Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2014

  • Κινητοποιήσεις ξεκινά η ΑΔΕΔΥ ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.
  • Η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε συνταγματικό νόμο, που προβλέπει την χωρίς αποζημίωση αυτοδίκαιη λήξη των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων, οι οποίοι απασχολούνται στο Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα. Κρίθηκε ότι οι θέσεις αυτές των κρατικών φορέων είναι πολιτικής εμπιστοσύνης.
  • Η φιλοξενία 68.502 παιδιών σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες εξασφαλίστηκε με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους και από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 25 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου. Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή...
  • Αντισυνταγματική θεωρεί ότι είναι η διάταξη με την οποία επιβάλλεται πλαφόν 3% για την είσοδο στην Ευρωβουλή το κόμμα «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες», με ένστασή που υπέβαλε στο εκλογοδικείο.
  • Το Ποτάμι, στην πρώτη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής του, εξέλεξε την επταμελή Συντονιστική Επιτροπή του, η οποία αποτελείται από τους Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Παύλο Ελευθεριάδη, Λεωνίδα Καστανά, Αννα Λυδάκη, Γιώργο Μαυρωτά, Θανάση Σκόκο, Χριστίνα Ταχιάου.

Κόσμος

  • Την απόφασή της να δικάσει δύο στρατιώτες που έχει θέσει υπό κράτηση ανακοίνωσε η Πιονγιάνγκ, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το πότε. Οι δύο Αμερικανοί είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο.
  • Το καθεστώς της Βορείου Κορέας ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι θα οδηγήσει ενώπιον δικαστηρίου δύο αμερικανούς τουρίστες, οι οποίοι κρατούνται για εγκλήματα κατά του κράτους.
  • Τουλάχιστον 30 μετανάστες έχασαν την ζωή τους σε σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό, νότια της Σικελίας. Στο σκάφος, επέβαιναν συνολικά- σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- 590 μετανάστες.
  • Το πρωθυπουργικό γραφείο της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι την Κυριακή ο Ντέιβιντ Κάμερον τηλεφώνησε στον υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκλεκτό των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την θέση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να τον συγχαρεί. Το Βερολίνο θα κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τη Βρετανία στην ΕΕ, δήλωσε ο Β.Σόιμπλε.
  • Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη σε πορεία στο πλαίσιο του φεστιβάλ υπερηφάνειας με αίτημα την κοινωνική αποδοχή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον μουσουλμανικό κόσμο.

Οικονομία

  • O πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ διαβεβαίωσε τους πολίτες την Κυριακή ότι οι καταθέσεις τους είναι ασφαλείς και απόλυτα εγγυημένες από το κράτος, σε ένα μήνυμα που στήριξε η κεντρική τράπεζα και τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα μετά τον τραπεζικό πανικό που προκλήθηκε.
  • Με μια ασυνήθιστη ομοφωνία, οκτώ γαλλικές εργοδοτικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ζητώντας να τεθούν γρήγορα σε εφαρμογή συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.
  • Να μην επιβάλλονται κατασχέσεις σε όσους χρωστούν αλλά έχουν τη διάθεση να συμμορφωθούν, θα είναι σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μία από τις πρώτες αποφάσεις που πρόκειται να λάβει η νέα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ενώ στους μεγαλοοφειλέτες που συστηματικά αποκρύβουν εισοδήματα και αυξάνουν τα χρέη τους, δεν θα δείξει καμία επιείκεια.

Αθλητισμός

  • Ο Κέιλορ Νάβας γνώρισε την αποθέωση από τα ξένα ΜΜΕ καθώς θεωρήθηκε και όχι άδικα ο... υπεύθυνος της πρόκρισης της Κόστα Ρίκα κόντρα στην εθνική μας ομάδα. Φυσικά στους τίτλους υπάρχουν και πολλά κλισέ τύπου: «Ελληνική τραγωδία»...
  • Η απογοήτευση ήταν το φυσικό και λογικό συναίσθημα των Ελλήνων διεθνών μετά τον αποκλεισμό της εθνικής. Ωστόσο όλοι θέλησαν να τονίσουν ότι η προσπάθεια έγινε και ότι το μέλλον τους ανήκει...
  • Εμφανώς απογοητευμένος από τον αποκλεισμό, αλλά και από την ανεξήγητη, όπως τη χαρακτήρισε αποβολή του πριν από τη διαδικασία των πέναλτι, δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος, μετά το τέλος του αγώνα που ήταν και ο τελευταίος του στον «γαλανόλευκο» πάγκο μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου