Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η Βραζιλία επέζησε στο θρίλερ των πέναλτι επικρατώντας της Χιλής

Θρίλερ στο Μπέλο Οριζόντε, όπου η Βραζιλία προκρίθηκε στα πέναλτι στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ. Το ματς με τη Χιλή για τη φάση των 16 τέλειωσε 1-1 και στην παράταση το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Στη διαδικασία των πέναλτι η Βραζιλία επικράτησε 3-2 και πήρε την πρόκριση. 
Πρωταγωνιστής για τη Βραζιλία ο τερματοφύλακας Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι. Η ομάδα του Λουίς Σκολάρι κατάφερε λοιπόν έστω και δύσκολα να προκριθεί. Οσο για τη Χιλή, παραλίγο να «κλέψει» το ματς στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, όταν ο  Πινίγια σούταρε αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Ομως, και στο τελευταίο πέναλτι της Χιλής (Χάρα) η μπάλα επίσης προσέκρουσε στο δοκάρι!
Στο α' μέρος, το παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις. Η Βραζιλία ξεκίνησε πιο επιθετικά και άνοιξε το σκορ στο 18', ουσιαστικά με αυτογκόλ του Χάρα. Η ΦΙΦΑ όμως έχει χρεώσει το γκολ στον Νταβίντ Λουίζ.
Η Χιλή ισοφάρισε με τον Σάντσες στο 32' ύστερα από λάθος του Χουλκ. Εως το τέλος του ημιχρόνου, η Βραζιλία είχε ακόμα τρεις καλές φάσεις με τους Νεϊμάρ (36'), Φρεντ (40') και Ντάνι Αλβες (42'). Η Χιλή είχε τη δική της ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Αρανγκίς.
Στο β' μέρος, η Χιλή ήταν καλύτερη, έχασε καλή ευκαιρία με τον Αρανγκίς στο 64' (απέκρουσε ο Ζούλιο Σέζαρ), ενώ η Βραζιλία είχε τρεις καλές φάσεις με τον Ζο (74΄, άουτ) και τους Νεϊμάρ, Χουλκ (81' και 83' αντίστοιχα, απέκρουσε ο Μπράβο).
Ετσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου κάθε ομάδα είχε μία καλή ευκαιρία. Στο 103' ο Μπράβο εξουδετέρωσε σουτ του Χουλκ και στο 120' η Χιλή είχε το δοκάρι με τον Πινίγια.
Η σειρά των πέναλτι (πρώτη η Βραζιλία):

Νταβίντ Λουίζ 1-0
Πινίγια απέκρουσε ο Ζούλιο Σέζαρ
Γουίλιαν άουτ
Σάντσες απέκρουσε ο Ζουλιο Σέζαρ
Μαρσέλο 2-0
Αρανγκίς 2-1
Χουλκ απέκρουσε ο Μπράβο
Ντίας 2-2
Νεϊμάρ 3-2
Χάρα δοκάρι

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνιελ Αλβες, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φερναντίνιο (72' Ραμίρες), Λουίζ Γκουστάβο, Χουλκ, Νεϊμάρ, Οσκαρ (106' Γουίλιαν), Φρεντ (64' Ζο).

Χιλή: Μπράβο, Ισλα, Μένα, Μεδέλ (108' Ρόχας), Χάρα, Σίλβα, Ντίας, Αρανγκίς, Βιδάλ (87' Πινίγια), Σάντσες, Βάργκας (57' Γκουτιέρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου