Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Νταβούτογλου: «Η Ρωσία είναι μια φιλική και γειτονική χώρα»

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2015

Ο τούρκος πρωθυπουργόςΠηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νταβούτογλου: «Η Ρωσία είναι μια φιλική και γειτονική χώρα»
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την Τετάρτη πως η χώρα του δεν προτίθεται να επιδεινώσει την ένταση με τη Ρωσία, μια «φιλική και γειτονική χώρα», που προκλήθηκε μετά το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε χθες στα σύνορα με τη Συρία.
«Δεν έχουμε την πρόθεση να θέσουμε σε κίνδυνο τις σχέσεις μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε, στη διάρκεια μιας ομιλίας ενώπιον των βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο κοινοβούλιο.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης εξήγησε πως «οι δίαυλοι επικοινωνίας» με τη Ρωσία παραμένουν ανοικτοί και πως οι λεπτομέρειες για το συμβάν, το οποίο χαρακτήρισε και πάλι «παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου», έχουν διαβιβαστεί στη Μόσχα.
Η Τουρκία κατέρριψε χθες ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος που είχε παραβιάσει, όπως η ίδια υποστηρίζει, τον εναέριο χώρο της στα σύνορα με τη Συρία, προκαλώντας την οργή της Μόσχας.
«Εχουμε πολύ ισχυρές οικονομικές, εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις με τη Ρωσία», επέμεινε ο Νταβούτογλου.
Ο Νταβούτογλου είπε ακόμη πως επιθέσεις εναντίον των Τουρκμένων δεν μπορούν να πραγματοποιούνται με το πρόσχημα της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου