Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Φρένο στην πολυγλωσσία

Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2014

Της Φώφης Πωτάκη
ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Φρένο στην «πολυγλωσσία» με παραινέσεις περί αυτοσυγκράτησης επιχείρησε να βάλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας χθες σε «πράσινους» υπουργούς και στελέχη με αφορμή την «εικόνα Βαβέλ» που εξέπεμψε το ΠΑΣΟΚ από την «επομένη» του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.


«Ακόμη μια σκευωρία έπεσε στο κενό», σχολίασε ο Ευ. Βενιζέλος για την πρόσφατη κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ
«Ακόμη μια σκευωρία έπεσε στο κενό», σχολίασε ο Ευ. Βενιζέλος για την πρόσφατη κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑΟ αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι αποφασισμένος να συμβάλει καθοριστικά στον -με οργανωμένο τρόπο- «διαρκή» και ειλικρινή διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ώστε να μην καταγράφονται εφεξής «παρεξηγήσεις» για την πορεία σχετικά με μείζονα ζητήματα ή προβλήματα που ανακύπτουν.
«Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και έχουμε σαφείς στοχεύσεις ανά υπουργείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει συγκεκριμένους στόχους, όπως για την ενίσχυση της απασχόλησης και της αναπτυξιακής προοπτικής. Εκτίμησε ότι μετά τις ευρωεκλογές συντελούνται ενδιαφέρουσες διεργασίες στην Ευρώπη γενικότερα και προβάλλεται η ανάγκη ευκολότερης «πρόσβασης» για το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών σε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας.
Ωστόσο διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους μας -δηλαδή τα προαπαιτούμενα- πρέπει να γίνουν άμεσα χωρίς καθυστερήσεις ή ανεξήγητη «χαλάρωση» - ώστε να ακολουθήσουν σοβαρά βήματα διαπραγμάτευσης για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους.
Εύα Καϊλή και Ν. Ανδρουλάκης θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του Ποταμιού
Εύα Καϊλή και Ν. Ανδρουλάκης θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του Ποταμιού
Απαντώντας δε σε ερωτήματα για την πρόσφατη κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε όχι μόνο στη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά γενικότερα στην ηγεσία της Κουμουνδούρου.
«Πρόκειται για ακόμη ένα φιάσκο, μια ακόμη ''σκευωρία'' που έπεσε στο κενό», φέρεται ότι είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζοντας ότι λίγα 24ωρα μετά τις τριπλές εκλογές απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου και συνεννόησης προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για κρίσιμα θέματα πολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα.
Η συζήτηση με τους κ. Μανιάτη, Κουκουλόπουλο, Κωνσταντινόπουλο, Ανδρουλάκη, Σαχινίδη, Καρύδη, Ρήγα, Πρωτόπαπα, Κουτρουμάνη, Κουτσούκο, Πιερρακάκη και τη Φώφη Γεννηματά (οι κ. Χρυσοχοΐδης και Σκανδαλίδης απουσίαζαν εκτός Αθηνών) επεκτάθηκε σε όλα τα επίκαιρα θέματα - αν και ήταν εμφανής η προσπάθεια να μην προκληθεί αναλυτική κουβέντα π.χ. για τη μικρή ΔΕΗ και τα «ερωτήματα» που έθεσε δημοσίως ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Π. Κουκουλόπουλος.
Οι μεταρρυθμίσεις
Εντούτοις υπήρξαν σχόλια από στελέχη για την εικόνα μεταρρυθμιστικής κόπωσης που παρουσιάζεται με αφορμή τις δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών της παράταξης. Ο Χρ. Πρωτόπαπας υπογράμμισε: «Υπάρχουν τα προαπαιτούμενα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και το πρόγραμμα».
Σταθερότητα και σοβαρότητα για να μπορέσει και η Κεντροαριστερά να κερδίσει και πάλι το χαμένο έδαφος προτείνει και ο Νίκος Μπίστης. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς» εκτιμά ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, ξεκινώντας από τη συγκρότηση της Ομάδας που θα «τρέξει» το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.
Σε δήλωσή του μέσω διαδικτύου ο κ. Μπίστης αναφέρεται και στο «κλείσιμο του ματιού στον λαϊκισμό» - «ανοίγει την όρεξη σε όσους νομίζουν ότι πρέπει να τελειώνουμε με τις μεταρρυθμίσεις και να ''πάμε όπως άλλοτε''», εξηγεί προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή η εσωτερική Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τα πολιτικά όρια του κόμματος.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο Δημ. Καρύδης, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι κ.κ. Κουτσούκος και Τριαντάφυλλος.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Αποφάσεις για το συνέδριο αρχές Ιουλίου
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ άνοιξε με την τοποθέτησή του και τη συζήτηση για τη διοργάνωση του ιδρυτικού συνεδρίου της παράταξης, χωρίς πάντως να προσδιορίζει το ακριβές πλαίσιο για την προετοιμασία του. Ανακοίνωσε, πάντως, ότι αφενός προς το τέλος της προσεχούς εβδομάδας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του το Πολιτικό Συμβούλιο και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να λάβει αποφάσεις και αφετέρου ότι θα συγκροτηθεί ομάδα επαφής με όλες τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Η ομάδα επαφής Στην εν λόγω ομάδα θα συμμετέχει το Συντονιστικό της Ελιάς (δηλαδή οι αρχηγοί κομμάτων, οι κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος, εκπρόσωποί τους και επικεφαλής Κινήσεων) αλλά και άλλα στελέχη που επιθυμούν να συμβάλουν αποφασιστικά στον διάλογο. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος, προτάσσοντας την ανάγκη συντονισμένων βημάτων, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τα διαδοχικά δείπνα και γεύματα «πράσινων» βουλευτών με «ομολόγους» του της ΔΗΜΑΡ, ενώ γνωστοποίησε ότι στο συνέδριο του Ποταμιού το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσουν οι δύο ευρωβουλευτές, ο Νίκος Ανδρουλάκης (και γραμματέας του κόμματος) και η Εύα Καϊλή.
Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε συνάντηση στα γραφεία του Ποταμιού με τον Γερμανό πρεσβευτή Πέτρε Σόοφ, με τον οποίο είχε αναλυτική συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τους στόχους του νέου κόμματος.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου