Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Βουλευτικά προνόμια

Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2014

Του Δημήτρη Μάλλιου

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τις αμοιβές των Ελλήνων βουλευτών, κυρίως κακόβουλα και με διάθεση απαξίωσης, φαινομενικά των ιδίων των βουλευτών ως προσώπων, αλλά στην ουσία αυτό που περιρρέει και προπαγανδίζεται , είναι η απαξίωση του θεσμού, κυρίως από ακραίους ολοκληρωτικούς  πολιτικούς σχηματισμούς, αλΛά και μεμονωμένους σχολιαστές.
Φυσικά δεν επιθυμώ να ρίξω  νερό στο μύλο αυτού του αισχρού και επικίνδυνου παιγνιδιού και δεν θα επιχειρούσα να σχολιάσω τις λεγόμενες αμοιβές των βουλευτών, αν δεν συνέτρεχαν δύο κυρίως παράγοντες, ικανοί να βάλουν σε σκέψεις τον μέσο πολίτη της χώρας  και γιατί όχι, και κυρίως μάλιστα,  τους βουλευτές και τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής.
Ο πρώτος παράγοντας είναι η άποψη του  Γραμματέα της Βουλής σε πρόσφατη συνέντευξη, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την μηνιαία παροχή  των 700 ευρώ σε κάθε βουλευτή, ως έξοδα αλληλογραφίας και επικοινωνίας, λέγοντας απαράδεκτες και προκλητικές αιτιολογίες, όπως δηλαδή, ο βουλευτής πρέπει να στέλνει στους ψηφοφόρους του επιστολές , κάρτες, ευχετήρια και διάφορες  ειδοποιήσεις για υποθέσεις και αιτήματά του, εκτός αυτού όμως όταν βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια πρέπει να κάνει δωράκια σε σωματεία,  συλλόγους και λοιπές κοινωνικές οργανώσεις.
Εμείς, καλοπροαίρετα ασφαλώς,  μπορούμε να πούμε ότι  πρέπει να κρατάει επικοινωνία με την εκλογική του πελατεία, να της παρέχει μικρές ή μεγάλες εξυπηρετήσεις, κοινώς ρουσφέτια και να κάνει οτιδήποτε ώστε να κρατάει την εκλογική του πελατεία σε ανοικτή γραμμή μαζί του για την επόμενη επανεκλογή  και όλα αυτά με χρήματα  από τον ελλειμματικό προϋπολογισμό του κράτους, πλουσιοπάροχα, χωρίς δικαιολογητικά  και αφορολόγητα.
Ο δεύτερος παράγοντας είναι η νομοθέτηση  από το Ισπανικό Κοινοβούλιο με ομόφωνη, της κατάργησης όλων των προνομίων των Ισπανών Βουλευτών και η εξίσωσή τους με τους υπόλοιπους Ισπανούς πολίτες, με ταυτόχρονη κατάργηση του ταμείου σύνταξης , του ταμείου υγείας, επιπλέον δε με αφαίρεση του δικαιώματος να ψηφίζουν οι ίδιοι αύξηση των αποδοχών τους.
Οι Ισπανοί βουλευτές  υπόκεινται στους ίδιους ακριβώς νόμους, όπως οι υπόλοιποι πολίτες, χωρίς προνόμια , αφορολόγητες αμοιβές ,ατέλειες  και   οτιδήποτε άλλο διαταράσσει την  ίση αντιμετώπιση όλων των Ισπανών πολιτών,   και  όλων των βουλευτών, με το ίδιο γράμμα και πνεύμα του νόμου και της ηθικής, επί πλέον έχουν την δυνατότητα να εκλέγονται μόνο για δύο βουλευτικές  θητείες.
Τι λέτε κύριοι βουλευτές, ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας, πέραν των όσων ισχυρίζεται ο διορισμένος  Γραμματέας της Βουλής, τολμάτε να νομοθετήσετε όπως οι συνάδελφοί σας της Ισπανίας , και φυσικά κατ`  απαίτηση των Ελλήνων πολιτών και των ψηφοφόρων σας;
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου