Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2010
Μαζικές µετατάξεις υπαλλήλων και νέες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών, ετοιµάζει το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο την υλοποίησης του «Καλλικράτη» στο κράτος που θα τεθεί σε εφαρµογή µε το νέο έτος.


Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και πάλι από σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στις μετακινήσεις. Ακινητοποιημένα από τις 5 μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα μείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ και το μετρό. Οι στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν και το νέο έτος. Αδικαιολόγητες χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις ο υπουργός Μεταφορών, Δ.Ρέππας.

Τις τελικές κατευθύνσεις στους υπουργούς για εξαντλητικό διάλογο με στόχο τη συναίνεση στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων και των ΔΕΚΟ, που θα αποτελέσουν τα μεγάλα «αγκάθια» από τις αρχές του 2011, αναμένεται να δώσει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου του έτους. Η επίσημη ατζέντα, πάντως, δεν περιλαμβάνει τα επίμαχα νομοσχέδια.

Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στη Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου υπό την προεδρία του υπουργού Χρήστου Παπουτσή.

Ανακαινισμένο παραδόθηκε το Πεδίον του Άρεως, το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας, στο οποίο φυτεύτηκαν εκατοντάδες δέντρα, ανθόφυτα και θάμνοι, ξηλώθηκε η άσφαλτος από τις διαδρομές του και αναπλάστηκαν πλήρως οι εγκαταστάσεις του. Το πάρκο είναι πλήρως φωταγωγημένο, φυλασσόμενο και ασφαλές, αναφέρει η απερχόμενη διοίκηση της υπερνομαρχίας Αθηνών. Παράλληλα, παραδόθηκε και ανακαινισμένη η Πλατεία Πρωτομαγιάς, που συνορεύει με το Πεδίο.

Δίωξη για κακουργηματικές πράξεις κατά παντός υπευθύνου στον ΟΤΕ και τη Siemens ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την ολοκλήρωση έρευνας για την υπόθεση των συμβάσεων της Siemens με την Armentel, την αρμενική εταιρία τηλεπικοινωνιών, το 2006 όταν η εν λόγω εταιρία ελέγχονταν κατά 90% από τον ΟΤΕ.

Κόσμος
Παρά τη φιλική υποδοχή που επιφύλαξε σε τρεις ηγέτες χωρών της δυτικής Αφρικής οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ακτής του Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκό, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει· τελεσίγραφο των ηγετών να εγκαταλείψει την εξουσία ή να αντιμετωπίσει τη χρήση «νόμιμης βίας».

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα μετά την απόφαση του Πεκίνου να μειώσει τουλάχιστον κατά 10% τις εξαγωγές σπάνιων γαιών, δηλαδή πρώτων υλών με εφαρμογές σε τεχνολογίες αιχμής. «Ανήσυχη» από την εξέλιξη η Ουάσιγκτον ενώ εταιρείες σπεύδουν να αναζητούσαν κοιτάσματα σε άλλα σημεία...

Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δύο εβδομάδες μετά την νίκη του στις εκλογές που συνοδεύτηκε πάντως από περιστατικά βίας και καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Από χρόνια συνεργάτες του προέδρου ο νέος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μιασνίκοβιτς αλλά και οι νέοι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

Η αγγελία «όμορφες Ρωσίδες αναζητούν τον έρωτα και το γάμο» έκανε την εμφάνισή της στο blog που διατηρεί ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ προκαλώντας... ερωτηματικά. «Προφανώς έγινε κάποιου είδους κυβερνοπειρατεία» δήλωσε ο Καρλ Μπιλντ, διαψεύδοντας ότι πούλησε διαφημιστικό χώρο στο ιστολόγιό του.

Οι εισαγγελικές Αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν πρώην υπουργό για κατάχρηση εξουσίας. Ο Γιούρι Λουτσένκο, σύμμαχος της Γιούλια Τιμοσένκο, κατηγορείται επίσης για σπατάλη 30.000 δολαρίων. Ο ίδιος δηλώνει ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Οικονομία
Χαμηλός ο όγκος των συναλλαγών και την Τρίτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, οι δείκτες των οποίων έκλεισαν με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα. Παρόμοια η εικόνα και στη Νέα Υόρκη, όπου η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης δεν φάνηκε να βαρύνει ιδιαίτερα στους δείκτες. Πάνω από τα 91 δολάρια η τιμή του πετρελαίου.

Δυσανάλογη επιβάρυνση στους οικονομικά ασθενέστερους φέρνουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, υποστηρίζουν κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «επιδοτείται» η υψηλή κατανάλωση και οι λίγοι έχοντες. Στη σχετική επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Δ.Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί επίσης και για νέες αυξήσεις.

Τις επιφυλάξεις της για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, αναφέροντας πως το άνοιγμα δεν θα λειτουργήσει ως πανάκεια για τη στρεβλή λειτουργία της ελληνικής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου