Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2014

  • Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσει την προσεχή Κυριακή 22 Ιουνίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, λόγω διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης «Live Well».
  • «Στήριξα τη χώρα μας στις πιο δύσκολες στιγμές της μετά τον Εμφύλιο, ποτέ όμως δεν χτύπησα ανθρώπους στο ψαχνό» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στο θέμα με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.
  • Με σημείο αφετηρίας τον Λευκό Πύργο πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ υπερηφάνειας (Gay Pride) της Θεσσαλονίκης με σύνθημα «Ώρα για μας». Η παρέλαση ακολούθησε τη διαδρομή Παύλου Μελά, Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης για να καταλήξει και πάλι στον Λευκό Πύργο. Μέγα πλήθος, παρών και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
  • Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής αθλητικής σχολής στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Τα εκρηκτικά βρέθηκαν στη διάρκεια εργασιών συντήρησης. Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Λειβαδιάς.
  • Κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν στελέχη του κόμματος στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ το Σάββατο. Ο Γ.Μηλιός απέρριψε κάθε συζήτηση για προσέγγιση με «το μνημονιακό κέντρο» και άφησε να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Χάρης Γολέμης τάχθηκε υπέρ του κειμένου το οποίο έχουν κατεβάσει οι «53», ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε από την ηγεσία να ξεκαθαρίσει τη «γραμμή» επάνω σε βασικές επιλογές.

Κόσμος

  • Να πολεμήσουν τη μαφία ζήτησε από τους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καλαβρία, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «αφορισμένους» τους μαφιόζους της Ντραγκέτα, που δρουν στην περιοχή. «Αυτό το κακό πρέπει να πολεμηθεί, να εκδιωχθεί» είπε ο ποντίφικας.
  • Την απόφαση να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν αποφάσισαν οι εννέα σοσιαλδημοκράτες αρχηγοί κυβερνήσεων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντήθηκαν το Σάββατο στο Παρίσι. Η στήριξη στον Γιούνκερ θα έχει ως αντιστάθμισμα τον ορισμό ενός σοσιαλδημοκράτη για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στη θέση του Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
  • Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι η εκεχειρία που ανακοίνωσε το Κίεβο δεν πρέπει να έχει «χαρακτήρα τελεσιγράφου» για τους φιλορώσους αυτονομιστές και ότι δεν θα είναι «βιώσιμη» και «ρεαλιστική» χωρίς διάλογο, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Η εκεχειρία έτσι κι αλλιώς έχει παραβιαστεί στα σύνορα με τη Ρωσία.
  • Νοτιοκορεάτης στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά συναδέλφων του με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι πέντε. Το τραγικό περιστατικό συνέβη σε φυλάκιο κοντά στη μεθόριο με τη Βόρειο Κορέα.
  • Επίδειξη δύναμης και ετοιμότητας να πολεμήσουν τους σουνίτες τζιχαντιστές έκαναν χιλιάδες οπαδοί του σιίτη ηγέτη Μοκτάντα αλ Σαντρ, διοργανώνοντας στρατιωτικές παρελάσεις με βαρύ οπλισμό στη Βαγδάτη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οικονομία

  • Πιο εύκολη από ποτέ έχει γίνει, με την βοήθεια της τεχνολογίας, η ασφάλιση αυτοκινήτου, όμως όσοι επιλέξουν το Διαδίκτυο για το σκοπό αυτό θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί.
  • Το ενδιαφέρον των Κινέζων για το αεροδρόμιο Καστελίου επιβεβαίωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους πως το ενδιαφέρον για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου είναι τεράστιο και πως ενδιαφέρονται γι' αυτό μεγάλες εταιρείες από την Κίνα.
  • Ανεστάλη η πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στο Καζίνο Λουτρακίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου και από απόψε, ύστερα από 39 ημέρες κλειστό, θα ανοίξει και θα λειτουργεί κανονικά. Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή αποφασίστηκε με 255 ψήφους υπέρ, 143 κατά και 10 λευκά η αναστολή των κινητοποιήσεων.

Αθλητισμός

  • Μια σπουδαία διάκριση ήρθε για τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ανταμείφθηκε από τον κόσμο για τις καλές του παρουσίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού σε ψηφοφορία στην σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook βγήκε μέσα στην καλύτερη ενδεκάδα του Μουντιάλ μέχρι τώρα.
  • Ο Κώστας Μήτρογλου και ο Χοσέ Χολέμπας χαρακτήρισαν «τελικό» τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το Σάββατο. Οι διεθνείς τόνισαν ότι η Εθνική θα μπει για τη νίκη απέναντι στους Ιβοριανούς τους οποίους χαρακτήρισαν πολύ καλή ομάδα. Επίσης, αναφέρθηκαν και στην επιθετική δυστοκία της γαλανόλευκης, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ξεκούραση για τους βασικούς στην προπόνηση. Διαβάστε το αφιέρωμα του sports.sansimera.gr για το Μουντιάλ.
  • Σε ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια του Μουντιάλ, Γερμανία και Γκάνα, αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, με τον 36χρονο Μίροσλαβ Κλόζε να διαμορφώνει το τελικό σκορ, πιάνοντας ταυτόχρονα τον Ρονάλντο στην κορυφή των σκόρερ των Μουντιάλ, έχοντας από 15 γκολ ο καθένας.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου