Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ήλιδας


Πηγή: Εθνικός Κήρυξ
Ιστορική ήταν η σημερινή μέρα για το νεοσυσταθέντα δήμο Ήλιδας, με την ορκωμοσία των δημοτικών και τοπικών συμβούλων που εξελέγησαν στην εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου.
*Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό καλύτερο για τους ανθρώπους του δήμου μας, είπε ο Γιάννης Λυμπέρης
*Μαζί στα σωστά - επικριτικός στα λάθη, δήλωσε ο Σάκης Κότσιφας
Η τελετή της ορκωμοσίας έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας, από τον Επίσκοπο Ωλένης κ. Μπαχό, παρουσία του Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα, και όλων των δημοτικών αλλά και τοπικών συμβούλων.
Στις ολιγόλεπτες τοποθετήσεις τους οι αρχηγοί των τεσσάρων παρατάξεων του νέου δημοτικού συμβουλίου, δεσμεύτηκαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό τα επόμενα 3,5 χρόνια για πάνε το δήμο Ήλιδας και τους κατοίκους του ένα βήμα παραπέρα στην ανάπτυξη. Ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης τόνισε πως είναι χρέος όλων τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η χώρα να «καταθέσουν όλες τις δυνάμεις για το νεοσυσταθέντα δήμο». Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σάκης Κότσιφας, δήλωσε πως θα είναι αρωγός στις σωστές για το καλό του τόπου αποφάσεις που θα λαμβάνει η δημοτική αρχή και επικριτικός σε όποιες πιστεύει πως θα ζημιώσουν το δήμο.

Το οφείλουμε στον τόπο μας
Ως μέρα αισιοδοξίας, χωρίς όμως πανηγύρια, χαρακτήρισε τη σημερινή ο Γιάννης Λυμπέρης. Ο δήμαρχος Ήλιδας, μιλώντας στα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου ανέφερε «θα καταθέσουμε όλες τις δυνάμεις μας για το νέο δήμο. Το αξίζει. Το αξίζουν οι αγώνες που δόθηκαν για να δημιουργηθεί το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη. Το αξίζει η κοινωνία, ο τόπος μας, η πατρίδα μας και βέβαια η Αρχαία Ήλιδα». Εμείς, κατέληξε «η Αμαλιάδα και η Πηνεία θα αποτελέσουν το σκληρό πυρήνα της Ήλιδας. Στόχος μας είναι και θα είναι να αναβιώσουμε τις αξίες, τα ιδεώδη της Αρχαίας Ήλιδας, για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτό το κομμάτι του νομού και τον τόπο μας». Ο κ. Λυμπέρης έκλεισε τη συντομη τοποθετησή του ευχόμενος τα χρόνια του πολλά για τις μέρες που έρχονται.

Θα προτείνουμε λύσεις
Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο κ Σάκης Κότσιφας, ο οποίος στην ομιλία του «χαρτογράφησε» τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και τα μέλη της παράταξής του θα κινηθούν τα επόμενα 3,5 χρόνια. Θα προτείνουμε λύσεις, τόνισε «και θα αρνηθούμε συνεργασίες σε όποιες προτάσεις βλέπουμε πως διακυβεύονται τα συμφέροντα του δήμου. Οποιαδήποτε συμφέροντα θα μας βρουν αντίθετους. Υπόσχομαι δε να ανταποκριθώ στην υποχρέωση που ανέλαβα στις 7 Νοέμβρη και να αντιστρατευθώ σε όποια προσπάθεια γίνει και ζημιώνει το δήμο μας». Ο κ. Κότσιφας αναφέρθηκε και στις δύσκολες συγκυρίες που περνά η χώρα καταθέτοντας την ελπίδα πως οι πολίτες του δήμου Ήλιδας θα πρωτοστατούν στους αγώνες που απαιτούνται.
Ο επικεφαλής της ΔΑΣ Άγγελος Κολόσακας αναφέρθηκε στα δεινά που περνά η Ελλάδα και βέβαια η Ηλεία τονίζοντας πως οι κάτοικοι του δήμου θα πρέπει να είναι μπροστά στους αγώνες. Τέλος ο κ. Γιώργος Νικολόπουλος ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη σε όλους όσους τα επόμενα τρία χρόνια θα αποφασίζουν για το δήμο.

Πηγή: Ηλεία Τ. & Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου