Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2015

  • Εξαπολύθηκαν τα πρώτα κυβερνητικά... τροχιοδεικτικά πυρά προς τους δήμους που έχουν οικονομικά ανοίγματα και μεγάλα ταμειακά ελλείμματα. Από την Κούλουρη ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την εφαρμογή του μνημονιακού «κορσέ» για όσους ΟΤΑ δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Η απόφαση για την υποχρεωτική υπαγωγή του Δήμου Σαλαμίνας σε πρόγραμμα εξυγίανσης δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, με δεδομένο ότι ατύπως από καιρό είχε «βαρέσει κανόνι».
  • Ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου σήμερα, Τετάρτη, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί από τις 21:00 έως και τη λήξη της βάρδιας, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Συνομιλίες υψηλού επιπέδου σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή, τις διμερείς σχέσεις και τον ρόλο της χώρας μας στην περιοχή, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Ισραήλ. Θα συναντηθεί σήμερα, Τετάρτη με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπ.Νετανιάχου και με τον ηγέτη των Παλαιστινίων, Μ.Αμπάς αύριο, Πέμπτη.
  • Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από σήμερα, Τρίτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα βορειοδυτικά προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανά την Ελλάδα, ενώ το απόγευμα θα επηρεαστεί και η Αττική. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί Πέμπτη και Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
  • Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση των 12 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που εξεδόθησαν από τις 28 Ιουνίου έως και 7 Οκτωβρίου 2015, και εκ των οποίων οι πέντε πρώτες, αφορούν την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων.

Κόσμος

  • Λακουάν ΜακΝτόναλτ, 17 ετών: Αυτό είναι το νέο όνομα που προστίθεται στη μακρά λίστα των αφροαμερικανών που σκοτώθηκαν από αστυνομικές σφαίρες και τροφοδοτούν το κύμα οργής για αστυνομική βία με φυλετική διάσταση. Ο έφηβος σκοτώθηκε στο Σικάγο στις 20 Οκτωβρίου με 16 πυροβολισμούς και οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν να δώσουν το απόγευμα της Τρίτης το βίντεο στη δημοσιότητα, με επακόλουθο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Σε βάρος του αστυνομικού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.
  • Δύο ένοπλοι κρατούν ομήρους, αφού άνοιξαν πυρ, στην πόλη Ρουμπέ της βόρειας Γαλλίας, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Reuters, το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.
  • Στο Παρίσι μεταβαίνει αύριο, Τετάρτη, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
  • Τουλάχιστον 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο που μετέφερε μέλη της προεδρικής φρουράς στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, Τύνιδα. Στους 16 οι τραυματίες από την επίθεση, την οποία η κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατική. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες η χώρα, απαγόρευση κυκλοφορίας για τη νύχτα.
  • Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά πυρά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, μία δεύτερη είδηση έρχεται να εντείνει το κλίμα ανησυχίας. Ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 δέχθηκε πυρά, ενώ μετείχε στις έρευνες για τους πιλότους του ρωσικού SU-24 που καταρρίφθηκε, και κατέπεσε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας πεζοναύτης που επέβαινε σε αυτό.

Οικονομία

  • Νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ κυκλοφορεί από σήμερα, Τετάρτη, σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Το νέο χαρτονόμισμα παρουσίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε ειδική εκδήλωση στο Νομισματικό Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας.
  • Στη διάθεση των οδηγών τέθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας του 2016. Η ανάρτηση των στοιχείων γίνεται σταδιακά. Οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη έως και την 31 Δεκεμβρίου 2015 για να μην επιβαρυνθούν με υψηλό πρόστιμο. Η πληρωμή των τελών μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, ή στα υποκαταστήματα των τραπεζών.
  • Συντονισμένη προσπάθεια με στόχο η οικονομία να επιστρέψει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν θα επιχειρήσει η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκαν την Τρίτη στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) με τον Γιάννη Στουρνάρα, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του τελευταίου.

Αθλητισμός

  • Είναι οριστικό πλέον. Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League περνάει από το «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς με την Αρσεναλ, στις 9 Δεκεμβρίου. Οι «Κανονιέρηδες» νίκησαν εύκολα 3-0 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο και θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για έναν «τελικό» απέναντι στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι πάνε για νίκη, ισοπαλία και ήττα με 0-1 και 1-2. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, στέλνει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση και την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ στο Europa League, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια!
  • Η Μπάγερν Μονάχου «άπλωσε» την ποιότητά της με το «καλημέρα» στο «Allianz Arena» και οι Βαυαροί «καθάρισαν» από πολύ νωρίς τον Ολυμπιακό. Μόλις στο 20ό λεπτό, το σκορ ήταν στο 3-0 (8' Κόστα, 16' Λεβαντόφσκι, 20' Μίλερ) με τους Βαυαρούς να κατεβάζουν ταχύτητα, φτάνοντας στο τελικό 4-0 στο 70' με τον Κομάν. Έτσι, οι Βαυαροί, που από το 53' αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαντστούμπερ, οριστικοποίησαν την πρώτη θέση του 6ου ομίλου, ενώ ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στην επόμενη φάση θα χρειαστεί έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο Καραϊσκάκη κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία νίκησε 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω του.
  • Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της ΓΓΑ έκαναν την Τρίτη περίπου 50 οργανωμένοι οπαδοί της Θύρας 13 και ζήτησαν να συναντηθούν με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Ο υφυπουργός αθλητισμού απουσίαζε στο εξωτερικό και δεν κατέστη δυνατή η συνάντησή του με τους οργανωμένους, οι οποίοι αποχώρησαν άπρακτοι.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου