Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Χαμηλότερα όρια ταχύτητας στη Νέα Υόρκη

 Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2014

Economic Downturn Eases Traffic Congestion For Second Straight Year
Χαμηλότερα όρια ταχύτητας προβλέπει η νέα νομοθεσία για την πόλη της Νέας Υόρκης.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι οδηγοί που μπαίνουν στα όρια της πόλης της Νέας Υόρκης, σύντομα είναι πιθανόν να δουν πινακίδες, με το νέο νόμο της περιοχής για όριο ταχύτητας 25 μιλίων την ώρα. Οι νομοθέτες του Αλμπανι την περασμένη εβδομάδα πέρασαν τον κανονισμό, ώστε να μπορέσει η πόλη να χαμηλώσει το υψηλότερο επιτρεπόμενο, από τα 30 στα 25 μίλια την ώρα.
Η νομοθεσία αυτή ενισχύει το σχέδιο Vision Zero του δημάρχου, Μπιλ ντε Μπλάσιο, να μειώσει τους επικίνδυνους οδηγούς και να ελαχιστοποιήσει τα θανατηφόρα τροχαία.
Τώρα εναπόκειται στην πόλη και τους αστυνομικούς της να φροντίσουν για την εύρυθμη λειτουργία του νόμου, ενημερώνοντας τους οδηγούς για τα νέα όρια, πείθοντάς τους να τα τηρήσουν. Κάτι που μπορεί να είναι πρόκληση.
Οποιεσδήποτε νέες πινακίδες με τα χαμηλότερα όρια, θα αποτελέσουν περαιτέρω «αισθητικό βάρος» σε μία πόλη που ήδη «πνίγεται» από οδηγίες για πεζούς, ποδηλάτες και αυτοκίνητα. «Υπάρχει μία γενική πρόκληση στη Νέα Υόρκη.
Η σήμανση στο δρόμο σου αποσπά την προσοχή», δήλωσε η Πόλι Τρότενμπεργκ, κομισάριος μεταφορών της Νέας Υόρκης.
Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ασφάλειας, γίνεται σχεδιασμός για επανασχεδιασμό επικίνδυνων δρόμων και διασταυρώσεων, αλλά και αναπρογραμματισμού των χρόνων στα φανάρια.
Ο κυβερνήτης, Αντριου Κουόμο, δεν έχει υπογράψει ακόμη το νόμο, αν και αναμένεται να το πράξει. Η πόλη έπειτα πρέπει να περιμένει 90 ημέρες και θα χρειαστεί η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο πριν τεθεί σε ισχύ το νέο όριο ταχύτητας.
Παράλληλα, η Αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει εντείνει τους ελέγχους σε οχήματα φέτος. Εως τις 31 Μαΐου είχε κόψει 46.112 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, 29% περισσότερες από το ίδιο διάστημα πέρυσι. Γίνεται έλεγχος κυρίως στις γειτονιές και σε παραδρόμους και όχι μόνο σε πολυσύχναστες οδούς.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου