Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η φρίκη συνεχίζεται στη Συρία: Σταύρωσαν δημόσια οκτώ αντάρτες στο Χαλέπι

Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2014



Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) εκτέλεσε οκτώ αντάρτες στη Συρία και στη συνέχεια προχώρησε στη δημόσια σταύρωση των πτωμάτων τους σε χωριό της επαρχίας του Χαλεπιού (βόρεια), αναφέρει σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Παράλληλα, κοντά στη Δαμασκό, σφοδρές μάχες φέρνουν αντιμέτωπους για πρώτη φορά στην περιοχή της πρωτεύουσας το ΙΚΙΛ με τους αντάρτες που πολεμούν τόσο εναντίον αυτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης όσο και εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
"Το ΙΚΙΛ εκτέλεσε σήμερα οκτώ αντάρτες στο Ντέιρ Χάφερ, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού. Στη συνέχεια τους σταύρωσε στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου τα πτώματά τους πρόκειται να παραμείνουν εκτεθειμένα για τρεις ημέρες", σύμφωνα μ' αυτή τη μη κυβερνητική οργάνωση η οποία βασίζεται σ' ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών και στρατιωτικών πηγών.
Οι αντάρτες κατηγορούνταν για αποστασία.
Από τον Ιανουάριο, σχεδόν 6.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι μαχητές, έχουν σκοτωθεί κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στο ΙΚΙΛ και τη συμμαχία ανάμεσα στο Μέτωπο Αλ-Νόσρα, το συριακό κλάδο της Αλ-Κάιντα, και μετριοπαθείς αντάρτες οι οποίοι έχουν αγανακτήσει με τις καταχρήσεις και τις ηγεμονικές βλέψεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το ΙΚΙΛ, το οποίο διεξάγει εδώ και μερικές εβδομάδες μια εκτεταμένη επίθεση στο Ιράκ, είναι εγκατεστημένο στη Ράκα, στη βόρεια Συρία, και ελέγχει μεγάλα τμήματα της πετρελαϊκής επαρχίας Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία), στα σύνορα με το Ιράκ.
Το ΙΚΙΛ, το οποίο εμφανίσθηκε πέρυσι στη Συρία, θέλει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.
Σύμφωνα με ακτιβιστές, η επίθεση του ΙΚΙΛ στο Ιράκ και το γεγονός ότι πήρε βαρέα όπλα από τον ιρακινό στρατό που υποχωρούσε, φαίνεται πως ενίσχυσαν την παρουσία του στη Συρία.
Σήμερα, για πρώτη φορά στην επαρχία της Δαμασκού, "σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίς το πρωί κοντά στην πόλη Χαμουριέ (ανατολικά της πρωτεύουσας) ανάμεσα σε αντάρτες του Στρατού του Ισλάμ και του ΙΚΙΛ", σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Στρατός του Ισλάμ είναι μια βασική συνιστώσα του Ισλαμικού Μετώπου, του μεγαλύτερου συνασπισμού των ανταρτών.
Οι αντάρτες μάχονται σε δύο μέτωπα ενώ δεν είναι καλά εξοπλισμένοι μπροστά στην πολεμική μηχανή του καθεστώτος και τους καλά εξοπλισμένους τζιχαντιστές. Υπέστησαν πολυάριθμες ήττες στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, χάνοντας προπύργιά τους στις επαρχίες της Δαμασκόυ και της Χομς (κέντρο).
Σήμερα, η συριακή αεροπορία, με την αρωγή στο έδαφος των μαχητών της ισχυρής λιβανικής Χεζμπολάχ, σφυροκόπησε τις θέσεις των ανταρτών κοντά στην πρωτεύουσα με ρουκέτες και πυραύλους εδάφους-εδάφους, σύμφωνα με τις Τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές (LCC), ένα δίκτυο ακτιβιστών.
Πληροφορίες από: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου