Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Επανεκλογή δια βοής υπάτου συμβουλίου της Παμμακεδονικής Ενωσης

Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2014

Του Φώτη Παπαγερμανού

PANMACEDONIAN ORKOMOSIA HOLY CROS WHITESTONE 2014 APO ARISTERA FR DIONISIS ,HARALAMBOS STATHOPOULOS,DIMITRIS HATZIS PROEDROS,SOFIA STROUPAKI,DR.PANAGIOTIS BALTATZIS,IORDANIS ALEXIADIS,DIMITRIS TASOPOULOS,CHRISTOS PAPADIMAS,GEORGE RAVDOS.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Η Παμμακεδονική Ενωση είναι μια ακόμη Ελλάδα αντιστεκόμενη στο εθνικό ζήτημα με διασυνδέσεις και επιχειρήματα τα οποία επιβεβαιώνονται από όλους τους Αρχαίους συγγραφείς και από όλες τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις που ήρθαν στο φως, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στο Δήμο Δίου – Ολύμπου».

Με αυτή τη δήλωση προς τον «Εθνικό Κήρυκα» στη διάρκεια του επίσημου δείπνου του 68ου συνεδρίου, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, ο νέος δήμαρχος Ολύμπου (που περιλαμβάνει το Λιτόχωρο και το Δίον της Κατερίνης) κ. Κώστας Δημόπουλος, θέλησε να εκφράσει την εκτίμηση και τον σεβασμό του προς την Παμμακεδονική και την Ομογένεια, όντας ο ίδιος γόνος ομογενών κι έχοντας ζήσει στη Νέα Υόρκη, προτού αναλάβει ακόμα τα καθήκοντά του, κι έχοντας νικήσει στις πρόσφατες εκλογές.
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Λαγκουάρντια Πλάζα» με την επανεκλογή δια βοής του υπάτου συμβουλίου και την έμμεση ψήφο εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Χατζή. Ο κ. Χατζής στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση του Συνεδρίου και τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.
Υπατος Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Χαράλαμπος Σταθόπουλος, γραμματέας ο κ. Θωμάς Ρήγας, ταμίας η κ. Σοφία Στρουμπάκη, βοηθός ταμία ο κ. Δημήτρης Τασόπουλος, πρόεδρος της Νεολαίας η Μαρία Κοτοπούλου. Οι μόνες αλλαγές που έγιναν αφορούν την εκλογή νέων κυβερνητών. Και συγκεκριμένα της Ρούλας Βασιλειάδη-Μιτκώνη ως κυβερνήτη στη Νέα Αγγλία. Κυβερνήτης στη Νέα Υόρκη και Νέα Ιερσέη ο κ. Ιορδάνης Αλεξιάδης, Ατλάντικ Στέιτ ο κ. Παναγιώτης Μπαλτατζή, Κονέκτικατ και Ροντ Αϊλαντ ο κ. Τζον Ράμος.
Ταυτόχρονα με την επανεκλογή οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση του γνωστού Βαλκανιολόγου και ειδικού σε θέματα Σλαβικών Χωρών κ. Μάρκους Τέμπλαρ, σύμφωνα με τον οποίο η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι μια υπόθεση που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.
Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», ο κ. Τέμπλαρ συνόψισε την εισήγησή του προς τους συνέδρους, λέγοντας ότι δεν πρόκειται το ΝΑΤΟ να πάρει στις τάξεις του μια χώρα μόνο εξαιτίας της γεωπολιτικής της σημασίας. Διαλέγουν πλέον στο ΝΑΤΟ ποιες χώρες θα πάρουν. Υπάρχουν, συμπλήρωσε, ορισμένα κριτήρια και προϋποθέσεις.
Από την άλλη, πρόσθεσε, τα Σκόπια δεν έχουν μεγάλο αριθμό στρατιωτών και δεν απειλούνται από εχθρικές προς το ΝΑΤΟ χώρες. Ολες οι όμορες χώρες είναι ήδη μέλη του ΝΑΤΟ. Σ’ ό,τι αφορά την επέκτασή του, είπε ότι το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί να επενδύσει λεφτά και δεν πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα το κάνει.
Σε ό,τι αφορά την έννοια του Λόμπι, ο κ. Τέμπλαρ εξήγησε, όπως μας είπε, στους συνέδρους, ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ισχυρό ελληνικό λόμπι, γιατί για να υπάρξει αυτό χρειάζεται να δοθούν χρήματα.
Τέλος, ο κ. Τέμπλαρ εξήγησε την ιδέα του να αξιοποιηθεί το κανάλι του Δούναβη από την Ελλάδα, με πολλαπλά οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη.
Επίσημο Δείπνο
Το επίσημο δείπνο του συνεδρίου δόθηκε στο «Terrace on the Park» και στη διάρκειά του οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα τρία χορευτικά συγκροτήματα σε παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας. Ανάμεσά τους και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Κέντρου Χρυσοχωραφιτών «Μέγας Αλέξανδρος» από το Γούστερ της Μασαχουσέτης, που έκλεψε την παράσταση, ερμηνεύοντας και τραγούδια σε συνδυασμό με τους χορούς.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου