Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

O Mάξιμος Παπαγιάννης νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων

Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2014

Ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης εξελέγη Mητροπολίτης Ιωαννίνων κατά την έκτακτη σύνοδο της Ιεραρχίας.
Η Μητρόπολη Ιωαννίνων θεωρείται από τις σημαντικότερες λόγω της βαρύτητας στο Φανάρι ως Μητρόπολη των Νέων Χωρών -τις περιοχές που παραχώρησε «επιτροπικώς» τη διοίκησή τους στην Εκκλησία της Ελλάδος το Φανάρι το 1928, διατήρησε όμως τα πνευματικά του δικαιώματα- αλλά και λόγω της οικονομικής της ευρωστίας.
Ο νέος μητροπολίτης, που υποστηρίχτηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εξελέγη με 46 ψήφους, έναντι 16 ψήφων που έλαβε ο αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός και επτά ψήφους που έλαβε ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Στεργίου, ο οποίος υποστηρίχτηκε από το Φανάρι.
Ο νέος μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Έλληνες μετανάστες.
Το 1988, μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα, επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης.
Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές, με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και για πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και το 2011 ανέλαβε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου εξελέγη επίσης ο νέος μητροπολίτης Φωκίδος. Πρόκειται για τον μέχρι σήμερα επίσκοπο Αμβρούσης κ. Θεόκτιστο, ο οποίος έλαβε 47 ψήφους.
Ολοκληρώθηκε ακόμα το τριπρόσωπο για την Μητρόπολη Ελασσόνας. Αρχιμανδρίτης ο κ. Χαρίτωνος Τούμπας 68, Κοσμάς Περχανίδης 9 και Κλήμης Κουτσομύτης 6.  Τελικά μητροπολίτης Ελασσόνας εξελέγη ο κ. Χαρίτωνος Τούμπας.
Με 61 ψήφους νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Άνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου