Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη νότια Συρία

Σε αεροπορικές επιδρομές στα εδάφη της νότιας Συρίας προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες ισραηλινά αεροσκάφη, σε αντίποινα για την έκρηξη που σημειώθηκε στην ισραηλινή πλευρά νωρίτερα την Κυριακή με έναν νεκρό.
«Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στις θέσεις του συριακού στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν. Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ άκουσαν εκρήξεις από την συριακή πλευρά των συνόρων», μετέδωσε η ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ynet.
Νωρίτερα ένας 15χρονος Ισραηλινός σκοτώθηκε στο τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν που ελέγχεται από το Ισραήλ κατά την έκρηξη του οχήματος στο οποίο επέβαινε, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Ήταν το πρώτο θύμα από την ισραηλινή πλευρά στο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν που ελέγχεται από το Ισραήλ από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Ισραηλινές πηγές ασφαλείας έχουν κάνει επανειλημμένως λόγο για σποραδικά πυρά κατά θέσεων του ισραηλινού στρατού στο Γκολάν προερχόμενα από τα συριακό έδαφος, στα οποία έχουν απαντήσει οι ισραηλινές δυνάμεις.
Το Ισραήλ βρίσκεται επισήμως σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία. Κατά τον πόλεμο των «Έξι Ημερών» το 1967 κατέλαβε έκταση 1.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα Υψίπεδα του Γκολάν, την οποία στη συνέχεια προσάρτησε, σε μία απόφαση όμως που δεν έχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα. Μία έκταση περίπου 512 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην ίδια περιοχή παραμένει υπό συριακό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου