Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2015

  • Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2015
  • Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Η έκρηξη ακούστηκε σε πολύ μεγάλη απόσταση και έχει προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές.
  • Κύκλοι της ΔΕΗ δεν απέκλεισαν περίπτωση σφάλματος,με αφορμή τις πληροφορίες περί αποκοπών πελατών με χαμηλές οφειλές. Διαβεβαιώναν πάντως ότι σε περίπτωση σφάλματος οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν, το ταχύτερο δυνατό, σε επανασύνδεση.
  • Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών με την πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη στη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Η κ. Μπακογιάννη αμφισβήτησε στοιχεία από το βιογραφικό του κ. Κοτζιά με τον υπουργό να αντικρούει τις κατηγορίες μιλώντας για απωθημένο έρωτα.
  • Εξασφαλίστηκε το κονδύλι για την αποκατάσταση των αποδοχών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενημέρωσε την Βουλή, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας πως οι σχετικοί κωδικοί βρέθηκαν από τις πληρωμές για τα εξοπλιστικά προγράμματα και εξοικονομήθηκαν τα χρήματα για να αποδοθούν στους δικαιούχους.
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της διαδικασίας εκλογής προέδρου της ΝΔ, με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος. Το απόγευμα της Τρίτης συνεδριάζει και η ΚΟ του κόμματος.

Κόσμος

  • Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών της Γαλλίας το βράδυ της Δευτέρας, καθώς υπήρξαν πληροφορίες για εντοπισμό ζώνης με εκρηκτικά σε σκουπιδοτενεκέ, στην πόλη Μονρούζ, νότια του Παρισιού. Αργότερα, αξιωματούχος των Αρχών επιβεβαίωσε την πληροφορία.
  • Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, της οποίας ηγείται η Ρωσία, θα εξετάσει την πιθανότητα να δημιουργηθεί μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με το Ιράν, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί.
  • Αμερικανικό επιθετικό ελικόπτερο AH-64 Apache κατέπεσε στη Νότια Κορέα, στη διάρκεια άσκησης, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι δύο χειριστές του. Το ελικόπτερο συνετρίβη στο κεντρικό τμήμα της χώρας για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας.
  • Μπορεί επισήμως το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις τρομοκρατικές απειλές εντός, ωστόσο, δυσκολεύεται να εμποδίσει ανεξάρτητους σαουδάραβες από το να χρηματοδοτούν την τρομοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε έγγραφο που επικαλούνται τα Wikileaks.
  • Ο καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, Αμπντεσλάμ Σαλά φέρεται να είχε επιβιβασθεί την 1η Αυγούστου σε πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό την Πάτρα και να επέστρεψε την 5η του ίδιου μήνα, αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Οικονομία

  • Πολύ σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από όλες τις τράπεζες για τη μείωση των χρεώσεων και των προμηθειών για τις συνήθεις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τα πιστωτικά ιδρύματα υπογράμμισε η Λούκα Κατσέλη, ενώ μίλησε για άρση των capital controls στο πρώτο τρίμηνο του 2016.
  • Στη διαδικασία υλοποίησης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και στο σχεδιασμό του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου, εστιάζει πλέον το Eurpogroup, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
  • Με τον ταχύτερο ρυθμό από τα μέσα του 2011 επιταχύνθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο με την επιβράδυνση στην Γαλλία, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, να αντισταθμίζεται από την ισχυρή άνοδο στη Γερμανία. Ωστόσο, παρά την ισχυρή μεταποίηση η έρευνα έδειξε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ δεν έφερε να αναμενόμενα αποτελέσματα στο μέτωπο του πληθωρισμού.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου