Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η Εθνική έχασε τη μεγάλη ευκαιρία - Η Κόστα Ρίκα προκρίθηκε στα πέναλτι στις «8» του Μουντιάλ

Κρίμα!!! Η Ελλάδα άξιζε τη νίκη

Σας Ευχαριστούμε Όλους για τον αγώνα σας
Η Εθνική έχασε τη μεγάλη ευκαιρία - Η Κόστα Ρίκα προκρίθηκε στα πέναλτι στις «8» του Μουντιάλ

Κρίμα! Η Εθνική ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Κόστα Ρίκα και το όνειρο για πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ, έσβησε.  Ηταν το τελευταίο ματς του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής, καθώς αποχωρεί και τη θέση του θα πάρει ο Κλαούντιο Ρανιέρι. 
Ο Νάβας, απέκρουσε το τέταρτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Φάνης Γκέκας, ο Ουμάνια σκόραρε και αυτό ήταν το τέλος του ονείρου. Η ελληνική ομάδα, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί αυτή, στον προημιτελικό του Σαββάτου με την Ολλανδία. Είχε τις ευκαιρίες της, τόσο στην κανονική διάρκεια του ματς (1-1), όσο και στην παράταση. Δεν κατάφερε όμως να τις εκμεταλλευτεί...  

Οχι πως η εθνική έπαιξε σπουδαία. Μπορεί να μην αγωνίστηκε όπως στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά θα μπορούσε να είχε προκριθεί. Στην πρώτη της μεγάλη φάση, στο 37' ο Χολέμπας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, αλλά πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ ο Νάβας. Αυτή ήταν ουσιαστικά η μοναδική φάση του α' μέρους, διάστημα στο οποίο οι δύο ομάδες δεν πρόσφεραν τίποτα, καθώς το πρώτο μέλημα ήταν οι άμυνες.

Στο β' μέρος, η Ελλάδα μπήκε πάλι πιο δυνατά, αλλά το σκορ το πέτυχε η Κόστα Ρίκα. Σε μία φάση που «κοιμήθηκε» όλη η ελληνική άμυνα, ο Ρούις σούταρε και ο Καρνέζης είδε όρθιος τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Ο Σάντος έβαλε στο παιχνίδι Γκέκα και Μήτρογλου, ενώ στο 67' η Κόστα Ρίκα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ντουάρτε.

Η Ελλάδα πίεσε για την ισοφάριση, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης που μπήκε στο ματς στο τελευταίο τέταρτο, οργάνωσε καλύτερα τη μεσαία γραμμή και πέρασε αρκετές πάσες. Η Εθνική ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε απόκρουση του Νάβας σε σουτ του Γκέκα. Δύο λεπτά αργότερα η Εθνική έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, καθώς ο Νάβας εξουδετέρωσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μήτρογλου.

Στην παράταση, η ελληνική ομάδα πίεσε και πάλι για το γκολ και η πιο σημαντική φάση έγινε στο τελευταίο λεπτό. Ο Μήτρογλου, πλάσαρε, αλλά ο Νάβας έσωσε και πάλι την Κόστα Ρίκα. Να σημειώσουμε, ότι στη διαδικασία των πέναλτι ο Σάντος δεν ήταν στο γήπεδο, καθώς αποβλήθηκε για διαμαρτυρία.  
     
Η διαδικασία των πέναλτι:

Μπόρχες 1-0
Μήτρογλου 1-1
Ρούις 2-1
Χριστοδουλόπουλος 2-2
Γκονζάλες 3-2
Χολέμπας 3-3
Κάμπελ 4-3
Γκέκας απέκρουσε ο Νάβας
Ουμάνια 5-3

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνια, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος (83' Μπρένες), Κάμπελ, Ρουίς, Ντίας, Γκαμπόα (76' Ακόστα), Τεχέδα (66' Κουμπέρο)

Ελλάδα: Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης, Σάμαρης (58' Μήτρογλου), Μανιάτης (78' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης (69' Γκέκας), Σαμαράς
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου