Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Στο Μικροσκόπιο και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου, 2010
*   Τον περασμένο Μάιο και κατά τη διάρκεια του 12 Συνεδρίου της Πανηλειακής Ομοσπονδίας προσφερθήκαμε να φτιάξουμε τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Ηλείων. Δυστυχώς ο χρόνος τελειώνει και τόσο η Πανηλειακή Ομοσπονδία όσο και οι Σύλλογοι της «αγρόν αγοράζουν». Κρίμα γιατί θα μπορούσε να γίνεται μία γρήγορη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία. Κατά τα άλλα μας μένουν οι τίτλοι, τα γαλόνια. και οι φωτογραφίες. Μένουμε στα λόγια. Μετά μας φταίνε οι άλλοι που εμείς δεν κάνουμε τίποτα!!!
*   Διάβασα τις αποκαλύψεις του «μητροπολίτη» Βικέντιου. Όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις αλλά κάπου 60 υποθέσεις για σκάνδαλα με τον Παϊσιο είπε ο Βικέντιος. «Τέκνον Βρούτε» Άντε να έχεις εμπιστοσύνη … Βέβαια δεν είναι πάντα έτσι. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ Υπάρχουν κληρικοί που είναι Άγιοι όπως είναι και πολύ λαϊκοί που είναι Άγιοι. Να μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Ένα είναι σίγουρο ότι οι εγκληματίες και τα παράσιτα πρέπει να ξεσκεπάζονται και να απομακρύνονται αμέσως. Πληροφορίες μας λένε ότι έρχονται κι άλλα. Κρατηθείτε γερά.
*   Ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης κ. Ηλίας Δημητρόπουλος αποφάσισε να μη διεκδικήσει την προεδρία του Συλλόγου για τρίτη θητεία. Μπράβο του για το κουράγιο και τη δουλειά που έκανε τα τελευταία δύο χρόνια. Βέβαια η σκυτάλη στους νεώτερους αλλά ο μπάρμπα-Ηλίας είναι αξιοζήλευτο παράδειγμα γιατί στα 80 παρακαλώ ανέλαβε το Σύλλογο και με αυτά που ήξερε ή αυτά που δεν ήξερε αλλά με την αγάπη προς το Σύλλογο και τη συνεργασία τα έβγαλε πέρα. Το αρχαίο ρητό ότι «πρέπει να βρέξεις κ… για να φας ψάρι» είναι επίκαιρο. Ο Μπάρμπα Ηλίας είναι παράδειγμα προς μίμηση αλλά και σεβασμού. Συγχαρητήρια.
*    Ο Καναδάς και το Σικάγο δεν ακούγονται. Βέβαια ξέρουμε ότι αρκετοί μπαίνουν στην ιστοσελίδα μας αλλά απραγία και χειμερία νάρκη ή δεν υπάρχουν Δημόσιες Σχέσεις. Μιλήσαμε και επικοινωνήσαμε με τους προέδρους των Ηλειακών Συλλόγων αλλά… «φωνή βοώντος».
*     Παίρνουμε αρκετά μηνύματα κάθε μέρα από όλο τον κόσμο. Μπράβο, συγχαρητήρια… λένε. Αλλά… «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Με το να προσπαθούμε εμείς δεν σημαίνει ότι οι άλλοι πρέπει να πάνε για ύπνο. Κινηθείτε γιατί το παιχνίδι χάνετε. Από τη μία μεριά οι αργόμισθοι και καλοπερασάκηδες που πουλάνε ελπίδα, από την άλλη η αφομοίωση και ο οχαδερφισμός δεν πάμε πουθενά. Να μη γίνουμε γραφικοί και κουλτουριάρηδες. Γι αυτό κούνα κι εσύ το δακτυλάκι σου για τον Ελληνισμό.
*     Η μικρότερη μέρα του χρόνου σήμερα, από αύριο θα μεγαλώνει περίπου ένα λεπτό παραπάνω κάθε μέρα για τους επόμενους 6 μήνες. Τρείς ώρες δηλαδή είναι η χειμερινή ώρα 12+3= 15 ώρες νύχτα και μας χαλάει το κέφι.
*    Πήγαμε να αποχαιρετήσουμε προχθές που πέθανε τον Αναστάσιο Πούλιο τον απλό αυτό άνθρωπο, το παιδί του Έλληνα μετανάστη από το Lowell Massachusetts που από ταχυδρομικός διανομέας (ταχυδρόμος) έγινε Δήμαρχος της τέταρτη πόλης της Κοινοπολιτείας (120,000 κατοίκους έχει ο δήμος του Lowell και κάπου 400,000 μαζί με τα περίχωρα). Μιας πόλης που άρχισε η βιομηχανική επανάσταση στο δυτικό ημισφαίριο αφού εδώ έγιναν τα πρώτα εργοστάσια των ΗΠΑ με ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο που έρχεται στα πρώτα 3-4 στις ΗΠΑ σε plastic engineering και mechanical engineering.   Λοιπόν, όταν ο Τάσης Πούλιος ήταν Δήμαρχος έπεσαν πάνω του οι Ελληνικές Αρχές να τον διεκδικήσουν σαν δικό τους, όπως γίνεται συνήθως. Προχθές που πέθανε ο Έλληνας Δήμαρχος Αναστάσιος Πούλιος που ήταν η επίσημη Ελληνική αντιπροσωπεία;


Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου