Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2014

  • Προφυλακιστέα κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τα επτά άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, των 986,6 κιλών που μεταφέρθηκε με το «Noor one».
  • Την αντίθεση τους στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ» εξέφρασαν πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι έδωσαν το παρών στο μαζικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.
  • «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt και εκφράζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσει την δημοσιονομική πειθαρχία, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη.
  • Την «έδρα» των ΜΑΤ στην Καισαριανή επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών επισκέψεών του σε αστυνομικές υπηρεσίες.
  • Σε ύφεση βρίκονταν αργά το βράδυ της Πέμπτης η φωτιά ξέσπασε στο Γαλατάκι Κορινθίας, η οποία τις απογευματινές ώρες ήταν πολύ επικίνδυνη και έκαψε ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο, ενώ κατά την επιχείρηση της κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυραγός. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Αγιόκαμπο Λάρισας· μαίνεται η φωτιά στη Φθιώτιδα χωρίς να απειλεί σπίτια. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιας και την Παρασκευή.

Κόσμος

  • Επίθεση από αέρος εξαπέλυσαν, σύμφωνα με αναφορές, οι ιρακινές δυνάμεις για την ανακατάληψη του Τικρίτ από τους τζιχαντιστές, κατά την οποία καταρρίφθηκε ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, στη Βαγδάτη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι ζυμώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα, με τον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι να υφίσταται όλες και εντονότερες πιέσεις ακόμη και από το σιιτικό στοιχείο να κάνει ένα βήμα πίσω.
  • Υπό την πίεση βουλευτών και γερουσιαστών που ζητούν να ενισχυθεί η υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς τη συριακή αντιπολίτευση και με φόντο την προέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί το Κογκρέσο να εγκρίνει τη διάθεση ποσού 500 εκατ. δολαρίων για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μετριοπαθών ανταρτών που επιδιώκουν την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
  • Η ηθοποιός Σουζάν Σαλμάν από τη Συρία έχασε τη ζωή της σε ηλικία μόλις 31 ετών από μία οβίδα στη Δαμασκό. Πριν τον βομβαρδισμό, η ηθοποιός είχε γράψει στο Facebook: «Μια οβίδα έπεσε κοντά στο σπίτι του γείτονά μου».
  • Η 27χρονη Σουδανή που ασπάστηκε τον χριστιανισμό αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο να μην φύγει από τη χώρα. Η νεαρή γυναίκα είχε συλληφθεί αρχικά και καταδικάστηκε σε θάνατο, επειδή ασπάστηκε τον χριστιανισμό και γέννησε αλυσοδεμένη στη φυλακή. Μετά τη διεθνή κατακραυγή αφέθηκε ελεύθερη και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη ξανά, όταν επιχείρησε να φύγει στις ΗΠΑ.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ότι η ανεξαρτητοποίηση του κουρδικού θύλακα στο βόρειο Ιράκ είναι ουσιαστικά «προκαθορισμένη» και ότι ισραηλινοί ειδικοί προτείνουν να αναγνωριστεί το ταχύτερο το νέο κράτος, εάν σχηματιστεί. «Το Ιράκ διαλύεται μπροστά στα μάτια μας» αναφέρει ο Λίμπερμαν.

Οικονομία

  • Οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συμφωνήσουν στη Σύνοδο Κορυφής στην πλήρη αξιοποίηση της ευελιξίας που προσφέρει το Σύμφωνο Σταθερότητας, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη. Ταυτόχρονα όμως να λαμβάνεται υπόψη η προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όταν γίνεται αποτίμηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Αυτό αναφέρεται σε προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου.
  • Στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα ορκιστεί στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ο Γιάννης Στουρνάρας. Η ορκωμοσία θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
  • Νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας τοποθέτησε η τακτική Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας μετά από εισήγηση του Διοικητικού της Συμβουλίου και κατόπιν προτάσεως της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων.

Αθλητισμός

  • Το Βέλγιο επικράτησε 1-0 της Νότιας Κορέας και πέρασε πρώτο από τον 8ο ομίλο στους «16» όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου πήρε η Αλγερία, μετά το ισόπαλο 1-1 με τη Ρωσία και πλέον στον δρόμο τους θα βρουν τη Γερμανία,
  • Η Σούπερ Λίγκα έκανε γνωστό ότι την Τρίτη (1/7) στις 15:30, θα πραγματοποιήσει διοικητικό συμβούλιο στα γραφεία της και έκτακτη γενική συνέλευση στις 17:30. Θέμα συζήτησης θα είναι η εκλογή νέου προέδρου, διότι ο νυν πρόεδρος Γιάννης Μώραλης, συμπλήρωσε δύο σεζόν στο τιμόνι της διοργανώτριας αρχής. Επίσης στο τραπέζι θα πέσει η εγγραφή νέων μελών συνεταιρισμού και θα γίνουν προτάσεις για το θέμα των δανεικών και τις διαιτησίας.
  • Απογοήτευση αλλά και περηφάνια κυριεύει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από τον 7ο όμιλο του Μουντιάλ, είπε πως «είχαμε πολλές ευκαιρίες, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας» όμως «ήταν πολύ δύσκολο το έργο μας». Τέλος είπε πως αυτό που θα κρατήσουν οι παίκτες είναι πως μπορούσαν να προκριθούν.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου