Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα προκρίθηκε στις 16 του Μουντιάλ-Νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού

Η Ελλάδα είναι στις 16 του Μουντιάλ για πρώτη φορά φορά στην ιστορία της! Ισως να μοιάζει με όνειρο, αν σκεφτούμε εκείνη την άσχημη πρεμιέρα και τα τρία γκολ από την Κολομβία που μας... κάθισαν στο στομάχι. Ομως, η πραγματικότητα είναι μία:  
Το βράδυ της Κυριακής, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στην πόλη Ρεσίφε την Κόστα Ρίκα, σε αγώνα νοκ-άουτ με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά!
Η Ελλάδα, με το εύστοχο πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και  σε συνδυασμό με το επιβλητικό 4-1 της Κολομβίας επί της Ιαπωνίας, πήρε την μεγάλη πρόκριση!
Ηταν ίσως η καλύτερη εμφάνιση της Εθνικής σε αγώνα μεγάλης διοργάνωσης. Ενα παιχνίδι που άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς ο Φερνάντο Σάντος έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο 25λεπτο. Πρώτα στο 12' ο Παναγιώτης Κονέ έδωσε τη θέση του -λόγω θλάσης-στον Ανδρέα Σάμαρη. Στο 24' ήρθε το δεύτερο χτύπημα. Ο Ορέστης Καρνέσης, αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση και κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Παναγιώτης Γλύκος.
Η ελληνική ομάδα που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο α' μέρος,  άρχισε να αναπτύσσεται μετά το 25'. Στο 33' σε αντεπίθεση, ο Χολέμπας είχε ωραίο σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και στο 42' προηγήθηκε με τον Ανδρέα Σάμαρη. Από λάθος του Τιοτέ, ο Σάμαρης πήρε τη μπάλα από τον Μπαμπά, έπαιξε το 1-2 με τον Σαμαρά και «εκτέλεσε» τον Μπαρί για το 1-0. Η μοναδική στιγμή που η Ακτή απείλησε ήταν ένα σλάλομ του Γιάγα Τουρέ, το σουτ του οποίου κόντραρε ο Σάμαρης και στη συνέχεια, μπλόκαρε ο Γλύκος.
Στο β' μέρος, η ελληνική ομάδα είχε δύο ευκαιρίες με τον Χριστοδουλόπουλο (46' και 53') και στη συνέχεια, έδωσε χώρο στην Ακτή και χτυπούσε με αντεπιθέσεις.  Πλησίασε στο 2-0 με τον Σαλπιγγίδη στο 58' (έδιωξε ο Μπαρί) και είχε ένα δοκάρι με εξαιρετικό σουτ του Καραγκούνη στο 68'.
Στο 74' ήρθε η ψυχρολουσία με το γκολ του Μπονί που έκανε το σκορ 1-1. Η ελληνική ομάδα συνέχισε όμως την προσπάθεια. Στο 80' είχαμε και τρίτο δοκάρι με τη σέντρα σουτ του Τοροσίδη, ενώ η Ακτή απείλησε με τους Σίο (85' ) και Τουρέ (90').
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι από τον Σίο. Ο Σαμαράς ψύχραιμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (92' ) και την Εθνική στις 16 του Μουντιάλ.

Ελλάδα: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Ακτή Ελεφαντοστού:  Μπαρί, Οριέ, Μποκά, Μπαμπά, Κ. Τουρέ, Ντιέ, Τιοτέ (61' Μπονί), Γ. Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ).

Τεσσάρα η Κολομβία 
Η Κολομβία μπορεί να αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές, αλλά νίκησε 4-1 την Ιαπωνία, και με τρεις νίκες προκρίθηκε με την πρώτη θέση του 3ου ομίλου. Στη φάση των 16 θα αντιμετωπίσει το βράδυ του Σαββάτου την Ουρουγουάη.
Στο α' μέρος, η Ιαπωνία είχε 67% κατοχή μπάλας και  14 τελικές, αλλά αυτή που προηγήθηκε ήταν η Κολομβία, με πέναλτι του Κουαδράδο στο 17'. Οι Κολομβιανοί είχαν μία ακόμα καλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Τζάκσον Μαρτίνες και τελικά, η Ιαπωνία ισοφάρισε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου με κεφαλιά του Οκαζάκι.
Στο β' μέρος, η είσοδος των Ροντρίγκες, Καρμπονέρο αντί των Κουαδράδο, Κιντέρο έδωσαν άλλη ώθηση στην Ιαπωνία που μπήκε με διάθεση να δώσει το δικό της ρυθμό στο ματς.
Στο 54' ο Τζάκσον Μαρτίνες πέτυχε το 2-1, οι Ιάπωνες πίεσαν στη συνέχεια για την ισοφάριση, αλλά η Κολομβία δεν απειλήθηκε. Ετσι, στο 82' ο Τζάκσον Μαρτίνες πέτυχε το 3-1 και ο Ροντρίγκες στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου: Κολομβία 9, ΕΛΛΑΔΑ 4, Ακτή Ελεφαντοστού 3, Ιαπωνία 1.
  

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου