Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ «ΦΡΟΥΡΙΟ» ΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

Της Μαρίας Ψαρά & Λευτέρη Μπιντέλα

Τα άδυτα της πολυτελούς βίλας 

στη Φιλοθέη, όπου την περασμένη Παρασκευή οι κομάντος του Λιμενικού εντόπισαν περισσότερο από μισό τόνο ηρωίνης, παρουσιάζει το «Εθνος της Κυριακής».

Μπήκαμε στη «Βίλα... Ηρωίνη»Μέσα από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντα φαίνονται οι αποθήκες και το γκαράζ της μεγάλης μονοκατοικίας που σύμφωνα με τις Αρχές υπήρξε «διαμετακομιστικό» κέντρο διακίνησης ναρκωτικών του ελληνοτουρκικού καρτέλ.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, σε μία από τις επτά αποθήκες της έπαυλης, κάτω από τη σκάλα που οδηγούσε από το πάρκινγκ στο πολυτελές σαλόνι, εντοπίστηκαν 113 πλαστικές συσκευασίες συνολικού μεικτού βάρος 556,015 κιλών ηρωίνης. Μέσα στον ίδιο χώρο βρέθηκε επίσης ένα πιστόλι Ζάσταβα διαμετρήματος 7,65 εκατοστών με 9 φυσίγγια. Οι φωτογραφίες κατέγραψαν τον χώρο αμέσως μετά την κατάσχεση των ναρκωτικών και την απομάκρυνσή τους από τη βίλα. Οπως φαίνεται, πρόκειται για ένα δωμάτιο, πρώην πλυσταριό, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη σκάλα του σπιτιού.
Οπως προκύπτει, τα 556 κιλά της λευκής σκόνης οδηγήθηκαν στο σπίτι της οδού Αθανασίου Διάκου δύο μέρες πριν από τις συλλήψεις του εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη και των ενοίκων της έπαυλης. Μέσα στο σπίτι συνελήφθη η πρώην σύζυγός του Τίνας Σταματιάδη και ο νυν σύντροφός της, ο 15χρονος γιος του, καθώς και η πρώην πεθερά του με την οικιακή βοηθό. Και οι έξι δήλωσαν άγνοια στις δικαστικές Αρχές για την ύπαρξη της ηρωίνης, στρέφοντας τα βέλη τους προς τον 29χρονο Αλβανό υπήκοο και έμπιστο της οικογένειας, ο οποίος επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος. Είναι ο ίδιος, στον οποίο ο 15χρονος της οικογένειας έστειλε τέσσερα μηνύματα ότι στη βίλα είχε εισβάλει η αστυνομία...
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι, ο 15χρονος ήταν πολύ δεμένος με τον Αλβανό φίλο του πατέρα του. Ετσι αιτιολογούν τα μηνύματα. Οσο για τους ίδιους, δήλωσαν ότι είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο αυτόν, ο οποίος είχε πρόσβαση σε όλα τα μέρη του σπιτιού, ειδικά στις αποθήκες όπου έμπαινε συχνά το υπηρετικό προσωπικό. Τα μέλη της οικογένειας δεν είχαν λόγο να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη αποθήκη και μάλιστα το χρονικό περιθώριο των δύο ημερών ήταν πολύ μικρό για να αντιληφθούν οτιδήποτε.
Διαμονή σε σουίτες, πανάκριβα γεύματα και ψώνια χιλιάδων ευρώ
Η ντόλτσε βίτα του Τούρκου βαρόνου
Αποκαλυπτικές για τη δράση του καρτέλ της ηρωίνης είναι οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στη δικογραφία που έχει αρχίσει να σχηματίζεται για την ποσότητα - μαμούθ της ηρωίνης. Επιβεβαιώνοντας το «Εθνος της Κυριακής», το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος αναφέρει ότι οι πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών περιήλθε εις γνώσιν των αξιωματικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά «από αλλοδαπές αρχές δίωξης ναρκωτικών», εννοώντας την DEA και το ελληνικό γραφείο της στην Αθήνα.
Οπως περιγράφεται από τις μαρτυρίες των αξιωματικών του Λιμενικού που εμπεριέχονται στη δικογραφία, η μεταφορά των ναρκωτικών από την έπαυλη της Φιλοθέης στο Κορωπί γινόταν με μαύρο τζιπ Mercedes. Ενδεικτικά, περιγράφεται ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης -όταν αποφασίστηκε η σύλληψη των διακινητών- δύο από τα μέλη της σπείρας φόρτωσαν τα ναρκωτικά στο τζιπ, το οποίο στη συνέχεια στάθμευσαν στο πάρκινγκ του καφέ «Παλιά αγορά». Από εκεί, το Ι.Χ. παρέλαβαν δύο άλλα άτομα που κατευθύνθηκαν στην αποθήκη στο Κορωπί. Οπως σημειώνεται στη δικογραφία, «περί ώρα 20.30 το εν λόγω τζιπ εισήλθε στον χώρο της αποθήκης όπου άμεσα έκλεισαν οι πόρτες».
Στα έγγραφα και τις αποδείξεις πληρωμής που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, επιβεβαιώνεται ότι τα μέλη του καρτέλ προετοίμαζαν την αποστολή της ηρωίνης στη Δυτική Ευρώπη. Οπως προκύπτει από τις αποδείξεις που έχουν προσκομιστεί από τις Αρχές, οι βαρόνοι είχαν νοικιάσει την αποθήκη στο Κορωπί οχτώ μέρες πριν από τη σύλληψή τους. Εκεί μετέφεραν από τη βίλα της Φιλοθέης την ηρωίνη και τη μετασκεύαζαν σε σακιά μαρμαρόσκονης. Στα έγγραφα φαίνεται ότι ένας από τους συλληφθέντες, ο 31χρονος Τούρκος υπήκοος Β. Ακσακάλ, ο οποίος όπως φαίνεται είχε αναλάβει όλες τις οικονομικές δουλειές «διεκπεραίωσης» της σπείρας, κατέβαλε στις 10 Ιουνίου προκαταβολή 500 ευρώ για την αγορά του μαύρου τζιπ Mercedes, με το οποίο οι διακινητές μετέφεραν τα ναρκωτικά από τη μονοκατοικία στην αποθήκη.
Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης τιμολόγιο αγοράς ανυψωτικού μηχανήματος, το οποίο ήταν απαραίτητο προκειμένου οι διακινητές να φορτώσουν την ηρωίνη στις νταλίκες που θα τη μετέφεραν στο Βέλγιο. Το τιμολόγιο αγοράς έχει εκδοθεί στις 10/6 σε εταιρεία του Βελγίου. Οπως προκύπτει, ακόμα, η σπείρα είχε φροντίσει να αγοράσει 1.560 σακιά από εταιρεία στο Λαγονήσι.
Πεντάστερη διαμονή
Τη στιγμή που ο ένας τόνος ηρωίνης μεταφερόταν από τη βίλα της Φιλοθέης στην αποθήκη στο Κορωπί για να «καμουφλαριστεί» σε μαρμαρόσκονη, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του καρτέλ ναρκωτικών Γιουσέλ Σεβντά, έκανε πολυτελή ζωή ξοδεύοντας μια μικρή περιουσία στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Οπως προκύπτει από τα παραστατικά που εξέδωσε το ξενοδοχείο των πέντε αστέρων, ο Τούρκος «βαρόνος της ηρωίνης» με το βελγικό διαβατήριο νοίκιασε στις 6 Ιουνίου δύο πολυτελέστατες σουίτες.
Οι χρεώσεις στα δωμάτια 2266, 2267 όπου διέμενε είναι πολλές και αναδεικνύουν με ανάγλυφο τρόπο τη χλιδάτη ζωή που έκανε. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ήταν μέρος της «βιτρίνας» που είχε υιοθετήσει ο βαρόνος, ώστε όλοι να νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιον ζάπλουτο επιχειρηματία. Μάλιστα, όταν έκανε τσεκ-ιν στο ξενοδοχείο, κατέβαλε εφάπαξ το ποσό των 5.900 ευρώ ως προκαταβολή για τη διαμονή του και εν συνεχεία απόλαυσε ένα γεύμα των 150 ευρώ στο εστιατόριο της παραλίας.
Τις επόμενες μέρες, ο Τούρκος κατηγορούμενος φρόντισε να μείνει πιστός στην «κάλυψη» που είχε δημιουργήσει και ξόδευε μεγάλα ποσά εντός του ξενοδοχείου. Στις έξι ημέρες διαμονής, απόλαυσε λουκούλλεια γεύματα στο εστιατόριο «Γαλάζια Χύτρα», κατανάλωσε ποτά και κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα και δέχθηκε την περιποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών ενός ξενοδοχείου όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης.
Στις μπουτίκ ρούχων ξόδεψε περισσότερα από 2.500 ευρώ αγοράζοντας με μετρητά επώνυμα υποδήματα και αξεσουάρ. Οι χρεώσεις μόνο από το μίνι μπαρ των δωματίων ανέρχονται στα 300 ευρώ, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόνο δύο ευρώ αρκέστηκε να δώσει ο Τούρκος εγκέφαλος της σπείρας δωρεά στη UNICEF, την ώρα που ξόδευε υπέρογκα ποσά.
Ωστόσο, την τρίτη μέρα διαμονής του βγήκε εκτός βιτρίνας και πραγματοποίησε δύο τηλεφωνήματα σε ελληνικούς αριθμούς. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Σεβντά τηλεφώνησε στις μινωικές ακτοπλοϊκές γραμμές στην Αθήνα και σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Πάτρα. Σε επικοινωνία μας με τους πράκτορες δεν προέκυψε κάποια κράτηση στο όνομα του Τούρκου, αλλά όπως φαίνεται έψαχνε εισιτήρια για Ιταλία, αφού πλέον είναι γνωστό ότι τα ναρκωτικά θα κατέληγαν στο Βέλγιο.
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Σ. Κεχαγιόγλου
«Αγνοούσαν πλήρως την ύπαρξη ναρκωτικών»
«Οι εντολείς μου ισχυρίστηκαν ότι αγνοούσαν πλήρως την τοποθέτηση στην οικία της Φιλοθέης των ναρκωτικών. Οι τρεις εξ αυτών έπεισαν την κυρία ανακρίτρια και την κυρία εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι, οι άλλοι δε τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στο αρχικό και πρόωρο δικονομικό στάδιο της υπόθεσης αρκούν οι απλές ενδείξεις ενοχής. Η ανάκριση θα διαρκέσει επί μακρόν και εκεί θα διευκρινιστούν και θα αποκαλυφθούν ρόλοι, μορφές συμμετοχής, αλλά και ενδεχομένως άδικες κατηγορίες που αποδόθηκαν σε επιμέρους πρόσωπα», δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, που εκπροσωπεί την οικογένεια Γιαννουσάκη.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου