Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Έφτασαν τα Χριστούγεννα


Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου, 2010
Είναι η γιορτή που φέρνει τις οικογένειες ποιό κοντά. Μία γιορτή που τα καταστήματα μας το λένε από το τέλος του καλοκαιριού εδώ στην Αμερική αφού πριν καλά-καλά τελειώσει το καλοκαίρι αρχίζουν να στολίζουν τα καταστήματα με τα Χριστουγεννιάτικα και να βγάζουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις βιτρίνες!!!
Ναι βέβαια είναι η περίοδος των δώρων. Θα μου δώσεις εσύ, θα σου δώσω εγώ, η γυναίκα στον άντρα και τα παιδιά, ο άντρας στη γυναίκα και τα παιδιά, τα παιδιά στους γονείς και πάει λέγοντας…
Συνήθως γεμίζουμε με άχρηστα πράγματα ή πράγματα που λόγο των εορτών τα χρυσοπληρώσαμε. Και το βράδυ της παραμονής ή ανήμερα αρχίζουμε να ανοίγουμε τα δώρα.
Γεμίζει ο τόπος χαρτιά περιτυλίγματος, κουτιά… Δώρα κατά παραγγελία ή για να πάρουμε κάτι ασχέτως εάν το χρειάζεται αυτός ή αυτή που το παίρνει.
Ohhhh, that is very nice, thank you, Merry Christmas.
Και κάθε χρόνο ποιο ακριβά γιατί βγαίνουν ποιο ακριβά προϊόντα στην αγορά, πιο ακριβά κινητά, ποιο ακριβά κομπιούτερς, ρούχα και κάθε λογής αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δώρο.
Τα έφερε ο Άγιος Βασίλης; Άντε να πληρώσεις τις πιστωτικές κάρτες, άντε να πληρώσεις τους λογαριασμούς που έμειναν πίσω γιατί χρησιμοποίησες τα χρήματα για τα δώρα.
Δεν νομίζεται ότι έχουμε ξεχάσει το νόημα της Ημέρας Των Χριστουγέννων; Δεν είναι τα δώρα, δεν είναι τα ακριβά, χρήσιμα ή άχρηστα κατά το πλείστον αντικείμενα.
Τα Χριστούγεννα είναι για την οικογένεια, να έρθει πού κοντά, να επικοινωνήσει καλύτερα, να εκφράσει την αγάπη ο ένας στον άλλο με την πραγματική της αξία και όχι με ένα δώρο. Από την οικογένεια αρχίζει η αγάπη και ο σεβασμός και μετά βγαίνει προς τα έξω στους υπόλοιπους συγγενείς, στη κοινωνία, στο κόσμο ολόκληρο. Γι αυτό μη δίνεται τόση σημασία στα δώρα που στην πραγματικότητα γεμίζουν τις τσέπες άλλων αλλά δώστε σημασία στην οικογένεια, στο συνάνθρωπο. Ανοίξτε τη πόρτα της καρδιάς σας και σε αυτούς που έχουν ανάγκη να φάνε ένα πιάτο φαγητό, αυτούς που ψάχνουν να καταπραΰνουν το πόνο στο κρεβάτι της αρρώστιας, στους γέρους που είναι μόνοι τους και απομονωμένοι. Μόνο έτσι θα είναι πραγματικά τα Χριστούγεννα. Πρέπει και μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Είναι στο χέρι μας.
Σε λίγες ώρες θα χτυπήσουν οι καμπάνες για τη Γέννηση. Είσαστε έτοιμοι; Εάν όχι κάνετε ένα καλό και κρατήστε το μυστικό έχει μεγαλύτερη αξία.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου