Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Μητρόπολη Σουηδίας, Μητροπολίτης Παύλος

Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2014
Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Κωνσταντόπουλος ο οποίος έζησε στη Σουηδία και γνωρίζει από πρώτο χέρι μας έστειλε το παρακάτω κείμενο.   Τον ευχαριστούμε.
Το θέμα "άνοιξε" από την πρόσφατη απόφαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως να κάνει Μητροπολίτη τον μέχρι πρότινος Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Κλεόπα Στρογγύλη και να τον "διορίσει" Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας.  Ο πρώην μητροπολίτης Σουηδίας λόγο γήρατος παραιτήθει.  Διαβάστε το κείμενο του καθηγητή:

"Η ιστορική αλήθεια επιβάλλει να παραδεχθούμε ότι το συνολο των ναών που διαθέτει σήμερα η Μητρόπολις Σουηδίας απεκτήθησαν κατά την διάρκεια της θητείας του Μητροπολίτου Παύλου με την προσωπική ιδική του δραστηριότητα και την σχεδόν αποκλειστική συμβολή. Πρόκειται για τους ναούς Αγίου Παύλου Ουψάλας (1976) Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης (1978),  Ευαγγελισμού Οσλο (1987) και Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ (1998). Κατα το πλείστον καθε ναός απο αυτούς, πέραν του κυρίως χώρου, ουσιαστικώς συνιστά συγκρότημα με βοηθητικούς χώρους γραφείων, κατοικίας εφημερίου, αιθούσης συγκεντρώσεων κλπ. Μέχρι αποκτήσεως των ιδιοκτήτων αυτών ναών, η Μητροπολις εκάλυπτε τις λατρευτικές της ανάγκες σε χώρους που μας "εδάνιζε" η Σουηδική Εκκλησία. Ο Μητροπολίτης Παύλος κατώρθωσε να περιέλθουν οι ναοί στην κυριότητα της Μητροπόλεως χωρίς να καταπονήσει το πλήρωμα με ατελευτήτους, στον ελλαδικό χώρο γνωστούς, "εράνους" (fund raising). Τούτο δε, παραλλήλως με μιαν αξιοθαύμαστη δραστηριότητα στον ερευνητικό και συγγραφικό τομέα για την οποία εκτιμάται ιδιαιτέρως από τους ειδικούς στον χώρο του κανονικού και εκκλησιαστικού δικαίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου