Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2014

  • Μέτωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενους και συνδικαλιστές, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιχειρεί να συγκροτηθεί προκειμένου να μην περάσει το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ». Η ΓΕΝΟΠ έχει ήδη αποφασίσει 48ωρες απεργίες, συλλαλητήρια διοργανώνονται σε πόλεις της Δ.Μακεδονίας, ενώ το απόγευμα ο Αλ.Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση για την ανάγκη ανάσχεσης των σχεδίων ιδιωτικοποίησης.
  • Υψηλό φαίνεται να είναι το ποσοστό των μαθητών που μένουν μετεξεταστέοι στην Α' Λυκείου, κυρίως λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού του βαθμού προαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων από την οποία αντλήθηκε το 50% των θεμάτων.
  • Τους 40 βαθμούς Κελσίου θα δείξουν την Πέμπτη τα θερμόμετρα σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ιδίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Σταδιακή υποχώρηση του υδράργυρου αναμένεται από την Παρασκευή και από τα βόρεια.
  • Στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά για να απολογηθούν οδηγούνται την Πέμπτη άλλα πέντε μέλη του πληρώματος του «Noor One», ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο και η 53χρονη γυναίκα που φέρεται ως διαχειρίστρια της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Συνολικά 14 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων.
  • Οδηγίες για την προφύλαξη από τον καύσωνα, που επελαύνει δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την ανακούφιση από την ζέστη.

Κόσμος

  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έβαλε «στη μαύρη λίστα» τον αρχηγό της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας και μία αποσχισθείσα ομάδα της -το πρώτο πρόσωπο και η πρώτη ομάδα που εντάσσονται στον κατάλογο των κυρώσεων μετά την ίδια την οργάνωση.
  • Στην Υπρ του Βελγίου ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όπου η συνεδρίαση των «28» δεν θα περιστραφεί μόνο γύρω την «ευελιξία» στις δημοσιονομικές πολιτικές εξυγίανσης αλλά οδεύει και προς ανοικτή σύγκρουση της Βρετανίας με τους υπόλοιπους ηγέτες για την προεδρία της Κομισιόν: Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιμένει ότι θα παλέψει «μέχρι τέλους» εναντίον του Γιούνκερ, αλλά η εκστρατεία του ναυαγεί.
  • Η Σάλβα Μπουγκουιγκούις, λίβυα δικηγόρος και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονήθηκε από αγνώστους το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.
  • Την ψήφο εμπιστοσύνης του πολωνικού Κοινοβουλίου απέσπασε ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ παρά το σκάνδαλο με την παράνομη ηχογράφηση συνομιλιών υψηλόβαθμων αξιωματούχων, το οποίο έχει πυροδοτήσει τη χειρότερη πολιτική κρίση στη χώρα εδώ και χρόνια.
  • Πού είναι το USS New York; Κανένα ίχνος δεν υπάρχει εδώ και μία εβδομάδα του αμφίβιου μεταγωγικού σκάφους San Antonio, το οποίο έχει μετατραπεί σε πλοίο-φάντασμα καθώς εκτελεί την αποστολή μεταφοράς συλληφθέντος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη το 2012. Όμως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Washington Post το USS New York πλησιάζει στην Ουάσινγκτον.

Οικονομία

  • Δύο σενάρια εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τη διαχείριση των περίπου 2,1 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν εκτός Taxis μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε εκπνέει τυπικά η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.
  • Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για της προτεραιότητες και τη στρατηγική της επόμενης πενταετίας θα έχουν οι ηγέτες της ΕΕ στο άτυπο δείπνο εργασίας στη Σύνοδο Κορυφής και κύριο πιάτο αναμένεται να είναι η ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας. Τη χαλάρωση ζητούν μετ' επιτάσεως Γαλλία-Ιταλία, ωστόσο το Βερολίνο αντιστέκεται σθεναρά. Υπάρχουν εργαλεία στο Σύμφωνο για την προώθηση της ανάπτυξης ήταν η τελευταία απάντηση της Μέρκελ.
  • Εγκρίθηκε και από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, με ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, πως οι υπερεπείγουσες διαδικασίες συζήτησης και υπερψήφισης του νομοσχεδίου απαντούν σε υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές της, δεν έπεισαν την αντιπολίτευση, καθώς όσα κόμματα είχαν επιφυλαχθεί για την τελική τους στάση απέναντι στο νομοσχέδιο, το καταψήφισαν.

Αθλητισμός

  • Την πρώτη θέση του 5ου ομίλου «σφράγισε» η Γαλλία, παρά το 0-0 με τον Ισημερινό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Μουντιάλ. Οι Τρικολόρ θα αντιμετωπίσουν στους «16» την 2η του 6ου ομίλου, Νιγηρία. Η Ελβετία με χατ τρικ του Σακίρι επικράτησε με 3-0 της Ονδούρας και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή
  • Ο μικρός Jay είναι οπαδός της Σέλτικ και αδυναμία του είναι ο Γιώργος Σαμαράς. Πριν από λίγο καιρό, ο «Σαμ» πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Σκωτίας, παίρνοντας στην αγκαλιά του τον Jay, με την εικόνα να κάνει τον γύρο του κόσμου. Πλέον ο νεαρός οπαδός του Σαμαρά, υποστηρίζει την Ελλάδα στο Μουντιάλ και μάλιστα πανηγύρισε με την ψυχή του το νικητήριο τέρμα της γαλανόλευκης που σκόραρε ο αγαπημένος του Σαμαράς από την άσπρη βούλα.
  • Χωρίς μπάλα, αλλά και έπειτα από πολλά χρόνια, χωρίς κόσμο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Εκτός από τους διεθνείς που μετέχουν στο Μουντιάλ, οι υπόλοιποι συγκεντρώθηκαν στην Τούμπα που είχε κλειστές πόρτες για το κοινό, αλλά και για τα ΜΜΕ! Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Άγγελος Αναστασιάδης, αλλά και ο βοηθός του, Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος επιστρέφει στην Τούμπα από νέο πόστο, καλωσόρισαν τους παίκτες και έκαναν ένα χαλαρό τρέξιμο.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα
sfG31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου