Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Πόντιοι: Απαγορεύουμε στους ναζιστές να καπηλεύονται τη γενοκτονία, ο Φίλης πέρασε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ

ΕΠ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΠΣ

Πόντιοι: Απαγορεύουμε στους ναζιστές να καπηλεύονται τη γενοκτονία, ο Φίλης πέρασε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ«Απαγορεύουμε στους ναζιστές να καπηλεύονται τη γενοκτονία, δεν τους θέλουμε δίπλα μας», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Στέφανος Τανιμανίδης

Μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9,  ο κ.Τανιμανίδης τάχθηκε υπέρ της διενέργειας συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι «οργανωμένες, μεθοδευμένες και περιφρουρημένες» και εξέφρασε την άποψη ότι εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι η χθεσινή δεν ήταν, διότι μετά από όσα έγιναν «ο κ.Φίλης πέρασε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και είπε για εθνικιστικά στοιχεία».
«Εν θερμώ δεν γίνονται αυτά τα πράγματα”, είπε και διευκρίνισε ότι η ΠΟΠΣ καλεί τον κόσμο να στηρίζει τις συγκεντρώσεις ειρηνικά ενώ αποδοκίμασε δηλώσεις με τις οποίες κάποιος επειδή είναι “πρόεδρος σε κάποιο σύλλογο ζητά από τον Φίλη να παραιτηθεί».
Ο κ.Τανιμανίδης είπε ότι αυτό είναι υπόθεση του πρωθυπουργού προς τον οποίο η ΠΟΠΣ έχει στείλει σχετική επιστολή ζητώντας του να πράξει τα δέοντα.
«Ο πρωθυπουργός ξέρει ποια είναι τα δέοντα, εμείς προσπαθούμε πολιτικά και μέσα από τα θεσμικά όργανα να λύσουμε τα θέματα χωρίς κραυγές και όσα έγιναν χθες”, είπε ενώ εξέφρασε την άποψη ότι “ο κ.Φίλης στην ομιλία του χθες στη βουλή αποδέχτηκε την πρόσκληση να είναι ομιλητής και να τεκμηριώσει τις απόψεις σε ημερίδα που θα κάνει η ΠΟΠΣ για το θέμα».
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΣ έκανε γνωστό ότι μεθαύριο Κυριακή 8 Νοεμβρίου το πρωί θα γίνει στο μνημείο των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση της ομοσπονδίας κατά την οποία, ως «ένδειξη διαμαρτυρίας στον Φίλη και συμπαράσταση στους πρόσφυγες», έχουν κληθεί οι πολίτες να φέρουν  «τρόφιμα, ξηρά τροφή και φάρμακα» τα οποία θα σταλούν στη Λέσβο.
«Είμαστε και εμείς πρόσφυγες και ξέρουμε» είπε ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι απόγονοι των θυμάτων δεν έχουν δικαίωμα να προσφύγουν δικαστικά, σε αντίθεση με την άποψη που έχει εκφράσει ο επίκουρος καθηγητής του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου κ.Μ.Σαρηγιαννίδης.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου