Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2014

  • Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο εξερράγη η φιάλη υγραερίου του οχήματος. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην περιοχή Αλλατίνη της Θεσσαλονίκης.
  • Σε αγώνα ταχύτητας έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσουν τα προαπαιτούμενα της τρόικας, ώστε να καταβληθεί κανονικά η δόση των 2 δισ. ευρώ. Στόχος του Μαξίμου είναι τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα να έχουν προωθηθεί μέχρι την προσεχή Δευτέρα, ώστε στη συνεδρίαση του Euroworking Group ο εκπρόσωπος της Ελλάδας να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
  • Πιο γρήγορα, πιο εύκολα, πιο δίκαια. Αυτό φαίνεται να είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνοντας εντός της ημέρας ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο ευνοεί τις μετεγγραφές αδελφών και περιορίζει την εξάντληση των νοικοκυριών εν μέσω κρίσης.
  • Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι προ των πυλών με την θερμοκρασία την Τετάρτης και την Πέμπτη να φθάνει έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και περιοχές της Πελοποννήσου. Σταδιακή υποχώρηση του υδράργυρου αναμένεται από την Παρασκευή και από τα βόρεια.
  • Στον ανακριτή για να απολογηθούν σχετικά με το πλοίο που μετέφερε ηρωίνη οδηγούνται άλλα τέσσερα άτομα: δύο μέλη του πληρώματος που δεν απολογήθηκαν το περασμένο 24ωρο, ο 47χρονος Ιρανός και ένας 32χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται να ασκεί το επάγγελμα του αλουμινοκατασκευαστή και κατηγορείται ότι έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Κόσμος

  • Στις κάλπες για την εκλογή νέου Κοινοβουλίου καλούνται Λίβυοι, ελπίζοντας πως οι εκλογές θα αλλάξουν την πορεία που έχει πάρει η χώρα και θα δώσουν διέξοδο στο χάος που επικρατεί. Η διεθνής κοινότητα υποστήριξε τη διεξαγωγή των εκλογών, ελπίζοντας πως θα οδηγήσουν σε ένα νέο κοινοβούλιο ικανό να ενσαρκώσει μια εθνική συναίνεση και να αποκαταστήσει την εξουσία της κεντρικής κυβένρησης.
  • Η ουκρανική κυβέρνηση υπογραμμίζει την επιλογή που έχει να τερματίσει την εκεχειρία που είχε κηρύξει μονομερώς και είχαν αποδεχθεί οι φιλορώσοι ένοπλοι, στον απόηχο της κατάρριψης του στρατιωτικού ελικοπτέρου έξω από το Σλαβιάνσκ. Ο ουκρανός πρόεδρος πρόκειται να συνομιλήσει τηλεφωνικά με Πούτιν, Μέρκελ και Ολάντ και ελπίζει, όπως υπογράμμισε, «σε πρακτικά μέτρα για τον αφοπλισμό και την απόσυρση των μισθοφόρων» από την ανατολική Ουκρανία.
  • Δύο αμερικανικές εταιρείες πήραν άδεια, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα, να εξάγουν ελαφρύ αδιύλιστο πετρέλαιο που έχει υποστεί ελάχιστη επεξεργασία παρά την σχετική απαγόρευση εξαγωγών που ισχύει από το 1975. Τα πρώτα φορτία θα είναι μικρά, και επισήμως η αμερικανική κυβέρνηση περιορίζεται στο ότι δεν έχει αλλάξει η πολιτική της σχετικά με τη μη εξαγωγή αδιύλιστου πετρελαίου.
  • Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αεροσκάφους της Pakistan International Airlines (PIA) την ώρα που προσέγγιζε το αεροδρόμιο της πόλης Πεσαβάρ για να προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της επιβάτις μπροστά στα μάτια της εννιάχρονης κόρης της και να τραυματιστούν τρία μέλη του πληρώματος. Το αεροσκάφος μετέφερε 178 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Ριάντ-Πεσαβάρ. Η επίθεση-σοκ ακολουθεί την εισβολή των Ταλιμπάν στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι.
  • Οι καραμπινιέρι συνέλαβαν 54 άτομα με την κατηγορία ότι ανήκουν στην Ντρανγκέτα, τη μαφία της Καλαβρίας, και παράλληλα κατάσχεσαν πόρους αξίας 25 εκατ. ευρώ σε επιχείρηση εθνικής εμβέλειας εναντίον μίας από τις πιο επικίνδυνες οργανώσεις του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία.

Οικονομία

  • Τη δυνατότητα υποβολής της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) το αργότερο τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχουν από φέτος οι φορολογούμενοι.
  • Από ακρόαση στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής θα περάσει στις 12 το μεσημέρι ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός του. Τον κ. Στουρνάρα θα συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος και προτείνει την τοποθέτησή του.
  • Οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν υποχρεώνουν το ΥΠΟΙΚ στη γενική εφαρμογή τους παρά μόνον για τις συγκεκριμένες υποθέσεις -και τους συγκεριμένους φορολογούμενους- στις οποίες αφορά η προσφυγή, διευκρινίζει το υπουργείο, ανοίγοντας το δρόμο για μη καθολική εφαρμογή των αποφάσεων Ανώτατων Δικαστηρίων. Διαφορετική άποψη εκφράζουν νομικοί κύκλοι. Δεν θα ισχύσει αναπροσαρμογή για τους βουλευτές.

Αθλητισμός

  • Η πρόκριση της εθνικής Ελλάδας στους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας σχολιάστηκε από τα ξένα ΜΜΕ, που υποκλίθηκαν στους παίκτες του Σάντος.
  • Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την πρόκριση της Ελλάδας στον επόμενο γύρο του Παγκόσμιου Κυπέλλου έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους παίκτες της ομάδας τονίζοντας πως για μια ακόμα φορά έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες.
  • Με επίκεντρο την Ομόνοια στην Αθήνα, τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη αλλά και πολλές πλατείες ανά τη χώρα οι Ελληνες ακολούθησαν τη συμβούλη του Φερνάντο Σάντος και βγήκαν στους δρόμους για να διασκεδάσουν την πρόκριση της εθνικής στους «16» του Μουντιάλ.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου