Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2014

  • «Αν κυριαρχήσουν τα συμπτώματα πολιτικής παράλυσης, οι εκλογές το φθινόπωρο μπορεί να καταστούν αναπόφευκτες» εκτίμησε ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι εκλογές «ίσως να αποτελούν και την υγιέστερη διέξοδο» με την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθούν με όρους προγραμματικής αντιπαράθεσης.
  • Μετά την κατάθεσή του στις ανακρίτριες, το πρώην μέλος και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής σπάει τη σιωπή του και καταγγέλλει παρακολουθήσεις και εκβιασμούς. Με επιστολή που έστειλε σε εφημερίδα, απαντά στα όσα του χρεώνει ο ίδιος ο γγ της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και άλλα στελέχη που τώρα τον χαρακτηρίζουν τρελό.
  • Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν αναμένεται να οδηγηθούν ορισμένοι εκ των 14 συνολικά συλληφθέντων για τη μεταφορά των 986 κιλών ηρωίνης. Όλοι οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην Εισαγγελία το βράδυ της Κυριακής και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών.
  • Ανοίγει η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου.
  • Την επόμενη Τετάρτη, 2 Ιουλίου -αντί της προσεχούς Πέμπτης- θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ». Σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να μπουν στο νομοσχέδιο, αντί του διαγωνισμού, πρόνοιες για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων, τις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα δοθεί το 30% και του ενεργητικού και του παθητικού μέρους της επιχείρησης.

Κόσμος

  • Με 7,9 Ρίχτερ χτύπησε ο εγκέλαδος τις Αλεούτιες νήσους, το νησιωτικό τόξο στα δυτικά της Αλάσκας, με αρκετούς μετασεισμούς να ακολουθούν. Οι αρχικές προειδοποιήσεις για τοπικό τσουνάμι έχουν αρθεί, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ορισμένες παράκτιες κοινότητες εκκενώθηκαν για το φόβο κύματος.
  • Αναφορές των τζιχαντιστών σε βρετανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος του διυλιστηρίου του Μπαϊτζί πέρασε στους ενόπλους, μετά την πολυήμερη μάχη μεταξύ του στρατού και της ISIS. Στο συγκρότημα παράγεται το ένα τρίτο των καυσίμων που διατίθενται στη χώρα. Οι τζιχανιστές έχουν παράλληλα επεκτείνει τον έλεγχό τους στα φυλάκια της δυτικής μεθορίου του Ιράκ.
  • Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν απέτυχε να συγκεντρώσει αρκετά κόμματα ώστε να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο ολλανδός σύμμαχός της Γκερτ Βίλντερς. «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σχηματίσουμε ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έξι άλλα κόμματα» δήλωσε ο Βίλντερς.
  • Δεν έχει πρόθεση να ασχοληθεί με την πολιτική μετά το πέρας της θητείας του συζύγου της, ξεκαθάρισε η Μισέλ Ομπάμα, διαψεύδοντας τις φήμες ότι μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια μιας άλλης Πρώτης Κυρίας, της Χίλαρι Κλίντον η οποία έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη στη Γερουσία μετά το τέλος της προεδρικής θητείας του συζύγου της.
  • Οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν την Παραγουάη έχουν αναγκάσει περίπου 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσε η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών. Περίπου 70.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν.

Οικονομία

  • Περίπου 9 στους 100 οφειλέτες  ασφαλιστικών εισφορών είχαν υπαχθεί στα τέλη Μαΐου σε ρύθμιση για τη σταδιακή αποπληρωμή των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία . Συγκεκριμένα, σε σύνολο 381.401 οφειλετών είχαν υπαχθεί μόλις οι 33.467.
  • Στα 1,255 δισ . ευρώ ανέρχονται οι επιχορηγήσεις και σε 2 δισ. ευρώ τα ποσά των φοροαπαλλαγών που θα κατανεμηθούν φέτος στις περιφέρειες της χώρας μέσω του αναπτυξιακού νόμου. Για τα επενδυτικά σχέδια περιφερειακής συνοχής, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους προβλέπονται 550 εκατ. ευρώ ως επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης (αρχικά είχαν προβλεφθεί 300 εκατ. ευρώ) καθώς και 600 εκατ. ευρώ ως φοροαπαλλαγές.
  • Νέα προσπάθεια για τη λύση του «γόρδιου δεσμού» των ηλεκτρονικών διοδίων στις ΕΟ επιχειρεί με ορίζοντα το προσεχές φθινόπωρο το υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», ο Μ.Χρυσοχοΐδης συνέστησε επιτροπή «Επεξεργασίας Θεμάτων Λειτουργίας του Πλήρως Ηλεκτρονικού Συστήματος Διοδίων», αποτελούμενη από στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων και από εκπρόσωπο Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Αθλητισμός

  • Τη νίκη που θα τη φέρει «αγκαλιά» με την πρόκριση ψάχνει το βράδυ της Τρίτης (23:00, ΝΕΡΙΤ) η Εθνική Ελλάδας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού στην «Αρένα Καστελάο» της Φορταλέζα, στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου. Ταυτόχρονα, στο άλλο ματς του γκρουπ, οι Ιάπωνες αντιμετωπίζουν την Κολομβία με τη «γαλανόλευκη» να... ποντάρει σε νίκη ή έστω ισοπαλία των Λατινοαμερικανών κόντρα στους Ασιάτες.
  • Η Βραζιλία πήρε την 1η θέση του 1ου ομίλου του Μουντιάλ, μετά το 4-1 επί του Καμερούν και στη φάση των νοκ άουτ αγώνων θα αντιμετωπίσει την Χιλή (2η στον 2ο όμιλο). Το Μεξικό πέτυχε εντυπωσιακή νίκη 3-1 επί της Κροατίας και προκρίθηκε στους «16», όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.
  • «Είμαστε πεισμωμένοι για τη νίκη» δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου και έδωσε σύνθημα πρόκρισης απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, εν όψει του αγώνα της Τρίτης (23:00, ΝΕΡΙΤ). Ο Πορτογάλος τεχνικός επανέλαβε αρκετές φορές ότι θα πρέπει η γαλανόλευκη να σκοράρει, ακόμα και αν το κάνει ο... Καρνέζης, ωστόσο δεν αποκάλυψε αν θα ξεκινήσει βασικός ο Κώστας Μήτρογλου. Διαβάστε το αφιέρωμα του sports.sansimera.gr για το Μουντιάλ.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου