Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Στις καθυστερήσεις έσωσε τον βαθμό η Πορτογαλία (2-2 με τις ΗΠΑ) και τις ελάχιστες ελπίδες της

Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2014

Μόνο με θαύμα μπορεί να περάσει πλέον η Πορτογαλία

Τα τρομερά αμερικανάκια του Γιούργκεν Κλίνσμαν κατάφεραν να προσγειώσουν ανώμαλα τον Μπρούνο Αλβες (πετάει στο στιγμιότυπο) και την παρέα του. Πηγή: (ΑΡ)
Στις καθυστερήσεις έσωσε τον βαθμό η Πορτογαλία (2-2 με τις ΗΠΑ) και τις ελάχιστες ελπίδες της
Η κεφαλιά του Βαρέλα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων (που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στον αγώνα Πορτογαλίας-ΗΠΑ) κράτησε ζωντανές τις – ελάχιστες είναι αλήθεια- ελπίδες της Πορτογαλίας για πρόκριση στις «16» του Μουντιάλ.
Οι Αμερικανοί που κρατούσαν στα χέρια τους την πρόκριση μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων έχασαν μια μοναδική ευκαιρία να γράψουν ιστορία, καθώς εκτός από τη νίκη θα αγκάλιαζαν και την πρώτη θέση του ομίλου. Θα ήταν μάλιστα μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία τους που θα πετύχαιναν δύο συνεχόμενες νίκες σε τελική φάση Μουντιάλ μετά την πρώτη διοργάνωση του 1930!

Το τρομερά αμερικανάκια του Κλίνσμαν

Στη ζούγκλα του Αμαζονίου το θηρίο ήταν οι ΗΠΑ που στρίμωξαν στα σκοινιά την Πορτογαλία και την είχαν βάλει σχεδόν στο… αεροπλάνο της επιστροφής. Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, τα τρομερά αμερικανάκια του Γιούργκεν Κλίνσμαν, στην «Αρένα Αμαζόνια», αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το τρίτο κιόλας λεπτό (από λάθος στην άμυνά τους που εκμεταλλεύτηκε ο Νάνι και «εκτέλεσε» τον Χάουαρντ), όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησαν κατά κράτος των Πορτογάλων, ανατρέποντας το σκορ και δείχνοντας πως άλλο πράγμα είναι να έχεις ομάδα (όπως οι ΗΠΑ) και άλλο σταρ όπως η Πορτογαλία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, έχει κατακτήσει τα πάντα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) αλλά με την Πορτογαλία συνήθως αποχωρεί με σκυμμένο κεφάλι και από νωρίς.

Πλέον κόντρα στην πατρίδα του, την αγαπημένη του Γερμανία, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν (που έχει δημιουργήσει ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα στην Αμερική) θα προσπαθήσει να οδηγήσει τις ΗΠΑ στην πρόκριση και μια ισοπαλία αρκεί και στις δύο ομάδες, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στον αγώνα Γκάνας-Πορτογαλίας.

Στον «τελικό» με τις ΗΠΑ η Πορτογαλία ήθελε μόνο νίκη. Για αυτό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσφιξε τα δόντια και μπήκε να παίξει. Κι ενώ σχεδόν σε όλο το ματς ήταν... άφαντος, στο τελευταίο δευτερόλεπτο έβγαλε σέντρα «πάρε-βάλε» και ο Βαρέλα πέτυχε ένα γκολ που ίσως φανεί πολύτιμο στους Ιβηρες.

Το τελικό 2-2 άφησε με την πίκρα τους Αμερικανούς που ανέτρεψαν το γρήγορο προβάδισμα της Πορτογαλίας (ο Νάνι το 1-0 στο 5΄), με τα γκολ των Τζόουνς (64') και Ντέμπσι (81'), αλλά έχασαν για λίγο το εισιτήριο για τους «16» του Mundial.

Σε θέση ισχύος οι ΗΠΑ

Βέβαια, οι ΗΠΑ παραμένουν σε θέση ισχύος καθώς στην τελευταία αγωνιστική τούς αρκεί ένα «Χ» με την Γερμανία για να περάσουν οι δυο τους στα νοκ άουτ και να στείλουν... σπίτι τους την Πορτογαλία και την Γκάνα.
 Οι Πορτογάλοι αιφνιδίασαν τους Αμερικανούς με το γρήγορο γκολ του Νάνι, με τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να χάνει την ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι όταν είδε αρχικά το πρώτο του σουτ να το αποκρούει ο Χάουαρντ (42’) και τη δεύτερη φορά τον Αμερικανό τερματοφύλακα να χρειάζεται και τη βοήθεια του δοκαριού για να αποφύγει το 2-0 (45’).
Ομως στο δεύτερο ημίχρονο οι ΗΠΑ ήταν καλύτερες. Αγγιξαν την ισοφάριση στο 55’ όταν ο Μπράντλεϊ σούταρε με εξουδετερωμένο τον Πορτογάλο τερματοφύλακα Μπέτο και ο Ρούι Κόστα έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Ισοφάρισαν με εκπληκτικό σουτ του Τζόουνς στο 64’ και πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 81’ όταν με το στήθος ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, ο Ντέμπσι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του αργεντίνου ρέφερι Πιτάνα ο Ρονάλντο με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Βαρέλα και αυτός ισοφάρισε με καμία από τις δύο ομάδες να μην πανηγυρίζουν. Μάλιστα στον τεχνικό της Πορτογαλίας Πάουλο Μπέντο ξύπνησαν μνήμες από το 2002 όταν τότε έπαιζε στην ομάδα και είχε αποκλειστεί από τους Αμερικανούς στον όμιλο μετά την ήττα στο μεταξύ τους παιχνίδι με 3-2.

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλι, Ντέμπσι (87' Βοντολόφσκι), Μπεντόγια (72' Γέντλιν), Τζόουνς, Μπέκερμαν, Ζούσι (90'+ Γκονζάλες), Κάμερον, Τζόνσον
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπέτο, Μπρούνο Αλβες, Μιγκέλ, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Ρουί Κόστα, Μεϊρέλες (68' Βαρέλα), Νάνι, Αλμέιδα (46' Γουίλιαμ Καρβάλιο), Περέιρα, Πόστιγκα (18' Εντερ)

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες): Γερμανία και ΗΠΑ 4, Γκάνα και Πορτογαλία 1.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου