Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνικά Πετρέλαια: Στον όμιλο Λάτση το 41%

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2010
Ο όμιλος Λάτση ελέγχει πλέον το 40,984% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων. Όπως αναφέρεται ανακοίνωση των ΕΛΠΕ προς το Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως και τον Δεκέμβριο του 2009 ο όμιλος Λάτση - δια της εταιρίας Paneuropean Oil and Industrial Holdings - αύξησε τη συμμετοχή του στα Ελληνικά Πετρέλαια κατά περίπου 3% και έτσι έως το τέλος του προηγούμενου έτους ήλεγχε το 39,023% και εντός του 2010, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, υπήρξε μεταβολή στην αλυσίδα των ελεγχόμενων επιχειρήσεων μέσω των οποίων κατέχονται τα δικαιώματα ψήφου και το ποσοστό συμμετοχής του ομίλου Λάτση στα ΕΛ-ΠΕ, ενώ αυξήθηκε και το ποσοστό συμμετοχής.
Έτσι πλέον ο όμιλος Λάτση ελέγχει το 40,984% που αντιστοιχούν σε 125.262.955 κοινές ονομαστικές μετοχές, μέσω της Paneuropean Oil and Industrial Investment Limited. Με τις κινήσεις αυτές ο όμιλος Λάτση ελέγχει πλέον ποσοστό μεγαλύτερο αυτού του ελληνικού δημοσίου που κατέχει άμεσα 27,46% και μέσω της ΔΕΚΑ 8,02%, δηλαδή συνολικό ποσοστό 35,48%.
Πάντως, η ενίσχυση του ποσοστού του ομίλου Λάτση, δεν φαίνεται να σηματοδοτεί αλλαγές στο διοικητικό σχήμα των ΕΛ-ΠΕ αφού τα τελευταία χρόνια και μετά την απόκτηση του δικαιώματος από τον όμιλο Λάτση να ορίζει το management της εταιρίας, λειτουργεί άτυπη συμφωνία με τον όμιλο Λάτση να ορίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο που και το δημόσιο τον πρόεδρο.
Να σημειωθεί τέλος ότι, όπως σχολιάζουν στελέχη του χώρου, η ανακοίνωση του ελέγχου του 41% της εταιρίας από τον όμιλο Λάτση συνέπεσε με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών για περικοπές μισθών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, και υπογραμμίζεται ότι τα ΕΛ-ΠΕ δεν είναι ΔΕΚΟ και κατ' επέκταση η μισθολογική πολιτική ορίζεται από το μέτοχο του 41%.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου