Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2014

  • Ελικόπτερο Α-109 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε το βράδυ του Σαββάτου από τα Ιωάννινα στην Αθήνα ένα κοριτσάκι 50 ημερών σε θερμοκοιτίδα, που πάσχει από υδροκεφαλία.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κάρυστο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και όχι ενιαίο μέτωπο που να δημιουργεί ανησυχία. Σε εξέλιξη βρίσκεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν ανεβάσει στο κόκκινο τα επίπεδα συναγερμού σε πολλές περιοχές, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 24 ώρες εκδηλώθηκαν 46 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.
  • Περίπου 150 κιλά χασίς βρήκαν άνδρες του Λιμεναρχείου της Πάτρας μέσα σε φορτηγό-ψυγείο που καρπούζια.
  • «Δεν προβλέπονται απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» υποστηρίζει ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, σημειώνοντας ότι προβλέπονται 2.000 μετακινήσεις υπαλλήλων από δήμο σε δήμο ή από περιφέρεια σε περιφέρεια, αλλά μόνο με τη θέλησή τους.
  • Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν τα όσα αναφέρει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. «Υποδείξεις περί πολιτικής υπευθυνότητας το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται από κάποιους που ζούσαν την αντιμνημονιακή ψευδαίσθησή τους και είχαν έτοιμα τα περιβόητα ισοδύναμα μέτρα του Ζαππείου» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

Κόσμος

  • Ο στρατός του Αφγανιστάν απώθησε το Σάββατο επίθεση των Ταλιμπάν στη νότια επαρχία Χελμάντ και σκότωσε 260 από τους αντάρτες, επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν. Η επιχείρηση ήταν μια δοκιμασία το στρατό, ο οποίος θα πρέπει να υπερασπίζεται μόνος του τη χώρα μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014.
  • Τέσσερις παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι οποίοι είχαν απαχθεί τέλη Μαΐου από τους φιλορώσους αντάρτες, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Οργανισμός.
  • Ανακατάληψη της πόλης Τικρίτ ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η κρατική τηλεόραση του Ιράκ, μετά τη μεγάλη επέμβαση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας που συνοδεύτηκε από σφοδρές μάχες με τους τζιχαντιστές. Οι σουνίτες αντάρτες επιβεβαίωσαν τις συγκρούσεις, αλλά διέψευσαν τις πληροφορίες ότι έχασαν τον έλεγχο της πόλης.
  • Tουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες παγιδεύτηκαν στα ερείπια το Σάββατο από την κατάρρευση δύο κτηρίων στο Νέο Δελχί και το Τσενάι.
  • Σε συμφωνία για την περικοπή 2.400 θέσεων εργασίας κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης της ιταλικής τράπεζας UniCredit με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο πλαίσιο των μειώσεων εργατικού δυναμικού που προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας για το 2013-18.

Οικονομία

  • Πονοκέφαλο προκαλούν στην κυβέρνηση οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν κλάδους εργαζομένων μετά τις προσφυγές για τις περικοπές στους μισθούς τους και ορίζουν την αποκατάσταση των αποδοχών και την καταβολή αναδρομικών. Όπως υπολογίζεται, το οικονομικό επιτελείο καλείται να αντιμετωπίσει δημοσιονομική «τρύπα» άνω του ενός δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν ευνοϊκές αποφάσεις για τους υπαλλήλους άλλων ειδικών μισθολογίων.
  • Την άμεση απόσυρση του μαθηματικού τύπου που οδηγεί στη μείωση του εφάπαξ, προκειμένου να αποδοθούν στους εργαζόμενους οι εισφορές που έχουν καταβάλει έντοκα, ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ. Επίσης, επικρίνουν τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρουτσή για το γεγονός ότι μίλησε για «πλιάτσικο» στο Ταμείο, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «απαράδεκτη», ενώ επισημαίνουν πως «δεν εξαιρείται ο ίδιος από τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση» του ΙΚΑ.
  • O διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου χαρακτήρισε κεντρικό στόχο της τράπεζας την επιστροφή στην κερδοφορία το συντομότερο δυνατό, μιλώντας το Σάββατο στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας.

Αθλητισμός

  • Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Ροντρίγκες, που σημείωσε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (28΄ και 50΄), η Κολομβία επικράτησε 2-0 της Ουρουγουάης και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει στις 4 Ιουλίου στη Φορταλέζα την οικοδέσποινα Βραζιλία.
  • Πολύ πιο δύσκολα από ό,τι θα περίμεναν οι φίλοι της Βραζιλίας, η «σελεσάο» προκρίθηκε στους «8» του Μουντιάλ, καθώς νίκησε με 3-2 στα πέναλτι (κ.α. 1-1), τη Χιλή. Οι Βραζιλιάνοι επόμενη φάση, θα αντιμετωπίσουν, στις 4 Ιουλίου, την Κολομβία, η οποία επικράτησε εύκολα της Ουρουγουάης με 2-0. Δείτε το αφιέρωμα του sports.sansimera.gr για το Μουντιάλ.
  • Εξαιρετικά επικίνδυνη θεωρεί την εθνική ομάδα της Ελλάδας, ο Χόρχε Λουίς Πίντο, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο. Ο τεχνικός της Κόστα Ρίκα, που θα βρεθεί την Κυριακή (23:00) αντίπαλος της Ελλάδας στους «16» του Μουντιάλ, τόνισε ότι «πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη ομάδα. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα με απόλυτο σεβασμό».
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου