Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, 2010
Ηγεσία και λαός να αντισταθούν στις πιέσεις για άδικη λύση Κυπριακού.
Έκκληση στην πολιτική ηγεσία και στο λαό να μην χάνουν το θάρρος τους, να στραφούν στο Θεό και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να μπορέσει η Κύπρος να απαλλαγεί από την κατοχή, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ στο μήνυμα του για την εορτή των Χριστουγέννων, το οποίο αναγνώστηκε σήμερα στη Θεία Λειτουργία σε όλους τους ναούς των ελευθέρων περιοχών της νήσου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρει ότι όλες οι πληροφορίες μιλούν για «αφόρητες πιέσεις που θα ασκηθούν με εκβιαστικά διλλήματα και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για αποδοχή λύσης που αντιστρατεύεται κάθε έννοια δικαίου και που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας και στον εκπατρισμό του λαού μας» .
«Καλούμε πατρικά όλους», συνεχίζει, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, «από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο πολίτη, εν ονόματι της τρισχιλιετούς Ιστορίας μας και των ένδοξων προγόνων μας, αλλά και με πυξίδα το μέλλον των παιδιών μας, να αντισταθούν στις πιέσεις» .
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι «οι συνεχείς υποχωρήσεις δεν οδήγησαν ούτε στο ελάχιστο στη κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας» . Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο η ελληνοκυπριακή πλευρά «μπήκε στη διεθνή απομόνωση και έμεινε η κατοχική δύναμη ανενόχλητη να παρουσιάζεται ότι επιζητεί διακαώς τη λύση, ενώ εμείς είμαστε αδιάλλακτοι» .
Επίσης, τονίζει ότι μόνο επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής και κατοχής θα δώσει ελπίδα σωτηρίας.
«Με την αγωνία για την πορεία του εθνικού μας προβλήματος λοιπόν να συνέχει την καρδιά μας, αλλά και με μεγάλη θλίψη για την οικονομική δυσπραγία που έπληξε το λαό μας, καλούμαστε να εορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα. Ας μην χάνουμε το θάρρος μας όμως. Πέρα από τα ανθρώπινα υπάρχει και ο Θεός. Ας στραφούμε με εμπιστοσύνη σε Αυτόν», υποδεικνύει ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εκφράζει την ευχή το ανατέλλον νέο έτος να είναι το έτος απελευθέρωσης της Κύπρου.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου