Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Οι θεοί ήταν με τους Ελληνες!

Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2014

Με αναφορές στον Όλυμπο και τους θεούς της μυθολογίας, ο διεθνής Τύπος ύμνησε την ιστορική πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στους «16» του Μουντιάλ, επικρατώντας με σκορ 2-1 έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού, στη Φορταλέζα της Βραζιλίας.

Οι θεοί ήταν με τους Ελληνες! Το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι η Ελλάδα πέρασε στη φάση των νοκ άουτ αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά από μια δραματική νίκη με σκορ 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού, στον τρίτο όμιλο. Ο Γιώργος Σαμαράς παρέμεινε ψύχραιμος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από τη γραμμή των πέναλτι. Η Ελλάδα πέρασε ως δεύτερη στον όμιλό της πίσω από την Κολομβία.
«Ο Γιώργος Σαμαράς σκόραρε με πέναλτι στις καθυστερήσεις και έφερε την Ελλάδα στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με 2-1 έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού. Ανατράπηκε από τον Τζιοβάνι Σιο και με υποδειγματική ψυχραιμία εκτέλεσε το πέναλτι δίνοντας τη νίκη στην Ελλάδα», γράφουν οι Νιου Γιορκ Τάιμς.
«Δεν τα παρατούσαν, έπαιξαν σαν τίγρεις», έγραψε η Telegraph, ενώ τοBBC μετέδωσε: «Δραματική πρόκριση της Ελλάδας με 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού. Ο Γιώργος Σαμαράς σκόραρε από τη γραμμή του πέναλτι σφραγίζοντας την πρόκριση της Ελλάδας στη φάση των 16 και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Κόστα Ρίκα»
«Ο πρώην άσος της Σέλτικ παρεμεινε ψύχραιμος υπό απίστευτη πίεση μετά την ισοφάριση του Μπονί, που έφερε το παιχνίδι στα ίσα, αφού η Ελλάδα προηγήθηκε με γκολ του Ανδρέα Σάμαρη πριν από το ημίχρονο», πρόσθεσε το δίκτυο.
Η γαλλική Equipe αναφέρει στον τίτλο της «Οι Ελέφαντες έπεσαν από τον Όλυμπο. Οι Θεοί ήταν με τους Έλληνες». «Με νίκη το τελευταίο λεπτό έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1 η Ελλάδα θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην φάση των 16 του Μουντιάλ και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα», προσθέτει η εφημερίδα.
«Η Ελλάδα προκρίθηκε», έγραψε με τη σειρά της η βρετανική Daily Mail. «Εκπληκτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Φορταλέζα. Στο 90ό λεπτό ο Γιώργος Σαμαράς με την εκτέλεση πέναλτι έστειλε την Ελλάδα στους 16 του Μουντιάλ ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, και με τους Ιβοριανούς να εγκαταλείπουν άδοξα τη διοργάνωση», σημείωσε.
Στην ιστοσελίδα της η Uefa αναφέρει: «Σαμαράς και Σάμαρης έστειλαν την Ελλάδα στην επόμενη φάση». «Στις καθυστερήσεις ο Γιώργος Σαμαράς με πέναλτι έδωσε στην Ελλάδα την πρόκριση στους 16 για πρώτη φορά στην ιστορία της», τονίζοντας παράλληλα ότι έδειξε σθένος παρά τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή δύο παικτών της (Κονέ και Καρνέζη).
«Ελληνική Τρέλα! Κοιτάξτε Ιταλοί, έτσι γίνεται! Η Ελλάδα πέτυχε νίκη με 2-1 έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού. Απίστευτο: Οι μινιμαλιστές πέρασαν στην επόμενη φάση με μόλις δύο (!) τέρματα. Τις καλύτερες ευχές στην Ιταλία, που με δύο γκολ δεν τα κατάφερε! Αλλά οι Έλληνες το έκαναν πιο συναρπαστικό», έγραψε η γερμανική Bild.
Η Süddeutsche Zeitung ανέσυρε στη.. μνήμη της τις νίκες επί τεχνικής ηγεσίας Ρεχάγκελ, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Αυτό θα πει πραγματικός μινιμαλισμός».
«Έφτασαν μόνο δύο γκολ για να εξασφαλίσουν οι Έλληνες την πρόκριση στους "16". Το ότι το τελευταίο γκολ μπήκε στις καθυστερήσεις, θυμίζει στιγμές δόξας των Ελλήνων ηρώων από περασμένες εποχές».
Οι σχολιαστές του δευτέρου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ZDFεντυπωσιάστηκαν από την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας και τις απρόσμενες επιθετικές της διαθέσεις, που της χάρισαν την πρόκριση.
Το Spiegel αποδίδει εύσημα στην ελληνική ομάδα για την εντυπωσιακή πρόκρισή της. «Το Μουντιάλ απέκτησε την επόμενη έκπληξη: η Ελλάδα νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού και κατάφερε να προκριθεί στη φάση των "16"».
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιληφθεί πόση τύχη είχε. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και με το γκολ του Σαμαρά κατάφερε την τελευταία στιγμή να προκριθεί», σημειώνει η Welt.
Η ιταλική Corriere dello sport ανέφερε ότι «H Ελλάδα εξάλειψε την Ακτή Ελεφαντοστού», ενώ η Gazzetta dello Sport σημειώνει «Μυθική Ελλάδα στους ''16''. Προσβολή στο 93': έξω ο Ντρογκμπά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου