Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κι επίσημα αρχηγός στο ΠΟΤΑΜΙ

Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2014

Εξελέγη η 7μελή Συντονιστική Επιτροπή του Κόμματος

Ποτάμι: Επισήμως επικεφαλής ο Στ. Θεοδωράκης - Εξελέγη η Συντονιστική Επιτροπή
Δια ανατάσεως χειρός των αντιπροσώπων του συνεδρίου, λόγω της μοναδικής υποψηφιότητας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι και επισήμως ο εκλεγμένος ηγέτης του Ποταμιού, με την ολοκλήρωση του τριήμερου ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος την Κυριακή στο Λαύριο.

Η ψηφοφορία για την ηγεσία ολοκληρώθηκε με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα στον αδιαμφισβήτητο, πλέον, «επικεφαλής»- ιδρυτή του Ποταμιού.
«To χειροκρότημά σας είναι αφιερωμένο σε όλους τους συνέδρους, που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη, ότι αυτή η χώρα θα αλλάξει» απάντησε εκείνος απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους οι οποίοι λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχαν υψώσει τις κάρτες τους, εκλέγοντας τον.
Νωρίτερα το σώμα του συνεδρίου είχε εγκρίνει τα κείμενα των Θέσεων και των συμπερασμάτων του Συνεδρίου, όπως επίσης και το Καταστατικό του κόμματος, στο οποίο πλέον τα μέλη αποκαλούνται «εθελοντές» και αντί για Πρόεδρο προκρίθηκε ο όρος «Επικεφαλής».
«Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου ευχαριστώντας τους εθελοντές-μέλη.
«Η δεξαμενή του Ποταμιού είναι τεράστια» πρόσθεσε, αναφερόμενος σε έρευνες, που δείχνουν ότι αυτοί που βλέπουν με συμπάθεια το Ποτάμι είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους, που το ψήφισαν στην πρώτη του εκλογική μάχη.
Από έδω και πέρα, όπως είπε, μεγάλη σημασία θα έχει η δουλειά των εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος στις περιφέρειες αλλά χωρίς «να γίνουμε περιοδεύων θίασος» καθώς οι περιφερειακές ομάδες και οι κατά τόπους εθελοντές του κόμματος θα παρεμβαίνουν όταν υπάρχουν κάποια σημαντικά ζητήματα, υποδεικνύοντας πρακτικές, επαναστατικές, καινοτόμες λύσεις.
«'Eτσι θέλει να δουλέψει το Ποτάμι και όχι με πανηγυρικούς και κλακαδόρους, δίνοντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα και όχι αόριστες υποσχέσεις» πρόσθεσε.
Η 7μελής Συντονιστική Επιτροπή
Την επταμελή Συντονιστική Επιτροπή του εξέλεξε το Ποτάμι, κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα των εργασιών του ιδρυτικού του συνεδρίου.
Η Επιτροπή αποτελείται από τους Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Παύλο Ελευθεριάδη, Λεωνίδα Καστανά, Αννα Λυδάκη, Γιώργο Μαυρωτά, Θανάση Σκόκο, Χριστίνα Ταχιάου.
Επίσης στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν εκ μέρους των περιφερειών οι Κυριάκος Καραγιώργης (Κρήτη), Σπύρος Καχριμάνης (Πελοπόννησος), Αναστασία Μήλιου (Βόρειο Αιγαίο), Χρήστος Τριανταφυλλίδης (Κεντρική Μακεδονία).
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξελέγησαν οι Λευτέρης Αλωνιάτης, Μαρία Βιτωράκη, Δημήτρης Κοντοπίδης, Μάκης Παπούλιας, Δήμητρα Τριανταφύλλου.
Επίσης, τα 86 φθάνουν τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής του Ποταμιού, τα οποία εξελέγησαν από τους 466 συνέδρους, που ψήφισαν συνολικά για την ανάδειξη του οργάνου.
Ο αριθμός προκύπτει από την εξομάλυνση, που προβλέπεται στο καταστατικό του κινήματος προκειμένου να υπάρχει η ποσόστωση ανά φύλο (58 άνδρες και 28 γυναίκες) αλλά και για να εκπροσωπούνται και όλοι οι νομοί της χώρας, από τους οποίους προήρθαν υποψηφιότητες.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου