Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2014

  • «Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στους συνέδρους κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου που διεξάγεται στο Λαύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Το Σάββατο τοποθετούνται σύνεδροι και φίλοι του κόμματος που είναι στην Επιτροπή Διαλόγου, ενώ την Κυριακή θα εκδοθούν τα συμπεράσματα και θα εκλεγούν ο πρόεδρος και οι 30 περιφερειάρχες.
  • Έκκληση προς τους εθελοντές και πολίτες να συνεισφέρουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, έκανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ενημερώθηκε για τις δράσεις και την υλοποίηση του σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αντιπυρική περίοδο.
  • Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το Ποτάμι μίλησαν στο ιδρυτικό συνέδριο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. «Χρειαζόμαστε έναν καινούργιο δρόμο, με την ορμή, την καθαρότητα, την αέναη κίνηση του νερού» είπε ο κ. Καμίνης. «Οι άνθρωποι από την αδέσμευτη τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε πολλές προσδοκίες από το Ποτάμι. Και νομίζω πως θα δικαιωθούμε από τη μελλοντική του πορεία» είπε ο κ. Μπουτάρης.
  • Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγούνται τα τρία άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης της Ασφάλειας στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα (κουρδικής καταγωγής), εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.
  • Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μάχη των πυροσβεστών με το πύρινο μέτωπο στη Μαλεσίνα και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Στην περιοχή επιχειρούν 25 οχηματα με 58 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 53 πυροσβεστών, 4 ιδιωτικά βυτιοφόρα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Κόσμος

  • Ο ιρακινός στρατός αναφέρει ότι στρατιώτες επιτέθηκαν, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, σε θέσεις των τζιχαντιστών της ISIS που ελέγχουν το Τικρίτ. Κάτοικοι μιλούν για συγκρούσεις στα ξένα ΜΜΕ, η έκταση των οποίων όμως είναι ασαφής.
  • Η επιβολή νέων δυτικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία μπορεί να έχει «σοβαρές» συνέπειες στην ανάπτυξη της Ρωσίας, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ. Σημείωσε πάντως ότι η ρωσική οικονομία θα άντεχε το σενάριο κυρώσεων ανά οικονομικό τομέα.
  • Μέχρι το πρωί της Δευτέρας παρέτεινε η ουκρανική κυβέρνηση την εκεχειρία που είχε κηρύξει μονομερώς για το ανατολικό τμήμα της χώρας, το οποίο μένει μετέωρο στον έλεγχο φιλορώσων ενόπλων. Η νέα προθεσμία κινείται «παράλληλα» με τη διορία που έθεσε η ΕΕ στη Μόσχα επίσης μέχρι τη Δευτέρα για κινήσεις αποκλιμάκωσης, απειλώντας στην αντίθετη περίπτωση με κυρώσεις. Δεν λείπουν περιστατικά έντασης στα ανατολικά, τα οποία πάντως μένουν ακόμη σχετικά περιορισμένα.
  • Εντός των επόμενων ημερών περιμένει η Βαγδάτη την αποστολή μεταχειρισμένων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών που αγόρασε από Ρωσία και Λευκορωσία, ώστε να τα αναπτύξει στις επιχειρήσεις κατά της τζιχαντιστικής ISIS.
  • Η επικράτηση του Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν θα ήταν το απόλυτο παράδειγμα του συμβιβασμού «α λα ΕΕ» εάν δεν βάθαινε το ρήγμα με τη Βρετανία: Η έκβαση προϊδεάζει για τις μελλοντικές κινήσεις στην Ευρώπη, καθώς συνοδεύεται από πολιτική ατζέντα που εναποθέτουν οι «28» στον Λουξεμβούργιο, καθόρισε τις ισορροπίες μεταξύ κυβερνήσεων και Ευρωβουλής και απειλεί να βάλει το Λονδίνο, στην καλύτερη περίπτωση, σε διαφορετική ταχύτητα από τους υπόλοιπους.

Οικονομία

  • O διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου χαρακτήρισε κεντρικό στόχο της τράπεζας την επιστροφή στην κερδοφορία το συντομότερο δυνατό, μιλώντας το Σάββατο στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας.
  • Ηλεκτρονικά θα γίνεται η υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ από την 1η Ιουλίου. Διαβάστε αναλυτικά τη διαδικασία, καθώς και τις κατηγορίες ασφαλισμένων, οι οποίοι εξαιρούνται από την ηλεκτρονική υποβολή.
  • Μπορεί η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων να πήρε παράταση, όμως η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά μέχρι το τέλος Ιουλίου. Εντούτοις, «ανάσα» σε εκατομμύρια φορολογούμενους που φέτος θα βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία δίνουν  οι τράπεζες.

Αθλητισμός

  • Τα δύο φιλικά παιχνίδια που δώσει ο Ολυμπιακός, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας σου στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, ανακοίνωσαν οι «ερυθρόλευκοι».
  • Ένας έμπορος ναρκωτικών που είχε στην κατοχή του πάνω από 3000 χιλιάδες κάψουλες κοκαΐνης συνέλαβε στο Σάο Πάολο η αστυνομία της Βραζιλίας. Με το παράδοξο της υπόθεσης να είναι, ότι οι εν λόγο κάψουλες είχαν το αυτοκόλλητο της Panini με τον Κριστιάνο Ρονάλντο κολλημένο πάνω τους.
  • Ο Στέφανος Καπίνο, μίλησε στον ΟΠΑΠ tv, για το πως έζησε από το πάγκο, το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, για την ετοιμότητα της Εθνικής στο παιχνίδι της Κυριακής με την Κόστα Ρίκα, το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και εξέφρασε την πίστη του για πρόκριση στη φάση των «8» του Μουντιάλ.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου