με θέμα την προσφυγική κρίση. Την ικανοποίησή τους για το κείμενο συμπερασμάτων, το οποίο συμπεριέλαβε τις ελληνικές θέσεις, εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές.

Κόσμος

  • Η ισραηλινή αστυνομία σκότωσε την Κυριακή έναν Παλαιστίνιο ηλικίας 17 ετών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
  • Σε συμφωνία επί σχεδίου δράσης για το προσφυγικό με κεντρικούς άξονες τη διάθεση τριών δισ. ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες εντός Τουρκίας και επανεκκίνηση της τελματωμένης ενταξιακής διαπραγμάτευσης, σε αντάλλαγμα τουρκικής βοήθειας για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, κατέληξε η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες. Ανοίγει φέτος το κεφάλαιο 17 στην ενταξιακή διαπραγμάτευση, θα επιταχυνθεί το άνοιγμα της διαδικασίας βίζας για τους Τούρκους πολίτες εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις. Ικανοποιημένη η Αγκυρα. Φωτορεπορτάζ
  • Πέντε ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου που έφερε κρίση στις σχέσεις της με τη Μόσχα, η Τουρκία ανέκτησε τη σορό ενός ρώσου πιλότου από τη βόρεια Συρία και την παρέδωσε την Κυριακή σε ρώσους διπλωμάτες.
  • Ανθρώπινη αλυσίδα δημιούργησαν εκατοντάδες ακτιβιστές στο Παρίσι στα βήματα της πορείας για το κλίμα που ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας μετά την 13η Νοεμβρίου, αφήνοντας επίσης εκατοντάδες παπούτσια στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ ως συμβολικό μήνυμα για τη διαδήλωση που απαγορεύτηκε. Ωστόσο, η πλατεία μετατράπηκε αργότερα σε πεδίο μάχης μεταξύ ομάδων διαδηλωτών, ανάμεσά τους αναρχικοί, και δυνάμεων καταστολής που έκαναν χρήση δακρυγόνων. Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Καταδικάζει ο Ολάντ «σκανδαλώδεις ενέργειες ταραχοποιών στοιχείων». Φωτορεπορτάζ
  • Αναστέλλει το Ισραήλ τις διπλωματικές επαφές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εκπροσώπους της σε όλα τα σώματα και επιτροπές που ενέχονται στις προσπάθειες για λύση του Μεσανατολικού ως αντίποινα για την κοινοτική απαίτηση να φέρουν ειδική σήμανση τα προϊόντα εξαγωγής από τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Οικονομία

  • Ραντεβού με την Εφορία θα έχουν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι, τουλάχιστον ώς τον Δεκέμβριο του 2016, αφού για λόγους αύξησης της εισπραξιμότητας το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών είναι να σπάσουν οι φορολογικές υποχρεώσεις του 2016 σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις. Δείτε αναλυτικά τις φορολογικές υποχρέωσεις για κάθε μήνα.
  • Συναίνεση των κομμάτων ώστε να περάσουν τα μέτρα ζητεί o διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τη χώρα.
  • Από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η συμμετοχή στην Δημόσια Προσφορά της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας. Η Εθνική Τράπεζα αποσκοπεί να συγκεντρώσει 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών εκτιμάται ότι θα αρχίσει την 14η Δεκεμβρίου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου