Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Της Ζαχάρως ... Ορκωμοσία… στο δρόμο! Μοιράστηκαν κεριά! (Καλά που δεν μοίρασαν και κόλυβα!)


Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, 2010
Ανάσταση με την κυριολεκτική έννοια της λέξης θύμιζε χθες το απόγευμα η τελετή ορκωμοσίας των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης ΝΕΔΑ με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο και του επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» Γιώργου Μπούσμπουρα.
Και αυτό γιατί η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό το φως των…κεριών, έξω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου, οι πόρτες του οποίου παρέμειναν ερμητικά κλειστές!
Όπως είναι γνωστό, τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΕΔΑ όσο και της ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν παρέστησαν στην ορκωμοσία που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να μην ορκιστούν.
Χθες, κλήθηκαν να ορκιστούν ύστερα από πρόσκληση από τον νεοεκλεγέντα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλο. Χώρος ορκωμοσίας είχε οριστεί η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Ωστόσο, όσο η ώρα πλησίαζε 7.30 το απόγευμα και ενώ κόσμος συγκεντρωνόταν εκεί, η αίθουσα παρέμενε κλειστή και τα φώτα σβηστά.
Όταν έφτασαν οι ιερείς και εν μέσω έντονων διαμαρτυριών τόσο των εκλεγέντων όσο και του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, προτάθηκε ακόμη και να φύγουν όλοι μαζί για τον Άγιο Σπυρίδωνα, και να πραγματοποιηθεί εκεί η τελετή. Ωστόσο αποφασίστηκε η τελετή να γίνει έξω, στα σκαλιά του Πνευματικού.
Με μικρούς φακούς και…το φως από κινητά τηλέφωνα, οι δύο ιερείς τέλεσαν την ορκωμοσία ενώ στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που θα ορκίζονταν αλλά και στον κόσμο μοιράστηκαν κεριά!
Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, δίνοντας το μήνυμα ότι θα υπηρετήσουν τον τόπο με διαφάνεια και νομιμότητα. «Σήμερα ορκίστηκε όλη η ομάδα εκείνων των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, τοπικών συμβούλων και εκπροσώπων του διευρυμένου δήμου Ζαχάρως Φιγαλείας, κάτω από τ’ άστρα του ουρανού και κρατώντας τις λαμπάδες.
Ορκίστηκε πίστη στην πατρίδα και υπακοή στους νόμους και το σύνταγμα. Η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα ιδιαίτερη διότι εμείς, οι οποίοι δώσαμε αυτό τον όρκο θα τον τηρήσουμε σε αντίθεση με αυτούς οι οποίοι παρανομούν συνειδητά και όταν κάποιος παρανομεί, παρανομεί από ασέβεια προς την κοινωνία.
Και δεν σέβεται τους πολίτες και τους δημότες του τόπου του. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι όχι μόνο εμείς που σήμερα δώσαμε αυτό τον όρκο, εκπροσωπώντας το 45% των δημοτών του δήμου μας, αλλά και όλοι οι δημότες, το 100% των δημοτών, δεν έχουν καμία διάθεση να συνεχίσουν στην παρανομία, στην ασυδοσία και στην φαυλότητα. Άλλαξε η εποχή. Το παρελθόν της δημοτικής αρχής το αφήνουμε πίσω.
Η παρελθούσα δημοτική αρχή θα αποτελέσει ένα κακό παράδειγμα για το μέλλον του τόπου και της Ζαχάρως. Με σεβασμό στους νόμους, θα προχωρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξη αυτού του τόπου.
Και η ανάπτυξη αυτού του τόπου, κατ’ αρχήν προϋποθέτει πολιτισμό και πολιτισμός σημαίνει υπακοή στους νόμους και το σύνταγμα και αγάπη και πίστη στον τόπο και στην πατρίδα. Θα νικήσουμε, θα νικήσουμε όλοι μαζί, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί.
Να είστε βέβαιοι ότι είναι η τελευταία φορά που συμβαίνουν τέτοια έκτροπα στον τόπο μας… Σήμερα είναι ημέρα χαράς, σήμερα αποδείξαμε ότι μπορούμε να αντισταθούμε στις πιέσεις και να κάνουμε τον καθήκον μας από την πρώτη ημέρα».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Μπούσμπουρας συνεχάρη τον κ. Αλεξανδρόπουλο και τον κάλεσε να συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα που ο ίδιος είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια. «Σηκώσαμε το ανάστημά μας. Τώρα είστε περισσότεροι. Θα πρέπει να σηκώσετε ένα τοίχος για να πέσει η φαυλοκρατία και η φασιστοκρατία του Καλλικρατικού δήμου Ζαχάρως».
Έγκλημα χαρακτήρισε το γεγονός ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος δεν άνοιξε το Πνευματικό Κέντρο για να γίνει η τελετή ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Μένης Κριτσέλης. «Είναι έγκλημα να μην δέχεται τους συμπολίτες στο «σπίτι» τους, σε ένα δημοτικό κτίριο, στον δήμο μας…».
Σε απάντηση των συμβούλων της πλειοψηφίας τονίζεται: «Λόγω του ότι δεν προσήλθατε να ορκιστείτε στην οριζόμενη από τον εκλεγέντα δήμαρχο ημερομηνία 19-12-2010, όπως ορίζει η εγκύκλιος 41/14-12-2010 ρου ΥΠ.ΕΣ και παρήλθαν 5 ημέρες που οφείλατε έκαστος να γνωστοποιήσετε τους αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας προσέλευσής σας (άρθρο 9), σας ενημερώνουμε ότι έχετε εκπέσει του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου και ως εκ τούτου δεν δύνασθε να ορκιστείτε και έχουν κληθεί οι αναπληρωματικοί, όπως ο νόμος ορίζει».
Σε δήλωσή του, ο Πανταζής Χρονόπουλος τόνισε ότι «ο λαός της Ζαχάρως έχει δώσει την απάντησή του, στις πρόσφατες εκλογές. Έχει εκλέξει τον δήμαρχό του. Φαίνεται ότι η νέα μειοψηφία ακολουθεί τον δρόμο της απερχόμενης και δεν σκέφτεται το καλό της περιοχής, βάζοντας μπροστά από όλα τα προσωπικά συμφέροντα…».

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Πέλυ Μπεβούδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου