Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Εκδίωξαν τον Αθανάσιο Τ. Δημουλά από την εταιρεία Demoulas - Market Basket

Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2014

Toυ Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της αλυσίδας υπεραγορών τροφίμων Νέας Αγγλίας, Market Basket, ιδιοκτησίας της οικογένειας Δημουλά, έδιωξε από την προεδρία της εταιρείας τον μέχρι τώρα πρόεδρό της και εκτελεστικό διευθυντή Αθανάσιο Τηλέμαχο Δημουλά, καθώς και δύο άλλα υψηλόβαθμα στελέχη, κι έτσι πέρασε η αυτοκρατορία των καταστημάτων Δημουλά στον πρώτο εξάδελφο του εκδιωχθέντος, Αθανάσιο Γεωργίου Δημουλά, με τον οποίον βρισκόταν επί χρόνια σε δημόσια δικαστική αντιπαράθεση, όπως είχε γράψει εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυξ» στο παρελθόν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο σε δήλωσή του ανέφερε ότι «ο Αθανάσιος Τηλέμαχου Δημουλάς δεν επανεκλέχτηκε πρόεδρος και δεν θα διατηρήσει καμία διευθυντική ευθύνη από εδώ και στο εξής». Ακόμα, ανέφερε ότι «απομακρύνθηκαν επίσης από τις θέσεις τους ο αντιπρόεδρος Τζόσεφ Ρόκγουελ και ο διευθυντής λειτουργίας της εταιρείας Γουίλιαμ Μάρστεν».
Εν τω μεταξύ, ο Φελίσια Θόρτντον διορίστηκε εκτελεστικός διευθυντής και ο Τζέιμς Κουτς, ανώτατος διοικητικός διευθυντής, οι οποίοι αμφότεροι ήταν μέχρι τώρα σύμβουλοι στην εταιρεία. Η δήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η ομάδα της καινούργιας διεύθυνσης θα καταστεί ικανή τη εταιρεία Market Basket να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές της και θα ανοίξει το δρόμο για συνεχή επιτυχία στο μέλλον».
Τηλεφωνικά μηνύματα του «Ε.Κ.» στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πόλη Τούξμπερι της Μασαχουσέτης, η οποία είναι όμορη με την πόλη του Λόουελ δεν είχαν απαντηθεί μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.
Η εταιρεία δημοσίων σχέσεων του Αθανάσιου Τηλέμαχου Δημουλά, Rasky Baerlien Strategic Communications Inc. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ενέργεια του Διοικητικού Συμβουλίου υπαγορεύθηκε από πλεονεξία απλά και ξεκάθαρα. Ο Αθανάσιος Τηλέμαχου Δημουλάς συνέχισε την παράδοση του πατέρα του, υποσχόμενος στους πελάτες του ‘πιο πολλά για το δολάριό τους’. Εκδιώχθηκε αφού έχει διοργανώσει την πιο επιτυχημένη αλυσίδα υπεραγορών τροφίμων στη Βορειοανατολική Περιφέρεια και μία από τις καλύτερες της χώρας με όλες τις μετρήσεις. Είναι αφοσιωμένος τόσο στους πελάτες του και στους υπαλλήλους του, στους προμηθευτές και στις πόλεις στις οποίες επιχειρεί. Καθιέρωσε μείωση των τιμών κατά 4% σε όλα γενικά τα προϊόντα το 2014 σε μία αποχή που το είχαν ανάγκη οι άνθρωποι. Σε αντίδραση, μερικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου απείλησαν τη θέση του και κατέφυγαν σε δικαστικές διαμάχες φοβούμενοι ότι η μείωση των τιμών θα επηρέαζε τα κέρδη της εταιρείας».
DEMULAS 5Εν τω μεταξύ, η εξέλιξη αυτή του εκδιωγμού του Αθανάσιου Τηλέμαχου Δημουλά από την προεδρία της εταιρείας δημιουργούν καινούργια δεδομένα για την πορεία της εταιρείας καθότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των εργαζομένων της σε όλα τα τμήματα είναι ένθερμοι υποστηρικτές του και οι οποίοι ήδη βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτύρονται μπροστά από τα καταστήματα ήδη σε πόλεις της Μασαχουσέτης και του Νιου Χαμσάιρ.
Υπενθυμίζεται ότι εταιρεία Δημουλά κατατρύχεται εδώ και χρόνια από έντονη ενδοοικογενειακή δημόσια διαπάλη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες των επιγόνων των αειμνήστων Τηλέμαχου και Γεωργίου Δημουλά και συγκεκριμένα ανάμεσα στα πρώτα εξαδέλφια Αθανάσιο Τηλέμαχου Δημουλά και Αθανάσιο Γεωργίου Δημουλά.
Η αντιπαλότητα έγκειται στο ότι ο Αθανάσιος Γεωργίου Δημουλάς επιχειρούσε να εκθρονίσει από την προεδρία της επιχείρησης τον πρώτο του εξάδελφο, τον Αθανάσιο Τηλέμαχου Δημουλά, 60 ετών, ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία της εταιρείας Market Basket από το 2008. Οταν την ανέλαβε την εταιρεία είχε στην κυριότητά της 15 μαγαζιά, ενώ σήμερα έχει 72 σε πολλές πολιτείες και πόλεις της Νέας Αγγλίας. Το 2012 η εταιρεία, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της στη Νέα Αγγλία και γενικότερα στην Ανατολική Περιφέρεια των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πάνω από είκοσι χιλιάδες υπαλλήλους και σημείωσε καθαρό κέρδος 217 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η αυτοκρατορία των υπεραγορών Δημουλά ιδρύθηκε από τον πρωτοπόρο Ελληνα μετανάστη Αθανάσιο Δημουλά, όπως είχε γράψει σχετικά ο «Εθνικός Κήρυξ» στο παρελθόν, ως ένα μικρό παντοπωλείο στο Λόουελ στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το παντοπωλείο είχε καταστεί το κέντρο αναφοράς των Ελλήνων του Λόουελ στο οποίο έβρισκαν φρέσκα κρέατα και ιδιαίτερα αρνάκια.
DEMULAS 4Στο μικρό παντοπωλείο άρχισαν να εργάζονται τα αδέλφια Τηλέμαχος και Γιώργος, οι οποίοι άρχισαν σιγά-σιγά να αναδεικνύουν και να μεγαλώνουν το μαγαζί κάθε χρόνο και πιο πολύ, ενώ άρχισαν να ανοίγουν κι άλλα μαγαζιά σε διαφορετικά σημεία του Λόουελ και περιχώρων, ενώ βαθμηδόν δημιουργήθηκε αλυσίδα καταστημάτων. Είχε γίνει πλέον παροιμιώδες ότι «η οικογένεια Δημουλά ανοίγει κάθε χρόνο και μαγαζί».
Το 1971 ο Γεώργιος Δημουλάς, καθώς επισκεπτόταν την Ελλάδα υπέστη καρδιακή προσβολή και απεβίωσε, ενώ ο αδελφός του Τηλέμαχος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την επιχείρηση και την προστασία της οικογένειας του αδελφού του. Ο αείμνηστος Τηλέμαχος Δημουλάς, ο οποίος διακρινόταν για τη φιλανθρωπία του σιωπηρώς και αθέατα πάντοτε σε Ελληνορθόδοξες κοινότητες, στη Θεολογική Σχολή, στη Μητρόπολη, σε οργανισμούς, στην κοινότητά του της Αγίας Τριάδος του Λόουελ, κατόρθωσε και επέκτεινε ραγδαίως την επιχείρηση. Τον διαδέχθηκε ο γιος του Αθανάσιος, ο οποίος συνέχισε την ανοδική πορεία της επιχείρησης.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου