Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2014

  • Άνοιγμα σε αντιμνημονιακές δυνάμεις όμορων πολιτικών χώρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διευρύνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την επιρροή του. Κομβικό σημείο στην ανασυγκρότηση του κόμματος φαίνεται να είναι η πιθανότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με 180 ψήφους.
  • Στον εισαγελέα οδηγήθηκαν οι 14 που εμπλέκονται στην υπόθεση του νέου φορτίου ηρωίνης, το οποίο εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένα κοτέτσια σε αποθήκη στο Κορωπί. Η υπόθεση αποτελεί συνέχεια εκείνης με τον εντοπισμό, πριν από περίπου μια εβδομάδα, άνω του ενός τόνου ηρωίνης σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί. Πώς έφτασαν οι Αρχές στον εντοπισμό του φορτίου.
  • Νέο σύστημα μετεγγραφών για φοιτητές ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την οικονομική ανακούφιση των μη εχόντων. Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν από τον Ανδρέα Λοβέρδο μέχρι την Τετάρτη. «Θα εξυπηρετείται η άπορη οικογένεια, το παιδί που δεν μπορεί να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα από τους γονείς του και δεύτερον να τελειώνει αυτή η διαδικασία νωρίς» δήλωσε ο υπουργός.
  • Το φάκελο της «μικρής ΔΕΗ» ανοίγουν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου κυβερνητικά στελέχη και οι αρμόδιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες ενστάσεις και το νομοσχέδιο-προαπαιτούμενο για τη δόση των 2 δισ. ευρώ να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.
  • «Μίνι-καύσωνας» με την θερμοκρασία να φθάνει έως και τους 38 βαθμούς θα επικρατήσει στα μέσα της εβδομάδας, εξαιτίας θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής που θα φθάσουν τη χώρα μας.

Κόσμος

  • Παραμένει για πάνω από ένα 24ωρο περικυκλωμένος ο νοτιοκορεάτης στρατιώτης που είχε σκοτώσει, για άγνωστους λόγους, πέντε συναδέλφους του κοντά στη μεθόριο με τη Βόρειο Κορέα, πριν διαφύγει και εντοπιστεί μετά από τεράστιο ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή. Οι δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τον 22χρονο στρατιώτη επιδιώκουν να διαπραγματευτούν παράδοση του νεαρού, αν και από την «πολιορκία» δεν έχουν λείψει ανταλλαγές πυρών.
  • Με πλαιστικές σφαίρες, δακρυγόνα και γκλομπ διέλυσε η αστυνομία διαδήλωση Αλβανών στη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, που αντιδρούσαν στην ενίσχυση του «μπλόκου» στη γέφυρα που χωρίζει τη σερβική από την αλβανική κοινότητα της εθνοτικά διαιρεμένης πόλης. Οι διαδηλωτές είχαν πυρπολήσει οχήματα, ενώ την αστυνομία κλήθηκε να συνδράμει και η ΝΑΤΟϊκή δύναμη, με πολωνική δύναμη να αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές ενώ αμερικανικά τεθωρακισμένα φρουρούσαν τη γέφυρα.
  • Εννέα στόχους σε συριακό έδαφος έπληξαν ισραηλινά μαχητικά τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά τον θάνατο ενός εφήβου στα Υψώματα του Γκολάν εξαιτίας «επίθεσης» από τη συριακή πλευρά. Ανάμεσα στους στόχους ήταν περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση από τη Δαμασκό.
  • Τις μαύρες σημαίες υψώνουν οι τζιχαντιστές στη δυτική επαρχία αλ-Άνμπαρ, την οποία έχουν σχεδόν καταλάβει εξ ολοκλήρου καθώς προωθούνται προς τη Βαγδάτη. Τρία στρατηγικής σημασίας μεθοριακά περάσματα με την Ιορδανία και τη Συρία έχουν πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS), γεγονός που σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο των δυτικών συνόρων της χώρας. Στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσει η Ιορδανία κατά μήκος της μεθορίου.
  • Πολωνικό περιοδικό υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ηχογραφημένη συνομιλία του υπουργού Εξωτερικών Σικόρσκι στην οποία ακούγεται να περιγράφει ως άχρηστη τη σχέση της χώρας του με τις ΗΠΑ.

Οικονομία

  • Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας για το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες το ανώτατο όριο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα ανέρχεται σε 180 ευρώ ανά άτομο μηνιαίως και στα 380 ευρώ περίπου για μια τετραμελή οικογένεια και μόνον για τις οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
  • Περιθώριο έως την επόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου έχει η Κυβέρνηση προκειμένου να δρομολογήσει την υλοποίηση μέρους των έξι πρώτων προαπαιτούμενων για τη δόση του Ιουνίου.Ο κ. Χαρδούβελης φέρεται να θεωρεί ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων έως το τέλος της εβδομάδας.
  • Πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα για 17η χρονιά από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών η εκδήλωση απονομής των Βραβείων ΕΒΕΑ 2014 σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα.  

Αθλητισμός

  • Η Πορτογαλία είχε ετοιμάσει... βαλίτσες για το υπερατλαντικό ταξίδι της επιστροφής, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου έχανε με 2-1 από τις ΗΠΑ, όμως, ο Βαρέλα με ένα γκολ στο 95', ακύρωσε τον πρόωρο αποκλεισμό του Κριστιάνο και της παρέας του, αλλά και την απευθείας πρόκριση των ΗΠΑ στους «16» του Μουντιαλ. Έτσι, αυτό το 2-2 (64' Τζόουνς, 81' Ντέμπσεϊ - 5' Νάνι, 95' Βαρέλα), δίνει τεράστιο ενδιαφέρον στην 3η και τελευταία «στροφή», όπου οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν τη Γερμανία και η Πορτογαλία τη Γκάνα.  
  • Προπόνηση με έμφαση στην επιθετική τακτική και ανάπτυξη περιελάμβανε το κυριακάτικο πρόγραμμα (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας) για την Εθνική στο «Εστάντιο Λουριβάλ Μπαπτιστάο» εν όψει του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού το βράδυ της Τρίτης (24/6, 23:00, ΝΕΡΙΤ). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται τη νίκη κόντρα στους Ιβοριανούς, αλλά και ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στο Ιαπωνία - Κολομβία για να συνεχίσει στη φάση των «16» του Μουντιάλ και ο Σάντος ψάχνει ένα επιθετικό σχήμα που θα φέρει το πολυπόθητο γκολ. Δείτε το αφιέρωμα του sports.sansimera.gr για το Μουντιάλ...
  • «Μάχη» χωρίς προγνωστικά είναι η αναμέτρηση που διαξάγεται αυτή την ώρα (22:00) στο Πόρτο Αλέγκρε, μεταξύ Νότιας Κορέας και Αλγερίας για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ. Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα για το ίδιο γκρουπ, το Βέλγιο νίκησε 1-0 τη Ρωσία με γκολ του Οριγκί στο 88' και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16». Μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στους «16» του Μουντιάλ έκανε η Αλγερία, η οποία με το επιβλητικό 4-2 επικράτησε της Νότιας Κορέας, στο στάδιο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε, φτάνοντας στην Ιστορική 3η νίκη της στη διοργάνωση μετά το 1982.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου