Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη …άνθρακες! Με άλλα λόγια τους "έγραψε"

Του Δημήτρη Μάλλιου

Άνθρακες αποδείχθηκε η επίσκεψη των Δημάρχων στο Υπουργείο Εσωτερικών για τα σκουπίδια, με το αιτιολογικό , σαφώς αίολο και απαράδεκτο πρόσχημα δικαιολογία, ότι θα ήθελε και τους νεοεκλεγέντες  Δημάρχους Πύργου και Αμαλιάδας, όλως παραδόξως δεν τον ενδιαφέρει ο Δήμαρχος Κυλλήνης,  οπότε θα ανανεωθεί το ραντεβού  κατά τας εντολάς του κ.Υπουργού.
Επιεικώς,  παντελώς άκομψη μπορεί να χαρακτηρισθεί η στάση του Υπουργού, φαίνεται πως εισάγει νέα ήθη στην επικοινωνία και μπορεί να κινείται και πέραν των θεσμικών προβλεπόμενων, αλλά αυτό είναι πια δευτερεύον, αφού τελικά το πρωτεύον είναι  η επιθυμία του Υπουργού και εντελώς αμελητέο ζήτημα το σκουπιδαριό που κατακλύζει την Ηλεία και εγκυμονεί πλέον σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών, των ζώων και των φυτών.
Μπορούμε να προσάψουμε στους Δημάρχους ,όλες τις ευθύνες για την κατάντια του νομού από πλευράς διαχείρισης του σκουπιδαριού, παρότι δεν ήταν υπεύθυνοι στο παρελθόν, είναι όμως τα δύο- τρία τελευταία χρόνια, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την επίλυση του προβλήματος, χωρίς πόρους , στήριξη από την κεντρική εξουσία, χωρίς συνεννόηση μεταξύ τους και χωρίς τόλμη  και θάρρος , ώστε να συγκρουσθούν με κατεστημένες καταστάσεις και με μικροκομματικές πολιτικές.
Και φυσικά δεν μπορούμε να επαινέσουμε τον Υπουργό Εσωτερικών, για την άρνηση συζήτησης με τους Δημάρχους, χωρίς την παρουσία των νεοεκλεγέντων, οι οποίοι φυσικά μπορούν να δηλώσουν ότι πολύ ευχαρίστως κύριε, θα σας δούμε μετά την 1η Σεπτέμβρη, αφού αναλάβουμε τα καθήκοντά μας ,ενημερωθούμε και αφού σκεφτούμε την πρόσκλησή σας.
Ούτως λοιπόν εχόντων των πραγμάτων ,παραμένουμε στα γνωστά μας , με τους σκουπιδοτενεκέδες  ξεχειλισμένους,  βρώμικους  και  τις χωματερές υπερκορεσμένους,  στο έλεος του σοβαρού πλέον κινδύνου για την υγεία μας , προσανατολισμένοι όμως προς τις παραλίες, όπου συντελούνται κοσμοϊστορικά γεγονότα, με τα μπάνια του λαού στην πρώτη γραμμή , τις αναμενόμενες δημοπρατήσεις των καντινών της αρπαχτής  και φυσικά τις επισκέψεις των  αστέρων της  TV και των reality στα ξαφνικά και στα απρόσμενα.
Δεν είναι λίγο να έρχεται στην παραλία και να προσγειώνεται με ελικόπτερο στον αιγιαλό,  η κ. Σκορδά του πρωινού ενημερωτικού της πλάκας  της τηλεόρασης του ΑΝΤ ,να χειροκροτούν και να φωνάζουν οι κλακαδόροι του 20/ευρου και να τρέχουν οι ενημερωτές του κοινού , μήπως μπορέσουν και πάρουν μία συνέντευξη ή κάποια φωτογραφία από καλή γωνία.
Επικεντρωνόμαστε λοιπόν στις παραλίες  και για τα σκουπίδια   ξανακουβεντιάζουμε το θέμα από τον Σεπτέμβη, όπως τουλάχιστον προοιωνίζεται θεσμικά, αλλά και μετά την επιθυμία του Υπουργού Εσωτερικών,  παρότι κινείται εξωθεσμικά.
 Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου