Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

*   Με βροχές και καταιγίδες θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Οι εκδρομείς του τριημέρου θα πρέπει να οδηγούν προσεκτικά, καθώς τα φαινόμενα αυτά θα ξεκινήσουν από το πρωί της Παρασκευής και θα διαρκέσουν μέχρι την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα από την Τροχαία. Δείτε στον ειδικό χάρτη που δημιούργησε η ΕΛ.ΑΣ. τα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, όπου παρατηρήθηκαν τα περισσότερα ατυχήματα το 2010.
*   Με βροχές και καταιγίδες θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Οι εκδρομείς του τριημέρου θα πρέπει να οδηγούν προσεκτικά, καθώς τα φαινόμενα αυτά θα ξεκινήσουν από το πρωί της Παρασκευής και θα διαρκέσουν μέχρι την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα από την Τροχαία. Δείτε στον ειδικό χάρτη που δημιούργησε η ΕΛ.ΑΣ. τα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, όπου παρατηρήθηκαν τα περισσότερα ατυχήματα το 2010.
*   Προβληματισμό για τις εξελίξεις στην Ευρώπη στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τις αποφάσεις του επιβεβαίωσε την αδυναμία διαμόρφωσης μιας ουσιαστικής οικονομικής διακυβέρνησης» εξηγεί. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί στη συζήτηση για τη χρεοκοπία και τους μηχανισμούς σωτηρίας, ενώ δεν έχει ακόμα καταθέσει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της κρίσης.
*   Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, επιστρέφονται από την Παρασκευή οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές.
*   Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στο Κέντρο της Αθήνας από τα κλιμάκια ελέγχου ΕΛ.ΑΣ., δημοτικής αστυνομίας και ΣΔΟΕ. Την Πέμπτη συνεργεία ελέγχων πραγματοποίησαν έρευνες σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 300τμ στην οδό Μενάνδρου 4 και σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. στην οδό Σερβίων 6, όπου έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Κόσμος
*   Μια ιταλική οργάνωση αναρχικών με την ονομασία FAI ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με παγιδευμένα πακέτα στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η οργάνωση υπογράφει ως Federazione Anarchica Informale «επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας».
*   Τη μεταχείριση του στρατιώτη που θεωρείται το «βαθύ λαρύγγι» του Wikileaks από τους δεσμοφύλακές του σε αμερικανική στρατιωτική βάση θα ερευνήσει υπηρεσία του ΟΗΕ, μετά από αναφορές υποστηρικτών του πως υποβάλλεται σε πρακτικές που ισοδυναμούν με βασανιστήρια. Το Πεντάγωνο απορρίπτει ως αβάσιμες τις κατηγορίες, απαντώντας πως φροντίζει την ασφάλεια του κρατούμενου εν όψει της δίκης του.
*   Παγιδευμένο πακέτο εξερράγη το μεσημέρι της Πέμπτης στο κτίριο της πρεσβείας της Ελβετίας στη Ρώμη, προκαλώντας το σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζομένου. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη στην πρεσβεία της Χιλής, επίσης με έναν τραυματία. Πυροτεχνουργοί κλήθηκαν και στην πρεσβεία της Ουκρανίας για να ελέγξουν ύποπτο πακέτο, που αποδείχθηκε ακίνδυνο ενώ διενεργούνται έλεγχοι σε όλες τις πρεσβείες και τα προξενεία στη Ρώμη. Με υπόθεση Ελβετού αναρχικού συνδέεται πιθανώς το πακέτο-βόμβα στην ελβετική πρεσβεία. Δεν προκύπτει σχέση με την Ελλάδα.
*   Μετά τα φλιτζάνια και τα πιάτα που κυκλοφόρησαν για τους αρραβώνες του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέητ Μίντλετον, οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν αναμνηστικά νομίσματα που θα απεικονίζουν το ζευγάρι. Ωστόσο, η απεικόνιση προκάλεσε γκρίνιες...
*   Μέσα στον Ιανουάριο θα αποφασίσει ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι «εάν είναι ανάγκη να επιλεγεί η λύση των πρόωρων εκλογών», όπως ανέφερε ο ίδιος την Πέμπτη κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι για τον απολογισμό της χρονιάς.

Οικονομία
*   Με χαμηλό όγκο συναλλαγών και μεικτά πρόσημα σταμάτησαν τις συνεδριάσεις τους τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και τη Γουόλ Στριτ την Πέμπτη. Οι υποβαθμίσεις στην Ευρώπη και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ δεν αντικατοπτρίστηκαν στις κινήσεις των δεικτών.
*   Τις παρατηρήσεις του και τις προτάσεις του για διεύρυνση των σχεδίων που μπορούν να στηριχθούν μέσω του νόμου περί Ενίσχυσης Ιδιωτικών Επενδύσεων παρουσίασε ο ΣΕΤΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων. Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ θεωρεί ότι πρέπει να εξαιρεθούν εντελώς για τον τομέα του τουρισμού οι επενδύσεις που αναφέρονται σε ανέγερση νέων καταλυμάτων σε περιοχές της χώρας που χαρακτηρίζονται από υπερπροσφορά, άρα και σε κορεσμό, ξενοδοχειακών καταλυμάτων.
*   Εγκρίθηκε τελικά, από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ, το οικονομικό πρόγραμμα του ΟΤΕ «Σταθερά + Κινητά 165 (ή ΟΤΕ 150+15F2M)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου