Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Σε "Μέγας Αλέξανδρος" μετονομάστηκε το μουσείο των Σκοπίων

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2015

Τη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης της FYROM να μετονομάσει το αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων σε «Μεγας Αλέξανδρος», την ώρα που η Ελλάδα συζητά με τη γειτονική χώρα τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.   
Η κίνηση αυτή έγινε δυο μόλις ημέρες μετά την συνάντηση ανωτάτων στελεχών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδος και Σκοπίων με αντικείμενο την συμφωνία σε συγκεκριμένα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).  Η συνάντηση αυτή έγινε, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά σε καλό κλίμα, ωστόσο μόλις δύο ημέρες μετά ήρθε η κίνηση της μετονομασίας από τους σκοπιανούς.  «Η πράξη αυτή των Σκοπιανών καταγράφεται και ενημερώνονται αρμοδίως όργανα ΕΕ και ΟΗΕ» αναφέρουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα. 
Το μουσείο των Σκοπίων ονομάζεται πλέον «Παλάτι Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» μετά τα εγκαίνιά του από τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι. Μεταξύ των 6 χιλιάδων ευρημάτων που εκτίθενται στο μουσείο είναι και κέρινα αγάλματα του Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και άλλων.
Το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα κάνει συνεχώς προσπάθειες κατασκευής της ιστορικότητας «μακεδονικού έθνους» και στο πλαίσιο αυτό η ταμπέλα έξω από το μουσείο αναγράφει ότι «ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας είναι ο μεγαλύτερος και γνωστότερος Μακεδόνας βασιλιάς, ηγεμόνας του συνόλου του τότε παγκόσμιου πολιτισμού».
Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου