Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Το πάλεψε η Εθνική στο Ταλίν

Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2014

Την 5η θέση κατέλαβε η ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο βροχερό Ταλίν, συγκεντρώνοντας 276,5 βαθμούς και παραμένοντας στην Α' κατηγορία και για το 2015. Πρωταθλήτρια ομάδα ήταν η Λευκορωσία, την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα πήρε ακόμη οι Νορβηγία και Φινλανδία.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει τον εαυτό της σε συνθήκες, που δεν επιτρέπουν μεγάλες επιδόσεις. Η αθλήτρια του Μιχάλη Γονιοτάκη τερμάτισε τα 200 μ. σε 23.12 (-0,6) και βελτίωσε το 23.14, που πέτυχε φέτος στην Καλαμάτα. Η νικήτρια της κούρσας έδειξε πως στο σύντομο μέλλον θα έχει την ευκαιρία να κατέβει τα 23.00 και να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στη Ζυρίχη.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Λυκούργος Τσάκωνας όπως και στα 100 μ., κατέλαβε την δεύτερη θέση με 20.78, πίσω από τον Νορβηγό Ντουρέ (20.70) και ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία του στη διοργάνωση.
Η χαμηλή θερμοκρασία και η καθυστέρηση στην εκκίνηση αποσυντόνισε τους αθλητές των 110 μ. εμπ, ανάμεσα σε αυτούς και τον Κώστα Δουβαλίδη. Ο πρωταθλητής μας δεν κατάφερε να κρατηθεί έως το τέλος της κούρσας και έμεινε δεύτερος με 13.58, πίσω από τον Ούγγρο Μπατζί Μπαλατς, που τερμάτισε σε 13.51. Σε κάθε περίπτωση ο Δουβαλίδης έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα.
Ο Δημήτρης Τσιάμης θα μπορούσε να ολοκληρώσει τον αγώνα του στην πρώτη θέση, τελικά έμεινε τρίτος με καλύτερη προσπάθεια στα 16,20 μ., από το πρώτο του άλμα. Νικητής του αγώνα με 16,68 μ., ήταν ο Μάριαν Οπρέα και τρίτος ο Ντμίτρι Πλατνκίκι με 16,28 μέτρα.
Καλή παρουσία από τον Σπύρο Λεμπέση στον ακοντισμό, που ήταν τρίτος με καλύτερη βολή στα 75,60 μέτρα.
Ο Κώστας Φιλιππίδης μπορεί να έδωσε δέκα βαθμούς στην ομάδα, όμως, με 5,30 μ. δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή ημέρα. Ο πρωταθλητής μας επηρεασμένος από τον κακό καιρό δεν κατάφερε στη συνέχεια να ξεπεράσει τα 5,42 μέτρα,ύψος που ΄"νίκησαν" οι Αρναρντ Αρτ (Βέλγιο) και Εντι Μάια (Πορτογαλία).
Εμφάνιση έμπειρης αθλήτριας πραγματοποίησε η Αναστασία Μαρινάκου, που έτρεξε έξυπνα τα 1.500 μ. και τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 4.14.66, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου έκανε αντεπίθεση στα τελευταία 200 μ., ανέβηκε στην 4η θέση και τελικά "έπεσε" πέμπτη λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκε στην Αναστασία Καρακατσάνη με 4.20.17, ενώ η Μαρινάκου, που έγινε και η ένατη ελληνίδα όλων των εποχών βελτίωσε το δικό της 4.21.30.
Η Ηλιάνα Κοροσίδου ήταν η πρώτη ελληνίδα, που ξεκίνησε τις προσπάθειες της και κατέλαβε την έκτη θέση στη σφυροβολία  με 63,75 μ., ενώ είχε ακόμη βολή στα 62,60 μέτρα. Η νεάνιδα αθλήτρια έδειξε για μια ακόμη φορά, πως δεν έχει πρόβλημα να σταθεί δίπλα σε έμπειρες αθλήτριες.
Οι Κώστας Μουράτης, Γιάννης Λουλάς, Σωτήρης Διαμαντής και Δημήτρης Γράβαλος πάλεψαν στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας, παρά το γεγονός ότι η άνοδος έμοιαζε πια εξαιρετικά δύσολοι. Οι τέσσερις αθλητές θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει μια επίδοση καλύτερη από το 3.11.06, αν ο Δημήτρης Γράβαλος δεν είχε δεχθεί σπρωξιμο από αντίπαλο του περίπου 200 μ. πριν το τέλος.
Στην πρώτη σειρά των 100 μ. εμπ. πήρε μέρος η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που τερμάτισε δεύτερη με 13.64, χρόνος που της έδωσε τη δεύτερη θέση στη σειρά της και την έβδομη στο σύνολο. Στην έβδομη θέση στη δισκοβολία ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Γιώργος Τρέμος με καλύτερη βολή στα 54,78 μ., ενώ μία θέση χαμηλότερα ολοκλήρωσε η Τόνια Στεργίου στο ύψος. Η πρωταθλήτρια μας έμεινε στα 1,75 μ. καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 1,80μ., αλλά και τις ενοχλήσεις στο πόδι, που επηρέασαν την απόδοση της.
Ο Κώστας Νακόπουλος, ο οποίος κλείστηκε, έκανε υπερποσπάθεια τα τελευταία 150 μ. και κατάφερε να τερματίσει όγδοος στα 800 μ. με 1.49.63 και να δώσει σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα. Στο μήκος των γυναικών η Εφη Κολοκυθα κατέλαβε την 10η θέση με 5,90 μέτρα. Η
Ο Ηλίας Κάσσος τερμάτισε 12ος στα 3.000 μ.στιπλ, όμως, ακυρώθηκε από τους διοργανωτές για αντικανονικό πέρασμα στο τελευταίο εμπόδιο. Στην 1η θέση των 5.000 μ. ολοκλήρωσε την προσπάθεια της η Ουρανία Ρεμπούλη με 17.08.38. Στη σφαιροβολία των γυναικών η Ευαγγελία Σοφάνη είχε καλύτερη βολή στα 14,39 μ. και κατέλαβε την 6η θέση. Οι Αργυρώ Πιντή, Δέσποινα Μουρτά, Ειρήνη Βασιλείου και Αγνή Δερβένη έμειναν στην ένατη θέση σσυα 4Χ400 μ. των γυναικών με 3.39.47.
Πηγή: Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου