Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Προλέπουν ότι θα αυξηθεί η τιμή του καφέ

Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2014

Μετά από μήνες ανησυχίας για πιθανή παγκόσμια έλλειψη καφέ φαίνεται πως έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες επιδράσεις.  Η ξηρασία στην Βραζιλία, αλλά και ο μύκητας στις κεντρική Αμερική χτύπησε την παραγωγή καφέ.
Ήδη από τον Φεβρουάριο η Washington Post αναφέρει για πιθανή αύξηση, μέσα στο έτος της τιμής του καφέ. Για την ώρα οι λιανικές πωλήσεις καφέ είναι σταθερές, οι προμήθειες φαίνεται πως καλύπτουν τη ζήτηση, όμως η τιμή της ποικιλίας Arabica συνεχίζει να ανεβαίνει, με τους καταναλωτές να πρέπει να ετοιμάζονται να δουν μία αύξηση στην τιμή, αργότερα στη διάρκεια του έτους.
Όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο τα Starbucks οι πελάτες τους στα περισσότερα από τα 7.100 μαγαζιά της αλυσίδας θα πρέπει να προετοιμάζονται για μία αύξηση της τάξης των 15 με 20 σεντς, ενώ σύμφωνα με το Reuters, oι grande και venti καφέδες θα είναι 15 με 20 σεντς ακριβότεροι.
Το κόστος του grande (μεγάλου μεγέθους) καφέ δεν έχει αυξηθεί στις ΗΠΑ εδώ και τέσσερα χρόνια.
Τα Starbucks αναμένεται να αυξήσουν και περί το 1 δολάριο τις τιμές των σάκων με αλεσμένους κόκκους καφέ
Αλλά και ο CEO των Dunkin, Nigel Travis, δήλωσε ότι η τιμή του καφέ θα αυξηθεί "όχι πολύ" στα καταστήματα της αλυσίδας.
Ο J.M. Smucker, ο οποίος διαθέτει καταστήματα τις αλυσίδας Folgers και Dunkin' Donuts ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει την τιμή του καφέ κατά 9%.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο αριθμός των Αμερικανών που πίνουν κάθε μέρα καφέ, έπεσε στο 61% από το 63% που ήταν το 2013.
Η δημοφιλία των καφέδων με βάση το espresso, όπως οι cappuccino και latte, σημείωσαν άλμα στις πωλήσεις κατά 18% σε σχέση με το 13% της περσινής χρονιάς.
Την ίδια ώρα οι Αμερικάνοι καταναλωτές καφέ, σε ποσοστό 29% φέρνουν τους καφέδες τους από το σπίτι ενώ το 2013, το ποσοστό των Αμερικανών που έφτιαχναν μόνοι τους τον καφέ τους ήταν 20%.
Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου