Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Άνοιγμα... εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ από τον Βενιζέλο

 Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2014

Ανοιχτή πρόσκληση προς το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ, τους δύο πρώην πρωθυπουργούς (Σημίτη, Παπανδρέου) αλλά και στα κορυφαία στελέχη να καταθέσουν τις προτάσεις τους και για συμμετάσχουν στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης απευθύνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Προφανώς ισχύει η πρόταση μας προς τη ΔΗΜΑΡ συνολικά αλλά απευθυνόμαστε και προς όλα τα πρόσωπα του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. Απευθυνόμαστε στις δυνάμεις της κοινωνίας, του πολιτισμού, της διανόησης, της παραγωγής. Εμείς ποτέ δεν επιδιδόμαστε σε πράξεις εισοδισμού στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων και δεν επιχαίρουμε για τη μετεκλογική δυσκολία της ΔΗΜΑΡ. Ούτε θέσαμε εμείς ποτέ ζητήματα προσώπων σε σχέση με την ηγεσία ή την εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ. Κάθε μικρόψυχη και στείρα προσέγγιση απορρίπτεται από την κοινή γνώμη».
Για την επιλογή του Ποταμιού να ενταχθεί στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην ευρωβουλή, επεσήμανε: «Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Ποτάμι, στο επίπεδο του ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε μια ταυτότητα».
Ερωτηθείς για το αν το ιδρυτικό συνέδριο θα είναι του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς ή της Δημοκρατικής Παράταξης, απάντησε: «Οι διακρίσεις αυτές είναι σχηματικές και η συζήτηση αυτή φοβάμαι ότι θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά. Το συνέδριο είναι από μόνο του μια ανοιχτή πρόσκληση, με σεβασμό σε όλους».
Όσο για το αν η ηγεσία της παράταξης θα είναι ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Δεν αναλαμβάνω πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν στο επίκεντρο τους εμένα και τον ρόλο μου. Ποτέ δεν έχω προτάξει κάτι τέτοιο. Τα κριτήρια που ισχύουν για όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της ηγεσίας, είναι η επίτευξη των εθνικών στόχων».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου