Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η Αργεντινή πλήρωσε ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ομόλογα κερδοσκοπικών κεφαλαίων

Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2014

Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Άξελ Κισίλοφ
Η Αργεντινή κατέθεσε σήμερα ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μια αμερικανική τράπεζα για να διευθετήσει την πληρωμή ενός μέρος τους χρέους της προς τους πιστωτές της χώρας που είχαν δεχθεί την αναδιάρθρωση των ομολόγων που διακρατούσαν.
 Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Άξελ Κισίλοφ υπογράμμισε ότι η πληρωμή αυτή που λήγει στις 30 Ιουνίου «ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια» και αποδεικνύει «την επιθυμία της Αργεντινής να τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς το 100% των πιστωτών της». Έπειτα από μια απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης, το Μπουένος Άιρες πρέπει να καταβάλει 1,33 δισεκ. δολάρια σε δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια που δεν είχαν δεχθεί την αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής που διακρατούσαν, προτού συνεχίσει να πληρώνει τους πιστωτές της που δέχθηκαν την αναδιάρθρωση.
 Μετά την κατάρρευση της οικονομίας της το 2001 η Αργεντινή αποπληρώνει σταδιακά το χρέος της, ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 93% των ιδιωτών πιστωτών της δέχτηκε την αναδιάρθρωση του χρέους, όμως το υπόλοιπο 7% —κυρίως κερδοσκοπικά κεφάλαια— δεν συμφώνησε και προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας την αποπληρωμή στο 100% της αξίας των ομολόγων που είχαν αγοράσει σε πολύ χαμηλές τιμές.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου