Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2015

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Εκεί θα έχει σειρά επαφών με ιταλούς αξιωματούχους με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και τον καλύτερο συντονισμό των δύο πλευρών για το προσφυγικό.
  • Στους δρόμους κατεβαίνουν ξανά μαθητές και φοιτητές σήμερα, Πέμπτη, με αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, την αντιμετώπιση των ελλείψεων και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα Προπύλαια, ενώ διαδηλώσεις προγραμματίζονται και σε πολλές πόλεις.
  • Τη Λέσβο επισκέπτονται σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Τσίπρας και Σουλτς θα έρθουν αντιμέτωποι με το θέαμα χιλιάδων προσφύγων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΠΝΟ.
  • Το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι στα πλοία έχουν δίκαια και σοβαρά αιτήματα, αλλά η απεργία τους γεννά πολλά προβλήματα, έστειλε προς την ΠΝΟ ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, καλώντας την Ομοσπονδία να συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα.
  • Διευκρίνιση σχετικά με την ημερομηνία καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων έδωσε το αρμόδιο υπουργείο, σημειώνοντας ότι αυτά θα καταβληθούν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Κόσμος

  • Η εισαγγελία της Δρέσδης διεξάγει έρευνα σε βάρος του ιδρυτή του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA για συκοφαντική δυσφήμηση, έγινε γνωστό σήμερα, δύο ημέρες αφότου ο Λουτς Μπάχμαν συνέκρινε τον Χάικο Μάας, τον ομοσπονδιακό υπουργό Δικαιοσύνης της Γερμανίας, με τον Γιόζεφ Γκέμπελς, τον αρμόδιο για την προπαγάνδα του ναζιστικού καθεστώτος.
  • Η Βρετανία και οι ΗΠΑ φαίνεται να συγκλίνουν στο ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στο Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άτομα. Μάλιστα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «βλέπουν» εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους ή οργάνωσης που συνεργάζεται με αυτό. Πηγές κοντά στην έρευνα εξετάζουν το ενδεχόμενο «παρείσφρησης αντικειμένου» στο αεροσκάφος, την ώρα που ένα από τα μαύρα κουτιά έχει μερικώς καταστραφεί και θα χρειαστεί χρόνος για την ανάκτηση των δεδομένων του.
  • Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει απαγορευτεί η προσγείωση αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο, εξαιτίας περιστατικού πυροβολισμών σε διαμέρισμα κοντά στο αεροδρόμιο.
  • Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μέρσεντ. Πέντε άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και φοιτητές. Ο δράστης δέχθηκε πυρά από αστυνομικούς και υπέκυψε στα τραύματά του.
  • Για τις μεγαλύτερες απολύσεις στην ιστορία του ετοιμάζεται το ιστορικό περιοδικό National Geographic, μετά την απόκτησή του από τον Ρούπερτ Μέρντοκ. Συγκεκριμένα, η National Geographic Society της Ουάσινγκτον θα απολύσει 180 από τους 2.000 υπαλλήλους της.

Οικονομία

  • Ειδικές φορολογικές ζώνες στη Βόρεια Ελλάδα για την τόνωση των επενδύσεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Εξήγγειλε επίσης αλλαγές στη φορολογία των καπνικών προϊόντων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές στην κατεύθυνση της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου.
  • Παρατείνεται ώς τις 16 Νοεμβρίου η προθεσμία για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ 23% με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Επίσης, καταργούνται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για μη υπαγωγή ή για εκπρόθεσμη ένταξη, ενώ κατά πληροφορίες ως ισοδύναμο κερδίζει έδαφος η επιβολή φόρου στο ΚΙΝΟ.
  • Ένας στους τρεις οφειλέτες δε θα μπορεί να κρατήσει το σπίτι του εάν τελικά τεθεί ως όριο στις οφειλές το ποσό των 200.000 ευρώ, ανέφερε η αντιπροσωπεία της ΕΚΠΟΙΖΩ στην διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Αθλητισμός

  • Σε μία βραδιά που το άστρο του έλαμψε ολοκληρωτικά, σε μία αναμέτρηση που πήρε το… όνομά του με τα δύο γκολ που πέτυχε και την αποβολή που κέρδισε, ο Φελίπε Πάρντο δεν θα μπορούσε παρά να είναι πανευτυχής. Ο Κολομβιανός εξτρέμ που ήρθε από τον πάγκο και ανέδειξε νικητή τον Ολυμπιακό κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τόνισε μετά το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μας, αλλά δεν μπορώ να μιλάω για τον εαυτό μου. Όλη η ομάδα έκανε τεράστια προσπάθεια για να φτάσει στη νίκη - ανατροπή».
  • Με τεράστια ανατροπή ο Ολυμπιακός πήρε το τρίτο του «τρίποντο» στον 6ο όμιλο του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης, με τον Πάρντο να αποτελεί μεγάλο πρωταγωνιστή των πρωταθλητών, καθώς σκόραρε και τα δύο τέρματα της ανατροπής (65', 90'). Ο Χότζιτς με κεφαλιά στο 21' είχε ανοίξει το σκορ για τους Κροάτες, οι οποίοι από το 79' αγωνίζονταν με δέκα παίκτες (αποβολή του Πίβαριτς με 2η κίτρινη). Ο Φορτούνης αστόχησε σε πέναλτι στο 54' για τους Πειραιώτες.
  • Επίδειξη δύναμης έκανε η Μπάγερν, που διέλυσε 5-1 την Αρσεναλ και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Champions League. Το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση σφράγισε από η Μπαρτσελόνα ξεπερνώντας άνετα 3-0 το εμπόδιο της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Η Τσέλσι πήρε βαθιά «ανάσα» με το 2-1 επί της Ντιναμό.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου